Audiokniha Oklamanci

Tři jablka spadlá z nebe
Zázraky se dějí! A nikdy na ně není pozdě… Arménská svébytná inspirace Márquezem, která vás vtáhne a už nepustí. Nenápadný bestseller o životě Arménů v zapadlé vesničce na pozadí 20. století. Kdesi v arménských horách najdeme starobylou kamennou vesničku Maran. S vnější…

Na chalupě s moderním fotrem
Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, už nám vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. Opravdová dovolená je třeba výlet k moři do Bulharska, jak nám to popsala druhá polovina rodičovské páru, Dominikova žena Nataša. Nyní se ke slovu do…

Na kopci
Autor oceňovaných detektivek se po deseti letech vrací ke svému úspěšnému debutu. Jiří Březina vydává román Na kopci s úpravami, které jsou důkazem jeho literárního růstu. Vrací se tak k příběhu, který napsal ještě před krimi sérií s policistou Tomášem Volfem. Středobod…

Život víry 2019/12
Život víry 2019/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Ludmila Hojková a Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Bogdan Lach: „Všichni vědí, kde máme klíč od do…

Vyjednavač
Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případec…

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Měsíční zahrady
V téhle válce už jde většině vojáků pouze o přežití, nebo o pomstu… Malazská říše, kdysi skromný ostrovní stát, se pod vedením nové císařovny Laseen nezadržitelně rozpíná napříč kontinentem zvaným Genabakis. Po dobytí Dřevnova svůj nenasytný zrak nyní upřela na Darúdžis…

Pohádky strýčka Jedličky 2.
8. února 1923 se narodil Antonín Jedlička, kterého všechny děti od konce 40 let minulého století znaly jako Strýčka Jedličku po dalších 40let. Antonín Jedlička kdysi vstoupil do světa umění jakočlen dětských rozhlasových souborů, byl zpěvákem i filmovým a televizním her…

V hospodě
V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

The Diamond Axe
Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl…

Záhada zlaté štoly
Další z příběhů královského prokurátora Oldřicha z Chlumu se tentokrát odehrává v okolí Prahy. Původně mělo čekat Oldřicha z Chlumu a jeho pomocníky na dvoře Přemysla Otakara II. jen krátké státnické jednání, brzy po příjezdu si ho však uprostřed noci nechá zavolat sám …

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Fiškus a vánoční skřítek
S kouzlem Vánoc se nemůže měřit žádný lidský vynález… Děda Pettson sdílí domácnost s upovídaným kocourem Fiškusem, na kterého nedá dopustit, i když je s ním někdy těžší domluva než s rozmazleným dítětem. A tak když jeho milovaný kocourek prohlásí, že k blížícím se Vánoc…

Černá píseň
Dokáže zastavit zlovolného dobyvatele, aniž by sám zaujal jeho místo? Poté, co Kehlbrand Reyerik přezdívaný Temný rytíř se svou hordou fanatických válečníků zpustošil Ctihodné království, pokračuje ve svém krvavém tažení na Dálný západ. Kupecká království padají jedno p…

Der Schatz im Silbersee
Audiokniha nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého příběhu o dobrodružné cestě za starým indiánským pokladem, který je převyprávěn pro mírně až středně pokročilé studenty němčiny. Mezi hlavními postavami nechybí neporazitelný Old Shatterhand ani jeho rudý bratr Vinne…

Burian: To nejlepší
Tato kompilace je výběrem z toho nejlepšího, co zanechal v gramofonových a filmových archívech legendární král komiků Vlasta Burian. Obsahuje monology, scénky a písně včetně těch nejznámějších, filmových z období od konce 20. let do poloviny 50. let minulého století. Př…

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …

Král lenosti
Xavier Castillo má peníze, šarm i slavné jméno. Jen jedna věc mu chybí – ambice. O rodinné impérium nejeví zájem a raději si užívá. Až do chvíle, kdy ho osud připoutá k ženě, která je vůči jeho kouzlu zdánlivě imunní. Sloane Kensingtonová je cílevědomá profesionálka. Je…

Nevieš dňa, nevieš hodiny
V Biblii nájdeme poučný odkaz, že človek ani netuší, kedy sa priblíži jeho koniec. Ak je však niekto nepoučiteľný a postaví sa osudu, sú z toho len problémy. Detektív Richard Krauz je tu na to, aby osudové problémy riešil. Tak to bolo aj v pamätný deň na prelome tisícro…

Stříbrná díra
Novela ze světa Křivého ostří, která navazuje na Zdvořilostní návštěvu. Po návratu z Trasky se o rytíři Jenu Mantichorovi šíří zvěsti, že by mohl být skutečným paladinem, což mnohým vlivným dvořanům není právě po chuti. Nebezpečný úkol v odlehlé části království Sevaru…

Ruy Blas
Romantická tragédie Victora Huga Ruy Blas je příběhem velké lásky, podlé intriky a politické manipulace, který zaznívá překvapivě současně, i když od autorova narození uplynulo už více než dvě stě let.Victor Hugo napsal Ruy Blase během několika týdnů. Inspiraci našel v …

Listy z mého mlýna
Daudetovy Listy z mého mlýna z roku 1872 jsou autorovou prozaickou prvotinou, a to nesmírně zdařilou. Alphonse Daudet prchal do svého mlýna v kraji Provence před ruchem pařížského života. Jihofrancouzská Provence na něho dýchala nostalgií dětství. Alphonse Daudet (1840-…

Dům v Matoušově ulici
V roce 1927 koupil dům v Matoušově ulici na Smíchově vdovec, židovský právník Eduard Schwarz, aby pro sebe a svou rodinu získal důstojné sídlo. Měl štěstí, že zemřel dřív než začala druhá světová válka. Tereza Boučková, která v domě od narození do své dospělosti žila a …