Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Oheň probuzení

Audiokniha Oheň probuzení

Délka:

26 hod 44 min

Čte:

Vasil Fridrich

Vydavatel:

Bookmedia

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Rybí povídky

Rybí povídky

Rybí povídky jsou dárek k 20. narozeninám Centra Paraple. Z nebe k tomu dal souhlas Ota Pavel. My, co jsme je do mikrofonu přečetli, jsme darovali svůj hlas, a vy, kteří jste si cédéčko koupili, jste darovali své peníze. Nebojte se, v Parapleti se neztratí. Je to užiteč

Obrázek podcastu Dodatky

Dodatky

Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p

Obrázek podcastu Parabible

Parabible

Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic je aktuální, místy až provokativní biblickou parafrází. Její autor staví na své mnohaleté zkušenosti kazatele a překladatele Bible, aby nově obnažil pointy dávných evangelijních příběhů. Kniha, která se sta

Obrázek podcastu Oliverova dobrodružství

Oliverova dobrodružství

Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda

Obrázek podcastu Vita nuova

Vita nuova

Druhý díl Hrabalových memoárů z let 1982-85. Barvitý monolog, plynoucí bez interpunkce, portrétuje autora i dobu, přináší staré i nové historky v nichž se čtenář setkává s malířem Vladimírem Boudníkem a jeho ženou Teklou, Egonem Bondym, panem Maryskem a básníky skupiny

Obrázek podcastu Václav Havel

Václav Havel

Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili

Obrázek podcastu Jančář: Pohádky ze Slovácka

Jančář: Pohádky ze Slovácka

Komentář k původnímu supraphonskému albu 1218 0493 vydanému v roce 1984: Pohádky všech národů vyprávějí o veliké moci lásky, která nezná překážek, chválí spravedlivé a naplňují odvahou odstrkované a přehlížené. Ještě do konce 19. století byly pohádky i pro dospělé zdroj

Obrázek podcastu Přiveď mě zpátky

Přiveď mě zpátky

Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala

Obrázek podcastu Rady jak umírat a žít lepší život

Rady jak umírat a žít lepší život

Pokud si nejsme vědomi vlastní smrtelnosti, nepovede se nám využít možnosti, které s sebou přináší život. Jeho Svatost Dalajlama komentuje středověkou báseň o přípravě na smrt, překonání strachu z ní a doplňuje ji příklady pro hlubší porozumění tématu. Jeho Svatost Dala

Obrázek podcastu Šťastný princ (četba)

Šťastný princ (četba)

Slavný poetický, pohádkový příběh Oscara Wildea: Šťastný princ, čtou a vyprávějí: Karel Höger a Vladimír Šmeral.

Obrázek podcastu Pátá oběť

Pátá oběť

Oficiálně se detektiv Porter a jeho tým věnuje případu dívky, která byla nalezena pod zamrzlou hladinou v chicagském parku. Laguna zamrzla před několika měsíci a dívka se pohřešuje teprve tři týdny. Navíc na sobě měla šaty jiné dívky, jejíž zmizení nahlásili rodiče tepr

Obrázek podcastu Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku

Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku

Literární podoba legendárního rodinného filmu jako audiokniha Úsměvný příběh malého chlapce Vaška, který se snaží veškerými silami obstarat si chybějícího tatínka, zná několik generací. Velkou oblibu si získalo nejen televizní, ale i knižní zpracování autorky Marie Pol

Obrázek podcastu Malé principál

Malé principál

Malý princ v brněnském hantecu je konečně na světě! Kdo by neznal Malého prince, nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Mar

Obrázek podcastu Proč máma pije?

Proč máma pije?

Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 28 - Pavel Kožíšek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 28 - Pavel Kožíšek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Kožíšek (český kouzelník a iluzionista)

Obrázek podcastu Jak jsem nebyla na lvech

Jak jsem nebyla na lvech

Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Detektiv

Detektiv

Malcolm Ainslee, seržant miamské policie a bývalý kněz, řeší případy dvojnásobných bestiálních vražd. Oběti vždy starší manželé jsou svázáni obličeji k sobě, v ústech roubík, těla ohavně pobodána. Po dramatickém pátrání je zločinec dopaden a odsouzen k smrti na elektric

Obrázek podcastu Oprátka za osm mrtvých

Oprátka za osm mrtvých

Drama, na jehož konci nezůstali žádní vítězové. Příběh Olgy Hepnarové, poslední ženy odsouzené v Československu k trestu smrti. Kniha Romana Cílka inspirovala tvůrce filmu Já, Olga Hepnarová. Příběh Olgy Hepnarové, která jedním otočením volantu zabila osm lidí, posle

Obrázek podcastu Kipling: Kniha džunglí - Mauglí

Kipling: Kniha džunglí - Mauglí

Dnes už klasická, ale stále živá knížka Rudyarda Kiplinga o dítěti vychovávaném vlčí smečkou byla několikrát zfilmována a stala se i předlohou pro úspěšný animovaný snímek. V roce 1976 ji vevelkolepé dramatizaci natočil pro Supraphon režisér Jiří Horčička s celou plejád

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti

Staré řecké báje a pověsti

{'cs': 'Staré řecké báje a pověsti převyprávěla autorka tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním nebo pro přípravu do školy. Příjemný poslech!'}

Obrázek podcastu Tobogan a Spirituál kvintet

Tobogan a Spirituál kvintet

Setkání s Tomášem Slámou a jeho hosty - malířem, grafikem a ilustrátorem Josefem Lieslerem a hudební skupinou Spirituál kvintet.

Obrázek podcastu Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Viete ako urobiť dobrý dojem, efektívne komunikovať a získať si priazeň ľudí? Nadčasový bestseller Dalea Carnegieho je nabitý spoľahlivými radami a na vrchol úspechu vyniesol už tisíce ľudí. Uplatnením jeho princípov dosiahnete aj vy svoj maximálny potenciál v osobnom

Obrázek podcastu Modrý anděl

Modrý anděl

Monolog ženy - udavačky, která svůj osud chápe jako situaci anděla spravedlnosti, držícího v rukou osud světa.Alena Vránová v režii Lídy Engelové