Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Odvaha

Audiokniha Odvaha

Délka:

26 hod 10 min

Čte:

Jan Holík

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy

Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy

{'cs': 'První audio vydání nově nalezeného textu Astrid Lindgrenové. Už jste to slyšeli? Pipi Dlouhá punčocha pořádá rozloučení s Vánocemi a všechny děti srdečně zve! Smrk je krásně nazdobený a hned vedle stojí domeček ze sněhu. Uvnitř už je spousta dětí, dortů a zábavy

Obrázek podcastu Mlynářův student (1982)

Mlynářův student (1982)

Jímavý a velmi smutný romantický příběh lásky mladého mlynářského syna k rusalce přináší velké emoce, ale nenabízí pohádkově šťastné rozuzlení, spíše otázky o smysluplnosti lidského žití a vnitřních tajemstvích duše. V roce 1982 nastudoval režisér Karel Weinlich s Ivane

Obrázek podcastu Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J

Obrázek podcastu Pan Kobkán vdává dceru

Pan Kobkán vdává dceru

Satirický obrázek ze života českých drobných podnikatelů na počátku 20. století líčí trampoty velkošpeditéra Kobkána, jehož dcera se zapomněla s jistým "panem inženýrem". Pan Kobkán tedy nejen vdává svou dceru, ale zároveň zachraňuje ohroženou rodinnou čest a dobré jmén

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz

Obrázek podcastu Zlatý kořenáč

Zlatý kořenáč

E. T. A. Hoffmann: Zlatý kořenáč. Pouť za pravou láskou v jedné z nejkrásnějších pohádek německého romantismu.Novela Zlatý kořenáč, s podtitulem Moderní pohádka vyšla poprvé v roce 1814. Dopisy, deníkové záznamy a eseje, které Hoffmann napsal souběžně s prací na Zlatém

Obrázek podcastu Hurvínkova Babička

Hurvínkova Babička

V sedmém a posledním dílu řady Hurvínek v českých dějinách poslali scénáristé Helena Štáchová a Pavel Cmíral Hurvínka a Máničku do poloviny 19. století. Pomocí kouzelné melodie se naši dřevění hrdinové přenesli na Staré bělidlo v Ratibořicích u České Skalice, aby tu pro

Obrázek podcastu Noc na Karlštejně (1980)

Noc na Karlštejně (1980)

Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám.Luděk Munzar jako Karel IV., Svatopluk Beneš, purkrabí a Dagmar Veškrnová jako jeho neteř Alena.Osoby a obsazení: Karel IV.

Obrázek podcastu Pastýř Jeli

Pastýř Jeli

Italský prozaik a dramatik Giovanni Verga (1840 - 1922) bývá uváděn jako nejvýznamnější italský romanopisec po Alessandru Manzonim. V novele Pastýř Jeli autor originálně upravil literární italštinu tak, aby simulovala mluvu prostých sicilských venkovanů. Na rozdíl od na

Obrázek podcastu Nepil: Naschválníčci

Nepil: Naschválníčci

Naschválníčci autora Františka Nepila, to jsou malí trpaslíci Škudibík a Mezulán, kteří většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových kolíků a kouzelné slovíčko „tábor", jsou okamžitě na nohou. Žít s nimi není vůbec lehké – neustále hledají způsoby, jak vá

Obrázek podcastu Hurvínek a lupiči

Hurvínek a lupiči

O hříčku Divadla S + H Hurvínek a lupiči z roku 1979, která vyšla ještě na černé gramofonové desce, si posluchači už několik let psali. Teď tedy dostávají do rukou další album s archivními nahrávkami tohoto divadla, v nichž interpretuje oba dřevěné hrdiny ještě jeho dlo

Obrázek podcastu Biblia – Starý zákon

Biblia – Starý zákon

Cyklus biblických príbehov, ktorý formou rozhlasovej dramatizácie približuje záujemcom nový, netradičný pohľad na jednotlivé knihy Starého zákona. Celý cyklus sa snaží rešpektovať základný biblický text, ale na mnohých miestach rozkrýva psychologický charakter postáv a

Obrázek podcastu Eisner: Chrám i tvrz

Eisner: Chrám i tvrz

Nahrávka vycházející z knih Pavla Eisnera o češtině a jejích krásách Chrám i tvrz a Čeština poklepem a poslechem v citlivém přednesu Karla Högera je jednou z perel supraphonského archivu. Kratší eseje, fejetony i několikařádkové glosy jsou výběrem toho nejzajímavějšího

Obrázek podcastu O dvanástich mesiačikoch

O dvanástich mesiačikoch

Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so

Obrázek podcastu Lékárníci mění svět

Lékárníci mění svět

Znalosti, které se mohou hodit. Lékárníci, kteří se nebáli vyjít z bezpečné zóny zaběhnutých stereotypů myšlení, obohatili svět kosmetiky, potravinářství i průmyslu o cenné vynálezy. Toužíte se na večírku blýsknout znalostí nečekaného detailu o rakouském horolezci, kter

Obrázek podcastu Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Karel Čapek, velký milovník zvířat, lidí a rostlin, byl také velký pozorovatel a glosátor. Zvířata, která se stala nedílnou součástí jeho života, byla proto častým námětem jeho literárních črt. Psal o nich s pochopením, láskou, humorem a vtipem. Ve fejetonu Pes a kočka

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 8

Hovory o józe a mystice č. 8

Křesťanství, mystika, jóga a buddhismus, zevní a vnitřní náboženství. Myšlenky z pořadu "Cesty víry" České televize. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Matýsek čaroděj

Matýsek čaroděj

Z Černého dolu se ozývá písnička, ve které se zpívá, že nedaleko odtud stojí Černý dům a v něm bydlí Černý pán, a právě tam se vypraví ševcovský syn Mates žádat o službu...

Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 11-20

Pohádky tisíce a jedné noci 11-20

Pohádky tisíce a jedné noci - druhá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Obrázek podcastu Hvězda Jihu

Hvězda Jihu

Příběh z jihoafrických diamantových polí, v jehož centru děje je "Hvězda jihu", diamant dosud nevídané velikosti a krásy. Francouzský inženýr Cyprián Méré je přesvědčen, že se mu ho podařilo vyrobit umělým způsobem, který vynalezl. Naplnil totiž kovové pouzdro chemickou

Obrázek podcastu Zelený svět

Zelený svět

Rozhlasová hra Vlasty Dvořáčkové. Básnický obraz jednoho jarního večera na periférii velkoměsta. Osoby a obsazení: Prolog (Josef Červinka), dívka (Jorga Kotrbová), mladík (Miroslav Masopust), starý pán (Josef Patočka), otec dvojčat (Václav Postránecký), řečná sousedka (

Obrázek podcastu Rudé paprsky severního slunce

Rudé paprsky severního slunce

Špionážní thriller, odehrávající se v Praze a obou částech Korejského poloostrova. Český vědec dostává nabídku na pracovní cestu do Asie. Odjede i s manželkou v domnění, že nové prostředí zachrání jejich chátrající vztah. Jenže oba čeká nové milostné vzplanutí, které po

Obrázek podcastu Pět jazyků lásky

Pět jazyků lásky

Pět jazyků lásky je světový bestseller, který pomohl již milionům párů po celém světě budovat a rozvíjet láskyplný vztah. Dozvíte se zde o pěti základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se váš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Poku

Obrázek podcastu Rapl z Bartolomějský

Rapl z Bartolomějský

A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo