Audiokniha Oráč a smrt

Než stromům dojde dech
Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Večne spievajú lesy
V srdci ticha spievajú stromy... a ozýva sa hlas minulosti. Na odľahlom statku Bjørndal, ukrytom medzi hlbokými nórskymi lesmi, žije rodina, ktorej korene sú hlboko zapustené do zeme i tradícií. Keď sa mladý Dag Bjørndal vracia domov, je postavený pred výzvu – ochrániť …

Puškin: Lyrika a epika
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 4269 vydanému Supraphonem v roce 1987 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Ačkoliv Alexandr Sergejevič Puškin (1799 - 1837) zemřel v mladém věku, zanechal rozsáhlé dílo básnické, prozaické, dramatické, publicistické i historické. J…

Kladivo na čaroděje 2: Město mrtvých
V tomhle městečku chcípl pes. A nejspíš nejen ten… Paranormální pražští vyšetřovatelé jsou zpět! Tým složený ze sociopata Felixe, nekrofilního nekromanta Waltera, depresivní telepatky Klaudie a nezničitelného alkoholika Vincence čeká další případ. Vyžaduje od nich cestu…

Hadrová Ančka
Ústřední hrdinkou příběhu je hadrová panna, která byla nejoblíbenější hračkou jeho dcery Marcely. Právě ona inspirovala vznik knížky Hadrová Ančka. Je to příběh o holčičce Marcele, která ve starém sudu na půdě najde hadrovou pannu po babičce. Babička v ní hned pozná svo…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Dobrodružství hraběte Lydericha
V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Divadlo, divadlo, divadlo /Jean Baptiste Poquelin Moliére
Divadlo, divadlo, divadlo - nová miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Jean Baptiste Poquelin Moliére (*15.1.1622 - 17. 2. 1673) byl francouzský herec, spisovatel a dramatik období přelomu baroka a klasicismu. Jak…

Strakonický dudák
Klasika plná hereckých legend: Petr Štěpánek, Iva Janžurová, Jana Hlaváčová, Blanka Bohdanová nebo například Taťjana Medvecká. Natočeno v roce 1980. Jsou dudy zlořečeným nástrojem, nebo patří k poctivé staročeské muzice? Peníze hýbaly světem i za časů Švandy dudáka. I …

Dívka, která utekla z Osvětimi
Osvětim nikdo neopouští živý… Román na motivy skutečného příběhu Maly Zimetbaumové, která jako první žena utekla z Osvětimi. Mala, vězeňkyně 19880, začala chápat, co se děje, až v okamžiku, kdy vystoupila z dobytčáku přímo do spárů pekla. Jako tlumočnice SS využívala sv…

Poslední představení v L.
Původní rozhlasová detektivní hra Jiřího Hubičky odkrývá složité vztahy v jednom nejmenovaném divadle a na jejich pozadí i příčiny smrti herce Krásy. Byla jeho sebevražda opravdu sebevraždou?

Agnes a Zakázaná hora
Co se skrývá na vrcholku Zakázané hory? A podaří se Agnes projít zkouškami, které na ni číhají na cestě za objevením svého daru? Agnes žije v pralesním kmeni Magrejů. Lidé z její vesnice se rodí s nějakým neobyčejným darem. Jakmile tuto zvláštní schopnost objeví a ovlád…

MAVERICK – Pěšec na odpis
Jeden z nejlepších tvůrců české fantastiky Miroslav Žamboch přichází s dalším úderným příběhem z jeho oblíbeného žánru fantasy. Rozsáhlá novela „MAVERICK – Pěšec na odpis“ se řadí do úspěšné řady Žambochových knižních „kolibříků“, z níž vám přinášíme již čtvrtý příběh. …

O lásce a dalších citech
Devátý krok k temnotě s názvem O lásce a dalších citech nás přenese do finále celé série – do samotné temnoty. Setkáváme se v něm s Nájemnicí chaty pod cedry autorky Mary Elizabeth Pennové – v příběhu, který se točí okolo msty ze záhrobí. O autorce je známo velmi málo, …

Případ zrazeného krále
Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.…

Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé
Z komentář k původnímu albu Supraphonu DV 15286 z roku 1966:....V řadě námětů, které se u nás staly základem biografických děl té doby, zaujímá obzvláštní místo historie, o níž nemůže pomlčet ani ta nejstručnější studie obírající se zjevem Jana Nerudy anebo Karoliny Svě…

Krakatit (1978)
Krakatit patří mezi nejznámější Čapkova díla. Zasloužila se o to především filmová adaptace z roku 1948 v režii Otakara Vávry. Vedle známé dějové linky, která se věnuje třaskavému vynálezu inženýra Prokopa (pojmenovanému podle sopky Krakatoa ležící na ostrově Anak Kraka…

Kopciuszek, Jaś i maĺgosia, Śpiaca królewna, Zwierzeta i zbójcy
Původní tituly 03551, 03549, 03552, 03548, ze kterých naše nová kompilace určená pouze pro digitální obchody vznikla, vydala firma Supraphon-Artia v roce 1964 - nyní tedy vycházejí tyto snímky s polskými verzemi pohádek Popelka, Perníková chaloupka, Šípková Růženka a Zv…

Pověsti moravských, českých a slezských hradů Komplet 3 CD
Po dva roky vycházely v Supraphonu na jednotlivých CD postupně magické příběhy, opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vždy šlo o kombinaci vyprávěnýchpověstí s variacemi na lidové písně z nich vycházející, které nahrála kapela Č…

Miloš Nesvadba Dětem
Miloš Nesvadba (*17.4.1925) český herec a ilustrátor věnoval velkou část svého profesního života dětem - ilustroval dětské knihy a komixy, dětem byly věnovány pořady, které uváděl a přímo v nichpro děti kreslil. Jeho jméno je také úzce spjato s dvěma dětskými časopisy M…

Justýnka a asistenční jednorožec
Justýnka je docela obyčejná holčička, které ale dočista chybí fantazie. Svět vidí docela nudně, šedivě, úplně bez nápadu. Naštěstí se jí dostane pomoci od asistenčního jednorožce Huberta. Ten ji za pouhých šest dní naučí věci kolem sebe vidět úplně jinak – najednou je s…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Žlutý kámen
V jedné ze svých raných povídek napsal Eduard Fiker příběh v žánru takzvané salonní detektivky. Zkušený inspektor Skála vyšetřuje pokus o krádež vzácného kamene, ale víc než dopadený a neúspěšný pachatel ho zajímá spíše jeho majitel. V dramatizaci Fikerovy povídky účink…

Koruna hadího krále
Malovaná škatulička ukradená ježibabě, královská koruna uzmutá hadímu králi, poklady z podzemí, to všechno má pometlář alias baron z Koštěberku na svědomí, a přece ho má Anička ráda. Jen kvůli němu pátrá po zázraku, který by ho dokázal přesvědčit, že vše čeho se člověk …

Poslední běh o život
Humorně laděné sci-fi o světě zabydleném roboty, kteří chovají poslední zbytky lidí ve stájích pro dostihy.Účinkují Jan Novotný, Ivan Řezáč, Petr Kostka, Helena Friedrichová, Svatopluk Matyáš, Ilja Racek, Karel Pospíšil, Petr Nárožný a další. Režie: Ivan Chrz.