Zdravie bez liekov
Už Hippokrates povedal, že všetky choroby sídlia v črevách. Ľudstvu trvalo viac než 2 400 rokov, kým túto pravdu dokázalo podoprieť faktami. Autori mimoriadne úspešnej knihy Zdravé črevo a trávenie, docent Ladislav Kužela, PhD. a Zuzana Čižmáriková, PhD, sa v tomto diel…

Královražda na Křivoklátě
Život rytíře je ustavičný boj o moc. Strhující detektivka tentokrát odhaluje spiknutí proti králi a pátrání, které zabraňuje královraždě s pomocí důvtipu vyšetřovatele Oldřicha z Chlumu Přemysl II. zvaný Otakar slaví patnácté výročí korunovace českým králem. Jeho manže…

Sestry
V květnu 1993 se začínající policista Martin Servaz účastní vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena těla dvou sester oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se…

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě
Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

Můj příšerný syn
„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a …

Velký zeměpis malého světa
Igor Bareš čte kapitoly ze vzpomínkové knihy publicisty Milana Švihálka. Jako bys lovil slovíčka z hlubokých tůní Oty Pavla, kdy se jejich dno zdá být tak blízko, až se dotýká nebe. Míhají se v nich zlatí úhoři člověčiny a do čeřenu vzpomínek vklouznou tak samozřejmě, j…

Bylinkové pohádky
Deset originálních příběhů, které ne přímo na sebe navazují. Hlavními postavami je princezna Justýnka z Květinového království a princ Narian ze Solného království, kteří vás zavedou do říše bylinek a jejich zázračných účinků. Každý z nich zažívá od dětství až do dospěl…

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Desátý díl se opět odehrává v hotelu, ale to jen proto, že pan podnikatel už o svou firmu přišel. Tím,…

Román o růži
Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov…

Psychológia pre milujúcich rodičov
Tri psychologičky, vedkyne a mamy detailne rozoberajú prvý rok bábätka. Venujú sa témam, ktoré sú s týmto obdobím úzko späté - vzťahová väzba, temperament, plač a spánok bábätka, jeho emočný aj rozumový vývin. Svoje tvrdenia majú podložené svetovými výskumami, no formul…

Dobří holubi se vracejí
Drsný, tragikomický příběh o závislosti na alkoholu a cestě k uzdravení, odehrávající se v protialkoholní léčebně. Hlavní hrdina, Lexa, se snaží alkoholové závislosti zbavit. Nedostudovaný vysokoškolák, živící se jako topič, se dobrovolně podrobí léčení. V léčebně vysle…

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Dobré vibrácie, dobrý život
Kniha Dobré vibrácie, dobrý život prináša odpovede na mnohé otázky, ktoré si často kladieme: Ako sa naučím mať rád samého seba či samu seba? Ako zmením negatívne pocity na pozitívne? Môžem nájsť trvalé šťastie? Svetoznámy motivátor a instagramový guru Vex King odpovedá …

Uzly a kříže
V Edinburghu řádí škrtič a jemu chodí poštou zauzlované provázky. Že by křížovka? Cítí se jako vyhořelá svíčka, ale málokomu se s tím svěřil. Nejdřív zkrachoval v přijímači do elitních jednotek SAS, pak odumřelo jeho soužití s intelektuální manželkou a ani mezi členy ed…

Anička v Austrálii
Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Sv…

Případ zrazeného krále
Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.…

Hodně jsem nikde
Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Objavte v sebe dobrého rodiča
V audioknihe Objavte v sebe dobrého rodiča sa psychologička Beky Kennedy podelí s poslucháčmi o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkré…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Sběratelé ostatků II.
Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu svatého Víta ostatky svatých… Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. s malou výpravou České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu s…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Za zamčenými dveřmi
Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem.…

Ach jo, to by se policistovi stávat nemělo
Je možné, aby český policista zažíval podobné maléry a trapasy jako filmoví hrdinové Johnny English nebo inspektor Clouseau ? Pro mladého začínajícího policistu Sváťu žádný problém. Jakmile nastoupí k policii, hned první den se dostane do velkého průšvihu, po kterém oče…

Jak neuloupit smaragd
Zloděj packal – záruka vtipu a humoru. Román se smolařským zlodějíčkem Johnem Dortmunderem patří k nejznámějším Westlakeovým propojením humoristického a kriminálního žánru. Když jsou zlodějíčci packalové, vše okolo nich i oni samotní dostanou na frak. Román z takzvané…

Život na nitích
Ojedinělá rozsáhlá autobiografie prolínající se s deníkem probíhající těžké nemoci Heleny Štáchové – ředitelky a hlavní protagonistky Divadla Spejbla a Hurvínka. Kniha zachycuje začátky její divadelní, rozhlasové i dabingové kariéry, příchod do Divadla S+H, ale seznámí …