Obrázek podcastu Odvaha

Audiokniha Odvaha

Délka:

8 hod 6 min

Čte:

Věra Hollá

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Obrázek podcastu Autismus bez masky

Autismus bez masky

>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Obrázek podcastu Hodný, zlý a soudce Ti

Hodný, zlý a soudce Ti

Žena by byla méně krásná, kdyby neměla tajemství. Věhlasný soudce Ti musí učinit přítrž vydírání vraha, který hrozí, že každý den zavraždí jednu namátkou vybranou osobu. Napínavý kriminální příběh ze staré Číny s legendární postavou světové detektivní literatury, sou…

Obrázek podcastu Spalující bůh

Spalující bůh

„Nenávist byla dalším druhem ohně a hřála, když nebylo k dispozici nic jiného.“ Z nevýznamné vesnické siroty v chudé jižní provincii se Rin pozvedla až k nejvyšším příčkám velení armády Nikanu. Přesto je vítězství pro její národ, jemuž obětovala vše, stále v nedohlednu.…

Obrázek podcastu Poslední Mohykán

Poslední Mohykán

Dvě dívky, dcery anglického generála jsou v nebezpečí. Indián Unkas, poslední z kmene Mohykánů, se je snaží ochránit. Před kým je však musí bránit a jak to provede, to je několik tajemství, která ukrývá rozhlasová hra, natočená podle stejnojmenné knihy J. F.Coopera. …

Obrázek podcastu Výběrčí

Výběrčí

Původní rozhlasová hra natočená v roce 1966 režisérem Jiřím Horčičkou podle scénáře Milana Uhdeho. Monologické absurdní drama, která je ostrou satirou na znásilňování osobní svobody člověka a zneužívání moci. Jedinou postavu hry, figuru, která je koncentrací bezohlednos…

Obrázek podcastu Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho

Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov…

Obrázek podcastu Cesta pravého muže

Cesta pravého muže

Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Obrázek podcastu Trhani

Trhani

Česká literární klasika v přednesu herce Luďka Munzara.

Obrázek podcastu Budoucnost nepráce

Budoucnost nepráce

Využijte AI ve svůj prospěch Umělá inteligence vám umožní nadesignovat si život podle svého. Přitom vám k tomu stačí špetka odvahy a představivosti. Díky našemu průvodci budete moci dělat více toho, co vás baví, a zbytek nechat na technologiích. Věřili jsme, že umělá …

Obrázek podcastu Enderova hra

Enderova hra

Lidstvo čelí hrozbě třetího útoku vojsk mimozemské civilizace, jejichž předchozím invazím se jen tak tak ubránilo díky zásahům geniálního velitele Mazera Rackhama. Armáda vnímá nutnost vychovat jeho nástupce, který by snad mohl odvrátit zkázu. Vhodným adeptem se zdá být…

Obrázek podcastu Lovec čertů

Lovec čertů

Seržant Jaroš a velké problémy v Malém Římě Devátý díl z historické série Stein a Barbarič. Po zmizelém veliteli husarského pluku tentokrát pátrá seržant Jaroš na vlastní pěst, bez svých přátel. Detektivního pátrání se tentokrát ujímá Bohdan Jaroš na vlastní pěst, bez s…

Obrázek podcastu Nejen o rybách

Nejen o rybách

Z pozůstalosti nezapomenutelného Oty Pavla vybrala jeho žena Věra některé známé i méně známé povídky, které měl i Ota rád. Titul uvádí režisér Jiří Šrámek, který vás seznámí s hlasy předních členů rodiny.

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej III.

Přemyslovská epopej III.

Třetí část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů začíná v době mládí Přemysla II. V té době jeho otec Václav I. realizuje svůj politický sen – ovládnout prostřednictvím sňatku prvorozeného syna Vladislava rakouské země. Jenže Vladislav umírá…

Obrázek podcastu Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku

Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí? Dokážeme předejít těžkým nemocem, jako jsou parkinson, alzheimer, m…

Obrázek podcastu Zahrádkáři aneb Až se jaro zeptá

Zahrádkáři aneb Až se jaro zeptá

Příběh o dvou pošetilých drobných pěstitelích, pánech Jahodovi a Růžičkovi, kteří soupeří nejen v oblasti pěstitelské, ale i milostné. Jejich sousedské furianství však pomalu přeroste ve vážný boj o přízeň půvabné ženy... Původní rozhlasová komedie Michala Lázňovského z…

Obrázek podcastu Sběrači borůvek

Sběrači borůvek

Na borůvkových polích v Maine se ztratí čtyřletá holčička a její záhadné zmizení bude pronásledovat pozůstalé, rozvrátí rodinu a zůstane nevyřešeno téměř padesát let… Červenec 1962. Rodina Mikmaků z Nového Skotska přijíždí do Maine, aby zde přes léto sbírala borůvky. O …

Obrázek podcastu Hlava XXII

Hlava XXII

Román Hlava XXII je jedným z najdôležitejších protivojnových diel, ktoré vyšli po druhej svetovej vojne. Autor opisuje márny boj hlavného hrdinu Yossariana proti absurdnej vojenskej mašinérii, pričom výdatne využíva čierny humor a neustále balansuje medzi komikou a horo…

Obrázek podcastu Duhová jiskra

Duhová jiskra

Krátké pohádkové příběhy, které v sobě skrývají moudrost, humor a duchovní ponaučení. Nabízejí posluchači mnoho témat k hlubšímu zamyšlení nad světem, ve kterém žijeme. Scénář k této nahrávce je rovněž z autorské dílny Daniely Fischerové. Vznikl výběrem z knih Duhová ji…

Obrázek podcastu Pavel: Smrt krásných srnců

Pavel: Smrt krásných srnců

Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po…

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Obrázek podcastu Anička skřítek a Slaměný Hubert

Anička skřítek a Slaměný Hubert

Proč slaměný Hubert už není slaměný? Kde je jeho slaměný klobouk? Umíte si ještě hrát? Neobyčejné putování po prapodivné zoologické zahradě nás zavede do zvláštního světa, který se skládá ze skutečných příhod i ze snů, z drobných slovních hříček, obrazů a představ. V to…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák  06.06.2014

100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák 06.06.2014

Hostem L. Výborné - Z. Svěrák (scenárista a spisovatel)

Obrázek podcastu Pták Ohnivák a liška Ryška

Pták Ohnivák a liška Ryška

Tři bratři měli stejný cíl, ale jen jeden z nich byl spravedlivý a měl dobré srdce. Z královské zahrady se začala ztrácet zlatá jablka. Kdo si troufnul je ukrást, to nikdo netuší. Po tři noci se pokusí princové hlídat zahradu. Objeví některý z nich zloděje? Klasický pří…

Obrázek podcastu Deník farářky

Deník farářky

Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života se nezdálo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církve československé husitské. Jak vypadá život moderní farářk…