Audiokniha Ochutnávačka

Francouzská revoluce – Robespierre
Audiokniha o nejvýznamnější postavě Francouzské revoluce – Robespierrovi, kterou napsal v meziválečném období jeden z nejslavnějších českých spisovatelů Stanislav Kostka Neumann. Ten je znám především jako proletářský básník, ale téměř se zapomnělo na to, že sepsal také…

20000 Leagues Under The Sea
Audiokniha 20000 Leagues Under The Sea namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. This story tells of adventures of the three men - a naturalist, his colleague and sailor - who are held captive at sea by Captain Nemo. They adventure…

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Vánoční příběhy Shelrocka Holmese
Druhého dne Vánoc se doktor Watson vydal popřát Sherlocku Holmesovi vše nejlepší a našel ho, jak zkoumá ošuntělý, plstěný tvrďák, který nalezl poslíček Peterson na ulici společně s tučnou vánoční husou. Tak podivně začal jediný Holmesův vánoční příběh. Nakonec se ze zdá…

Zajko Bojko
Z veršov Ľudmily Podjavorinskej a Márie Rázusovej Martákovej pripravila Oľga Janíková.

Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)
Nový titul edice mluveného slova Supraphonu nabízí unikátní pohled do historie dnes už legendárního Divadla Járy Cimrmana: Svěrákův monolog Cimrman na chmelu, scénka Cimrman kabaretiér a čtyři dialogy s Leopoldem Brašnářem /Petrem Bruknerem/ vznikaly před mnoha roky mim…

Rozhlasové miniatury Miloně Čepelky
Dvě rozhlasové miniatury z pera Miloně Čepelky a také jeho manželky.Šikovatel Lemaninský.Hra na motivy povídky K. M. Čapka Choda. Svůj odmítavý postoj k absolutnímu trestu vyslovil spisovatel Karel Matěj Čapek-Chod v povídce Šikovatel Lemaninský, kterou v roce 1897 zař…

Touha
Šestý krok k temnotě s názvem touha sestává z jediné povídky – ovšem o to výraznější. Jde o kratší dílo Howarda Phillipse Lovecrafta, autora, jenž tvoří pilíř celé série. Vyvrženec (v jiných překladech Vyděděnec či Outsider) patří k jeho nejčastěji vydávaným a překládan…

Za Čínu spravedlivější
Můj zápas jako právníka s největším komunistickým státem světa. „Uvěřitelné příběhy můžete napsat. Neuvěřitelné se musejí stát.“ Narodil se v jeskyni, čas mu napovídaly jen hvězdy. A přesto se Kao Č’-šeng dokázal přes veškerou nepřízeň osudu stát jedním z nejlepších p…

Jak uzavírat nové obchody
Jak uzavírat nové obchody je audiokniha pro každého, kdo pro své povolání potřebuje znát, jaké je potřeba mít dovednosti k získání nových zákazníků a obchodů, ale na druhou stranu postrádá dostatečné školení nebo kuráž prodávat efektivně. Dílo je opatřeno technickým pro…

Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu LP 1018 3841 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvě alba obsahující po dvou deskách cyklu PRAHOU STALETÍ, spatřila světlo světa v letech 1981 a 1982. V mnoha zastaveních - na Vyšehradě, na Hradčanech, v…

Svěrák: Tatínku, ta se ti povedla
Příběh o tatínkovi Šímovi, který si vymýšlí pohádky svým dětem - Petříkovi a Petrušce, napsal Zdeněk Svěrák v roce 1979. Od té doby vyšly pohádky v literární podobě a zároveň je Zdeněk Svěrák namluvil do podoby zvukové. S hudbou Petra Skoumala tak vznikla půvabná nahráv…

Polština do práce – učte se to, co potřebujete!
Polština do práce – učte se to, co potřebujete! Osvojte si slovíčka a fráze, které můžete potřebovat každý den v komunikaci s polskými partnery. Kurz je rozdělen do lekcí administrativa, aktivity, finance, marketing, komunikace, povolání, prezentace, vlastnosti, výrob…

Zinnerová: Drak Mrak
Úsměvná pohádka osvědčené autorky dětské literatury Markéty Zinnerové, která se v knižní podobě dočkala několika vydání, vypráví tentokrát o hodném drakovi v jednom království, o králi, princezně a princi a také o uhlířovic Lidušce tak, jak to v pohádce má být. Zvuková …

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Kolotoč a Copánek upletený z povídání, říkanek, písniček a hádanek pro nejmenší děti
Pásmo z osvědčených a oblíbených textů pro děti známých českých básníků Františka Hrubína, Františka Halase, Josefa Bruknera, Karla Šiktance, Josefa Kainara, Jana Čarka a Oldřicha Mikuláška přednášené hravě a zábavně dětmi i dospělými interprety je nazvané Kolotoč. Na n…

Kubátová: Pohádky pro zimní spáče
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby. Druhý titu…

Quo vadis
Když v roce 1896 napsal Henryk Sienkiewicz (1846–1916) román Quo vadis, byl už proslulým polským spisovatelem. Teprve Quo vadis z něj však učinilo světoznámého autora a příběh z doby Neronovy byl také hlavním důvodem, proč byla Sienkiewiczovi v roce 1905 udělena Nobelov…

Pověsti stověžatého města
"Pověstmi stověžatého města" vzdal Vladimír Müller láskyplný hold městu, ve kterém se narodil a ve kterém žil až do své smrti v roce 1977. Autor svou knihu napsal v roce 1946 a věnoval ji jednak svému rodnému městu a jednak všem svým předchůdcům, kteří - ať už vyprávění…

Emocionálna inteligencia
Je IQ osud? Ani zďaleka nie natoľko, ako si myslíme. Svetovo uznávaný bestseller Daniela Golemana prináša dôkazy, že náš pohľad na ľudskú inteligenciu je príliš zúžený, nevšímame si celý rad významných schopností, ktoré sú nesmierne dôležité pre životný úspech. Dnes je …

Školní řada. Učební pomůcky pro 4. ročník - Dějepis
Původně plánovaný titul "Školní řada. Učební pomůcky pro 4. ročník - Dějepis" natočený pro vzdělávací řadu pro školy, nebyl ve své době (dle naší dostupné dokumentace) nejspíš vydán - nyní tedy vychází pravděpodobně poprvé a pouze jako titul určený pro digitální obchody…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což paní Kateřinu rozčilovalo, a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji paní Kateřině – Bábince – k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni …

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí
Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Na vlnách Jednoty
Hlasem vedená relaxace napomáhající spočinutí, odpoutání a načerpání psychické síly. Postupně s pomocí hlubokého dechu uvolňujeme celé tělo. S uvolněním se naše psychická energie harmonicky rozproudí a můžeme skutečně procitnout v osvobozujícím meditativním stavu jednot…