Obrázek podcastu Odešla do tmy

Audiokniha Odešla do tmy

Délka:

13 hod 42 min

Čte:

Zdeňka Žádníková Volencová

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Promrhaná něha

Promrhaná něha

Začít sexuálně žít je pro mladého muže velká výzva v každé době. Zvlášť v druhé dekádě 21. století, kdy společnost prožívá jeden otřes za druhým a digitální svět vám deformuje vnímání vztahů natolik, že nejste schopní žádný navázat. Mladý student Dan Čimák se sice dobře…

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Obrázek podcastu Orlova kořist

Orlova kořist

Uběhl již více než rok od okamžiku, kdy na britských březích přistála římská armáda. Barbarský vojevůdce Caratacus jim ale neustále znepříjemňuje život. Jenže mocný císař Claudius opravdu potřebuje v Británii dosáhnout vítězství, aby konečně upevnil svou vládu. Nadešel …

Obrázek podcastu Z detektivních příběhů otce Browna

Z detektivních příběhů otce Browna

Dobromyslný otec Brown zaujímá čestné místo v řadě proslulých detektivů světové literatury, na jejímž počátku stojí slavný Sherlock Holmes. Nepřítomnost pana Festa, U Zlomené šavle, Salát plukovníka Craye, Šíp z nebes, Zhoubná kniha, Rychlík do Edinburghu, Zločin kapitá…

Obrázek podcastu Řeka zázraků

Řeka zázraků

S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn…

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Obrázek podcastu Ten kouř kolem tebe

Ten kouř kolem tebe

Na Aljašce právě vrcholí zlatá horečka, které podlehly tisíce mužů. Jsou mezi nimi i Chris, zvaný také Kid nebo Smoke, a Shorty. A byl mezi nimi i Jack London, který své zážitky a zkušenosti z pobytu na drsném severu zúročil v nejedné své knize. A právě podle jeho povíd…

Obrázek podcastu Anulka a pan Pětiočko

Anulka a pan Pětiočko

Anulka z Radostína je chudá osiřelá dívka, která přebývá u tetičky. Jednou ve vsi zahlédne pohledného, mladého pana zemana Floriana Pětiočka a hned se do něj zamiluje. Jenže i vodnická dcerka Plavuně se rozhodne, že se pan Pětiočko stane jejím ženichem. Mladý Florian je…

Obrázek podcastu Marboul

Marboul

Jiřina Jirásková a Zdeněk Řehoř si spolu v režii Aleny Adamcové zahráli v hlavních rolích komediálního příběhu s prvky hororu o rodině náhle zasažené majetnickým pudem. Pokud se totiž smyslem života stane touha bydlet na zámečku, může to zcela zamíchat rodinnými vztahy.…

Obrázek podcastu Perlorodky

Perlorodky

V deseti pokračováních budeme společně sledovat osudy malého Ivana, který se po útěku z dětského domova shodou náhod dostává mezi tajné vodní skauty. Tajné proto, že se příběh odehrává v 70. letech minulého století, kdy byl skauting zakázaný. Ivan nakonec po různých per…

Obrázek podcastu Mezi tiárou a orlicí I.

Mezi tiárou a orlicí I.

Díky králi Vratislavovi se České země staly poprvé významnou silou středoevropské politiky. Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných historických pramenů o jeho dlouhém a pohnutém živ otě. První díl sleduje osudy pětice Přemyslovců, …

Obrázek podcastu Mycelium VII: Zakázané směry

Mycelium VII: Zakázané směry

Psychotronika je na vzestupu a přináší konec všeho, co bylo… Lodě míří k Zakázaným směrům. Staroslavná Tlix, planeta argenitu a Akkütlixe, nadále zůstává skrytá za obzorem, ale Lucas vidí obrovskou příležitost – a psychotronika mu dává možnost bleskově ji využít. On je …

Obrázek podcastu Kukačky

Kukačky

Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

Obrázek podcastu Angelika: markýza andělů

Angelika: markýza andělů

Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené…

Obrázek podcastu V ráji šumavském

V ráji šumavském

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Obrázek podcastu Čichač

Čichač

Rozhlasové zpracování Fikerova sci-fi románu s detektivní zápletkou. Vyprávění o muži, který si v krizové životní situaci nechá do nosu transplantovat dokonalejší čichový psí orgán a stane se tak schopným detektivem... Režie Jiří HorčičkaOsoby a obsazení: Josef Pekárek,…

Obrázek podcastu Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň trochu přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších. Sama autorka prožila své dětství nejprve s matkou narkomankou a poté se ocitla v dětském domově. Ale tahle kniha není jen o tom,…

Obrázek podcastu Bridget Jonesová: Láskou šílená

Bridget Jonesová: Láskou šílená

{'cs': 'Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co v…

Obrázek podcastu Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

O čem většinou klevetí Italky mezi sebou? A proč nepomlouvají své drahé polovičky? Kdy vás omyl mladí více nežli drahé krémy? Proč bývá v italských divadlech více mužů nežli žen? Opravdu mládí končí – viděno italskýma očima – až v sedmdesáti? Proč jsou některé žáby kurá…

Obrázek podcastu Růženka je z příbuzenstva

Růženka je z příbuzenstva

Slavný a oblíbený humoristický román britského přírodovědce Geralda Durrella o nečekaném dědictví, které obrátí Hadriánovi život doslova na ruby. Slavný britský humoristický román o neobvyklém dědictví, který milují čtenáři na celém světě. Hadrián Rookwhistle je nudný t…

Obrázek podcastu Marie Antoinetta a revoluce

Marie Antoinetta a revoluce

Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn…

Obrázek podcastu Královna Margot

Královna Margot

Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Obrázek podcastu Démanty noci

Démanty noci

Příliš rychlé dospívání v nelidských podmínkách. Jedna z nejpůsobivějších knih české literatury je dodnes znepokojivě aktuální. Realita židovských ghett, koncentračních táborů a transportů smrti je nahlížena očima dětí. „Démanty čistých srdcí v temnu noci všeobecné bezn…

Obrázek podcastu Bílé apartmá

Bílé apartmá

Bílé apartmá, to je název jedné z nejznámějších povídek spisovatele a bývalého politického vězně Jiřího Stránského. Neskrývá se kupodivu v luxusním hotelu, ale vězňové tak přezdívají marodce v komunistickém lágru. Když se jednomu z nich splní sen a v "bílém apartmá" se…

Obrázek podcastu Erilian 1 - Město čarodějů

Erilian 1 - Město čarodějů

Erilian 1 - Město čarodějů Erilian… starobylé město vystavěné z kamení, cihel a magie. Členem Velké rady čarodějů se stanou jen ti nejlepší a nejváženější čarodějové. Někteří neváhají získat jedno ze zlatých křesel v Kruhovém sále i za cenu zločinu. To ale mladičká čaro…