Audiokniha Ondra a klaun

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Sny v čarodějnickém domě
Vyvolaly ty sny horečku, nebo horečka způsobila sny? To už Walter Gilman nevěděl. Nadějný student matematiky a geometrie s nástupem na Miskatonickou univerzitu v Arkahmu doslova propadl tamnímu přízračnému kouzlu a našel zálibu v okultních vědách. Záměrně se ubytoval v …

Líheň II. - Královna smrti
Pokračování úspěšného dobrodružného příběhu z Prahy, v níž se mísí upíři, mafie, miliardář spisovatel Rulhánek, tajné služby z celého světa – a tomu všemu vládne stále pevnější rukou Marika. A v jejím boji za záchranu světa, či minimálně Prahy, jí pomáhá nejdrsnější tým…

Krev na kapradí
Audiokniha navazuje na úspěšnou sérii povídek z různých okamžiků a míst české historie. První část obsahuje osm příběhů z období vlády krále Přemysla Otakara II. Hlavním vyšetřovatelem je královský prokurátor Oldřich z Chlumu, kterého provází nerozluční pomocníci panoš …

Vládce vzduchu
Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk…

V bílém plášti
Svorníkem povídkové sbírky jedněch z nejlepších českých autorů současnosti jsou postavy mužů a žen v bílých pláštích, na jejichž práci závisí naše zdraví a mnohdy i život. Příběhy z prostředí nemocnic, sanitek i zubařských ordinací, ve kterých na nemoci, přicházející st…

Lovci mamutů
Strhující boj o přežití ve starší době kamenné. Dobrodružný román inspirovaný archeologickými vykopávkami u nás vypráví o pravěkých lovcích, způsobech obživy, počátcích řeči a vynálezu ohně. Slavný román o putování hlavních hrdinů Kopčema, Veverčáka a jejich lovecké …

Slow Horses: Mrtví lvi
Objevte předlohu druhé série úspěšného seriálu Slow Horses s Garym Oldmanem! Pomalí koně tentokrát mají větší šanci na vykoupení než kdy předtím. Starý špión z dob studené války Dickie Bow je nalezen mrtvý v autobuse a šéf Slough House Jackson Lamb je přesvědčen, že byl…

Písničky a příběhy zvířátek z Večerníčků Bráškové. Prázdniny s vlčaty
V posledních několika letech patří k nejúspěšnějším pořadům České televize filmy Václava Chaloupka ze života zvířat. Naše nahrávka navazuje na předcházející titul Písniček a příběhů zvířátek z večerníčků a pokračuje ve vyprávění Václava Chaloupka, jak získal hrdiny svýc…

Zlodějka příběhů
Kniha držitelky Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2008, kterou získala za svou prvotinu Kroky vraha. Šéfka televizního scenáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se j…

Moucha
Další z řady detektivek velmi úspěšného a oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána nás zavádí na Slovensko rok po sametové revoluci. Nejen slovenští kriminalisté se v té době musí potýkat s nárůstem zločinů, brutality i vražd. Jedním z případů je i vražda mladéh…

Ze slovanských legend a pověstí
Výbor z pověstí a legend podává průřez minulostí slovanských národů od pohanských dob až po devatenácté století, jak se promítá v jejich ústním podání. Autorka v něm převyprávěla nejen prozaická vyprávění, ale i veršované skladby z ruských bylin a jihoslovanských epický…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Třináctidílná četba na pokračování z vybraných částí románu Jaroslava Haška. Vybral a připravil Zdeněk Jirotka. Čte Jan Pivec.

100 statečných - Host č. 94 - Libor Zámečník 08.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Zámečník (urolog a androlog)

Vzpomínání v bílém
Vlídné vyprávění o lékařském řemesle "pěšáka" medicíny. Ale také svědectví o době a místě na Šumavě v padesátých letech. Jiří Pejša (*1912) po válce začínal jako obvodní lékař v Železné Rudě. Jeho vzpomínková kniha vás vrátí v čase o téměř sedmdesát let zpátky do šuma…

Markéta Lazarová
Markéta Lazarová patří k Vančurovým nejznámějším románům (k čemuž jistě přispělo i vynikající filmové zpracování). Přísně vzato, není to vlastně román : nejde o zde o konkrétní místo a čas ani o přesnost dobových reálií. Je to baladický milostný příběh z časů nepokojů, …

Lux Perpetua
Nikdo nezná slitování. Vraždí se ve jménu Páně. Závěrečný díl Husitské trilogie je opět směsí rytířské romance, historické fantasy a napětí, okořeněného humorem a ironií polského mistra. „ Oj, ojojoj, blíží se, vzácní páni a drazí posluchači, blíží se den hněvu, den neš…

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Ostrovskij: Vlci a ovce
Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Čarodějky z Eastwicku
„Tři čarodějnice seděly tiše a uvědomovaly si, že jsou očarovány někým mocnějším…“ K uzoufání pokrytecké maloměsto Eastwick v americkém státečku Rhode Island nabízí trojici bájných čarodějnic jako z Macbetha přímo ideální rejdiště. Povětrnice Alexandra, Jane a Sukie, na…

S povolením zatýkat
Hlavně nic nepodcenit a nic nevzdávat! Říká se, že každý policista se má deset let učit, deset let pracovat a deset let předávat zkušenosti. Od píky začínal i Martin Baláž, dnes brigádní generál ve výslužbě, který od roku 1991 sloužil jako řadový policista ve Zlíně a na…

Nesmrtelný Achilleus
Nejslavnější z příběhů řecké mytologie zpracoval František Pavlíček v působivý dramatický tvar, kterému po vzoru antických děl nechybí ani chór, aby v úloze prozíravého vypravěče pomohl nasvítit odvěký konflikt božského a lidského údělu, střet hrdinství a zrady. Achille…

Střela mimo cíl
Staré vraždy a nové lásky – to je ten nejlepší lék proti stárnutí! Čtveřice zapálených amatérských detektivů z britské vesničky pro seniory si brousí zubní protézy na další zapeklitý případ, nad kterým už policie zlomila hůl. Tentokrát však musí vypátrat nejen pachatel…

Večer, kdy nás opustil
JEDNA NOC. JEDNO TAJEMSTVÍ. CELÝ ŽIVOT VE LŽI. Nořin otec Liam byl muž mnoha tváří. Pro veřejnost obdivovaný hotelový magnát, jehož luxusní resorty patřily k nejvyhledávanějším na světě. Pro své tři bývalé manželky milující, byť citově uzavřený partner, který si pečlivě…