Audiokniha Orlova kořist

Vynález zkázy
Vědeckofantastický dobrodružný román Vynález zkázy napsal J. Verne v roce 1896. Hlavního hrdinu profesora Rocha, vynálezce mimořádně výbušné látky, zastihneme v tomto zpracování ve chvíli, kdy je unesen pomocí ponorky z nervového sanatoria, kde se léčí po celkovém zhrou…

Čtvrtek: Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni
Pohádka Václava Čtvrtka "Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni" vypráví příběh ševcovského tovaryše Kuby z Jičína a jeho bitvy s tlustým nafoukaným správcem jičínského zámku Kolomajznou o svoji milou Stázinu. Než švec Kuba a jaho milá Stázina ke štěstí přijdou, musí…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Mít vše hotovo
Audiokniha Mít vše hotovo vás naučí, jak se vyhnout typickým chybám při zvládání stavu, který většina z nás nazývá „nestíhám“. David Allen v ní vysvětluje, jak si pomocí metody GTD (Getting Things Done) rozdělit velký, zdánlivě neohraničený úkol na menší, konkrétní krok…

Moura a Matylda
Zdálky vypadá kočka Moura docela obyčejně. Má zelené oči a pruhy od hlavy až po konec ocásku. Ale není to kočka ledajaká! Umí spoustu věcí. Hrbit hřbet a příst, vařit i péci, plést svetry a pěstovat lebedu. Aby to všechno stihla, nosí na přední tlapce hodinky. Koukne se…

Rozsudek smrti
Jarda Horák slouží u městské policie, je šťastně ženatý, s manželkou čekají prvního potomka a práci u mužů zákona je plně oddaný, byť se občas setkává u kolegů s výsměchem kvůli svému dobráctví a blahosklonnému postoji ke spodině společnosti. Během jedné noční služby js…

Sńilex a Derik
Plejády. Souhvězdí bohyně lovu a Měsíce. Přemýšleli jste někdy o jeho původu? Mytický příběh se datuje do dávné minulosti a pojednává o jedné malé zelenavé bytosti, která musí porazit zákeřnou a sílící temnotu Peruviel. K tomu bude zapotřebí se naučit spoustu kouzel, sp…

Půlnoční knihovna
Který život je pro nás ten pravý? Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srd…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Smrt programátora
Tři detektivní novely ze staré školy. Tři detektivní novely ze staré školy, v nichž detektiv Vašátko a jeho přítel malíř Horác rozplétají drama sesterské lásky, na tajemném zámku se vracejí do poválečných let a žasnou nad poezií všedního dne. Že policisté pracují ve dvo…

Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my
SNĚŽÍ! Chumelí! Už to padá! Tradá tradá! Veselé vyprávění malého školáka o prvním sněhu, přípravách na Vánoce a o zážitcích ze Štědrého dne. „Prosinec je měsíc, kdy se pořád něco děje. Někdy se třeba půl roku nestane nic, ale v prosinci to jde jedno za druhým.“ Odpoč…

Fischer: Bleděmodrý Petr
Příběh malého pejska jménem Petr, který se narodil s bleděmodrou srstí. Pro jeho modrou barvu s ním nechce nikdo kamarádit, proto se vydá až do dalekého New Yorku. Na cestě za kamarádem hočeká mnoho dobrodružství - pobyt v psím vězení, lstivý kocour, přísný policista, j…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Supraphon vypravuje...6 ( Čapek, Horníček, Eisner, Prachař)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista
Původní LP album 0 18 0611 Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Text z podkrkonošských her českého lidu zkrátil a pro nahrávku připravil Jan Kopecký; podkladem komp…

Jak nebýt úplným blbcem
Jak nebýt úplným blbcem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je David Gruber. Pod žertovným názvem se skrývá svěží nahrávka na vážné téma: Jak vyžít ve stále náročnější a mnohdy stále nestydatější mezilidské komunikaci; převážně při prá…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Legenda Emöke
Příběh o krátkém setkání dvou mladých lidí na bezútěšné rekreaci v Československu koncem padesátých let.

Friedrich řečený Bedřich
Je to jeden z největších Čechů, tvůrce naší národní hudby, bez jeho díla si českou kulturu ani neumíme představit. Přesto své chlapecké deníky i milostné dopisy psal německy a správně mluvit a psát česky se učil až dlouho po třicítce. A to není zdaleka jediná okolnost, …

Stvorení pre beh
Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S…

Král na scestí
Legendární pražská kavárna U Nováků ve Vodičkově ulici nebývala jen vyhlášeným centrem fanoušků kulečníku, své zázemí tu měli i milovníci královské hry. Právě mezi nimi se odehrává napínavý příběh, na jehož konci je vražda. Ostřílený detektiv Bodlák rozplétá složitý př…

Parabible
Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic je aktuální, místy až provokativní biblickou parafrází. Její autor staví na své mnohaleté zkušenosti kazatele a překladatele Bible, aby nově obnažil pointy dávných evangelijních příběhů. Kniha, která se sta…

Mowgli´s Story
Audiokniha v angličtině vypráví známý příběh o chlapci, který byl vychován vlčí smečkou a v džungli nalezl jak kamarády, tak úhlavního nepřítele. Poslechněte si ho do konce a dozvíte se, jestli se Mauglímu podařilo přemoct hrozivého Šér Chána. Příběh je vypraven rodilým…

V tajných službách Marie Antoinetty: Případ hraběnky du Barry
Ve Versailles někdo ukradl šperky hraběnky du Barry a od té doby události nabírají vražedný spád… Marie Antoinetta, která právě usedla na trůn, se na svém královském křesle trochu nudí, a proto se rozhodne uplatnit svůj vyšetřovací talent. Pověří dva amatérské detektivy…