Obrázek podcastu Opravář osudů

Audiokniha Opravář osudů

Délka:

5 hod 35 min

Čte:

Jan Kolařík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Orel mezi vlky

Orel mezi vlky

V létě roku 44 hrozí spojeneckému kmenu Atreabatů povstání. Hlavní hrdinové románu, dva centurioni Macro a Cato, dostávají za úkol zajistit nové vojsko a vycvičit dobrovolníky ze svého kmene. To vše proto, aby dokázali ochránit svého krále. K tomu všemu musí s hrstkou n…

Obrázek podcastu Osemnoc

Osemnoc

Predstavte si, že existuje lotéria smrti. Ktokoľvek môže na webstránke lotérie za malý poplatok vyplniť meno človeka, ktorého nenávidí. Dňa 8. augusta organizátori vylosujú jedno meno, zverejnia ho online a tento vybraný jedinec sa tak na jednu noc podľa pravidiel lotér…

Obrázek podcastu Povznesení

Povznesení

Jak málo toho víme! Stačí pohlédnout ke hvězdám – nebo se ponořit do hlubin oceánu... Mikrobioložka Leigh vyrůstala v Rotterdamu s násilnickým otcem, snad proto se odjakživa cítila lépe v laboratoři než ve společnosti lidí. Fascinace životem v jeho nejmenších formách ji…

Obrázek podcastu Werich: Italské prázdniny

Werich: Italské prázdniny

Na konci 50. let podnikl Jan Werich, spolu s dcerou Janou, výlet do Itálie a své zážitky z cesty pak literárně zpracoval. Jak už je však u Jana Wericha zvykem, nešlo o běžný cestopis ale o záznam asociací, vzpomínek, komentářů k historickým událostem, zajímavých histore…

Obrázek podcastu Filosofská historie

Filosofská historie

Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Obrázek podcastu Překážka jako cesta

Překážka jako cesta

Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu

Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu

Valentýnský večírek na Gregově škole převrátil jeho svět vzhůru nohama. Greg se ze všech sil snaží najít holku, s kterou by na něj šel, a bojí se, že zůstane na ocet. Jeho nejlepší kamarád Rowley taky nemá růžové vyhlídky, ale to je chabá útěcha. Nečekanou souhrou náhod…

Obrázek podcastu Dračí náhrdelník

Dračí náhrdelník

Uprostřed okázalé slavnosti na hradě Šternberku zmizí krásná paní Elška, manželka veverského purkrabího Drslava. Elška nemá zrovna pověst ctnostné manželky, takže celé události nepřikládá nikdo z hostů váhu. Jenže její manžel vyhledá Oldřicha z Chlumu a se slzami v očíc…

Obrázek podcastu Maigret - Je tu Felicie

Maigret - Je tu Felicie

Vypadalo to jako obyčejná vražda… To by se k ní ale nesměla připlést ta holka s čelem jako umíněná koza! V idylické čtvrti venkovského charakteru na předměstí Paříže je zavražděn postarší muž. Vyšetřování se ujímá Maigret, avšak jediným potenciálním svědkem je dívka jmé…

Obrázek podcastu Kauzy & aféry.cz

Kauzy & aféry.cz

Sachergate, Lizner a kuponová privatizace v režii Harvardských fondů, ale také kauza LTO čili lehkých topných olejů, která ukazuje temnou a krvavou tvář „divokých devadesátek“. Trable dvanácti policejních prezidentů, kteří čelili četným aférám, jako byly Rumová aféra či…

Obrázek podcastu Magor a jeho doba

Magor a jeho doba

Píše se rok 1960 a v Humpolci na Vysočině žije šestnáctiletý obrýlený mladík, který se nápadně odlišuje od svého okolí. Oblečený v černých manšestrácích a roláku vyráží s psacím strojem v tašce do ústraní, kde neúnavně přepisuje díla světových literárních klasiků. Třeba…

Obrázek podcastu Vídeňské bratrstvo

Vídeňské bratrstvo

Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Obrázek podcastu Percy Jackson - Prokletí Titánů

Percy Jackson - Prokletí Titánů

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Obrázek podcastu Wallace, Kuenzler, Moran: Andělské pohádky

Wallace, Kuenzler, Moran: Andělské pohádky

Příběhy lásky a pomoci, které přinášejí potěšení, zklidnění a pochopení Čte a zpívá Ivana Gottová svým dcerám Charlotte a Nelly Hudba Vratislav Šrámek; Text písní Ondřej Suchý; Režie Jan Jiráň Vytvořeno ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie Publishing SE Slovo anděl …

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Pod haldou

Pod haldou

V Ostravě se opět vraždí Detektivka z ostravského prostředí. Mladá atraktivní bankéřka je zavražděna a rutinní kolotoč vyšetřování se rozjíždí. Realistické líčení policejní práce v lecčem připomíná Případy 1. oddělení. Baví vás realistické české detektivky? Takové, kde …

Obrázek podcastu Životom na zelenú

Životom na zelenú

Nezvyčajné memoáre oscarového herca Matthewa McConaugheyho obsahujú pol storočia úvah a životných lekcií, sú nasiaknuté nenúteným šarmom i emóciami a oslavujú myšlienku, že to, čo nás napĺňa, je cesta a nie cieľová destinácia. V tejto audioknihe sa snúbia zábavný životo…

Obrázek podcastu Kvítek štěstí

Kvítek štěstí

Když vykvete kvítek štěstí, královna květin rozfouká jeho semínka po světě. Kdo bude o rostlinku dobře pečovat, tomu kvítek pokvete. Toník je trochu morous a nechce se mu dřít na poli pro pár brambor na loupačku. Rozhodl se proto vyhledat královnu květin a poprosit ji o…

Obrázek podcastu Zachýsek Rumělka

Zachýsek Rumělka

Víla a čarodějnice Rosabelverda zosnovala pomstu knížecímu dvoru i nevinným lidem. Zrzavého kocoura proměnila v hejska, který postupně začne manipulovat lidskými osudy. Obdařila ho talentem přivlastňovat si schopnosti a zásluhy druhých lidí, a získávat tak nezasloužené …

Obrázek podcastu Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Obrázek podcastu Osvětimská knihovnice

Osvětimská knihovnice

Nejstatečnější je ten, kdo z bahna lágru znovu vstane. A kráčí zpříma, i když má strach. Počátkem roku 1944 v Osvětimi-Březince plápolala jiskřička naděje i uprostřed metodického barbarství. Na nejzvrácenějším místě tehdejšího světa, na dohled od továrny na smrt, byl zř…

Obrázek podcastu Gomora

Gomora

Využít všechno jako prostředek a sebe jako účel… Dnes již kultovní výpověď italského spisovatele a novináře, který jako sedmadvacetiletý reportér odvážně pronikl do nemilosrdného světa současné neapolské mafie. Zasvěcené a mnohdy šokující svědectví o působení camorry a …

Obrázek podcastu Faustovské srdce Karla Högera

Faustovské srdce Karla Högera

Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.