Audiokniha Ohnivé znamení

Nepropadejte panice
Nepropadejte panice – Douglas Adams a Stopařův průvodce po Ga-laxii. Pro každého, kdo dobře ví, kde má ručník Nepostradatelný manuál k Stopařovu průvodci po Galaxii z pera Neila Gaimana, světozná-mého spisovatele, který oslavuje život a dílo Douglase Adamse. Kniha o živ…

Imunita
Prebudíte sa, škriabe vás v hrdle a pobolieva hlava. Mierne otrávení chystáte deti do školy. Nie je to také zlé, aby ste nemohli ísť do práce. Kým sa sťažujete, priamo pod vašou kožou prebieha intenzívna vojna. Milióny buniek umierajú, aby ste vy mohli žiť. Zamysleli st…

Kouzla skřítka Metroníčka
Další z řady kouzelných rozhlasových pohádek v režii Jana Bergera a s báječným hereckým obsazením. Nenechte si ujít!

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek
Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co …

Holandská vila
Když za splnění otcova amerického snu musí zaplatit jeho děti… Dojemný příběh o výjimečném sourozeneckém poutu, nelehkém rodinném dědictví a síle odpuštění začíná koncem 40. let na předměstí Filadelfie, mezi zdmi honosného sídla, které tak trochu proti vůli svých nejbli…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Květiny a zvířata
K tomu, abychom našli svou rovnováhu, se doporučuje žít v souladu s přírodou. O tom, že to není vždy snadné, svědčí příběhy z knížek Ivana Krause. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pra…

Ztracený svět
Dobrodružný román věhlasného autora detektivek je součástí série próz o příhodách profesora Challengera. Tento vědec se spolu se svým oponentem profesorem Summerleem a s dvěma dalšími odvážlivci vydá do neprozkoumaného kraje, kde se uchoval pravěký život. Na území Jižní…

Všemi dary obdarovaná
Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi ve vězení na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a za svou spřízněnou duši považuje zbožňovanou učitelku. Zato nemilosrdného seržanta Parkse, který …

Gorily v mlze
Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Zlodějové
Dvě frašky na jedno téma z lepší i horší společnosti. S použitím kupletů Josefa Kříže a Eduarda Basse a s citacemi z dobového tisku Osoby a obsazení: hlasatel (Miroslav Moravec), zpěvák + Lolotčin milenec (Jan Faltýnek), malíř (Ladislav Mrkvička), zloděj (Josef Dvořák),…

Zázraky na Hradčanech
Ten den, kdy jsme se s Jiřím vydali natáčet na Hradčany, byl vlastně taky trochu jako zázrak. Mimořádně krásný, slunný podzimní čas, prostředí právě tak akorát bohaté na zvuky dokreslující místa plná turistů, ale nepřehlušující šum vysokých kaštanů a akátů pamatujících …

U nás si odpočinete
V komediálním příběhu podle povídky amerického spisovatele se hudebnímu skladateli Benu Drakeovi, který hledá chvilku klidu, dostane neočekávané péče od chovatele dobytka Ralfa a jeho ženy Hildy. Představuje ale farma obdivovatelů jeho talentu to pravé místo?Osoby a obs…

Dívka s vášní pro indigo
Silné ženy dokážou velké věci. Skutečný příběh houževnaté a odhodlané mladé ženy, která se musí vypořádat s intrikami, mužskou nadřazeností a zakázaným vztahem v Jižní Karolíně ve druhé polovině 18. století. Píše se rok 1739 a teprve šestnáctiletá Eliza Lucasová dostane…

Hlas Černého hvozdu
Hlas Černého hvozdu - audiokniha obsahuje soubor povídek o hrdinech kouzelného Černého hvozdu. Autor Míla Linc. Čte Vojtěch Hamerský. Hejtman z Kozího hrádku nese na svých ramenou víc starostí, než by se mu líbilo. Žoldnéř Jan z Dornu hledá čest ve světě, kde má ale cen…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Roviny bytí
Pátý krok k temnotě nese název Roviny bytí a jde o sólo hlavního autora celé série ve třech partech. Howard Phillips Lovecraft, za života díky vlastní neprůbojnosti prakticky nečtený, leč díky přátelům a oddaným fanouškům posléze jeden z nejvlivnějších spisovatelů zabýv…

Vozíčkov
Audiokniha Vozíčkov vychází z tištěné knihy, která je nesmírně hravá a jejíž obsah bylo těžké převést z papíru jen do zvukové podoby. Ale povedlo se, a vy si vy můžete poslechnout příběh železného muže nejen z Havaje, Zbyňka Švehly, v bravurním podání herce Jana Hájka. …

Život víry 2019/11
Život víry 2019/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Lucie Endlicherová, Štěpán Matuška, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Okultismus – síla temnot…

Moudrost koní
Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Prázdniny s Julií
„Sem zvědavá, co teď uděláš, snoubenče,“ pravila Julie ďábelsky. Zděděná neteř Julie, v kostce životní tragédie pana Boučka, sice studuje internátní školu v Praze, ale dvouměsíční letní prázdniny tráví – vedle neděl – u strýce ve vile v Doušovicích. Mírumilovný a svobod…

Panáček
Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v knize věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal …

Volání divočiny
O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…

Pozdě v listopadu
Poklidný přechod z podzimu do zimy není vůbec špatná doba. Jsou tací, kteří zůstanou, jiní se vydají pryč, tak to chodí odjakživa. Každý si může vybrat sám, ale musí se rozhodnout včas a nikdy, nikdy pak nesmí zaváhat. Mumínci, pokud jste je ještě nepoznali, jsou milá s…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…