Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Obřad

Audiokniha Obřad

Délka:

10 hod 59 min

Čte:

Pavel Hromádka

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Malinský: Cyril a Teniska

Malinský: Cyril a Teniska

Vyprávění o přátelství malé holčičky Denisky, řečené Tenisky a zahradníka Cyrila Ve velké staré zahradě rostly jabloně, hrušně, třešně, meruňky, broskvoně i ořešák. Ta zahrada patřila Cyrilovi. Dávala hodně ovoce, ale i práce a radosti. Jednou ryl Cyril u plotu, když se

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Heart of Darkness

Heart of Darkness

Audiokniha Heart of Darkness namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. Marlow, a man who has spent his life at sea, tells the story of a journey up the River Congo which changed his life. His journey upriver to find Kurtz, the charismatic he

Obrázek podcastu …Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce

…Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herečka Marie Drahokoupilová v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.

Obrázek podcastu Outěchovice

Outěchovice

Kniha divadelního režiséra Jiřího Frejky Outěchovice je vyprávěním o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků z Útěchovic pod Stražištěm. Jiří Frejka v ní navazuje na vzpomínky svého otce Josefa, čímž se mu podařilo obsáhnout téměř dvěstěletou historii outěchovické mys

Obrázek podcastu To nejlepší z české povídky

To nejlepší z české povídky

Zajímavé a charismatické herecké osobnosti interpretují nezapomenutelná dílka české prózy z pera slavných a oblíbených spisovatelů: české perličky, které mohou doplnit a okrášlit nejednu soukromou sbírku nahrávek literatury a mluveného slova.

Obrázek podcastu Život víry 2023/06

Život víry 2023/06

Život víry 2023/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Miro Tóth: Každou neděli jsem na jiném místě Miru Tóthovi z Nitry leží na srdci především mě

Obrázek podcastu Anička v zahradě

Anička v zahradě

Letní prázdniny utíkají jako voda, a Anička jejich začátek strávila na řece. Byl to báječně dobrodružný i trochu nebezpečný týden, vždyť sjela na kánoi Lužnici! Teď se Anička chystá k babičce na vesnici. Chodila tam jeden rok do školy, kamarádky ji už čekají. Anička se

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Dech

Dech

Na základě tisíciletých lékařských textů a nedávných špičkových studií v pulmonologii, psychologii, biochemii a fyziologii člověka kniha Dech konfrontuje naši znalost toho, co víme o své nejzákladnější biologické funkci. Dechu. Po poslechu této audioknihy už nebudete ni

Obrázek podcastu Britannicus

Britannicus

Tragédii, která dodnes dojímá nešťastným osudem milenecké dvojice Junie a Britannika, nastudoval režisér Josef Melč s vzácným smyslem pro její jasný kompoziční řád a znělý verš v roce 1991 s Ivanem Řezáčem v roli Britannika a s Pavlem Soukupem v roli krutého císaře Nero

Obrázek podcastu Nad rovinou

Nad rovinou

Volyň. Část severozápadní Ukrajiny. Koncem 19. století sem přichází asi 16 tisíc Čechů. Za prací, za půdou, za snadnějším živobytím. Vzpomínky Marie Stryjové nás posouvají do válečných let, kdy se přes vesnice a městečka českých rodáků několikrát převalí fronta. Válečné

Obrázek podcastu Stručne a jasne

Stručne a jasne

„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá

Obrázek podcastu Globální samoobsluha - Jeff Bezos a věk Amazonu

Globální samoobsluha - Jeff Bezos a věk Amazonu

Vstupte do světa vizionáře internetového prodeje. Nejlepší ekonomický titul roku 2013 dle britského deníku Financial Times. Vyprávění oceňovaného amerického novináře nabízí unikátní vhled do jedné z nejvýznamnějších firem naší doby, jež navždy změnila způsob, jak nakupu

Obrázek podcastu Skřivánek

Skřivánek

Hospodář chce přinést své nejmladší dceři živého skřivánka, kterého si tolik přála. Za skřivánka ale zaplatí vysokou cenu: za trest musí Katuška odejít do lesa k netvorovi v podobě lva, který mluví lidskou řečí.V noční temnotě se však ze strašlivého zvířete vyklube zakl

Obrázek podcastu Budulínek a sedm dalších pohádek

Budulínek a sedm dalších pohádek

Nahrávky osmi klasických pohádek převážně z knih autorky Boženy Němcové přinášejí vyprávění i dramatizace v podání herců Luďka Munzara, Jany Preissové, Růženy Merunkové, Jany Hlaváčové a dalších renomovaných herců.

Obrázek podcastu Martin Šonka: Můj let do nebes

Martin Šonka: Můj let do nebes

Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě

Obrázek podcastu Země tisíce splněných přání

Země tisíce splněných přání

Pohádka o tom, jak to dopadne, když se splní každé přání. Dramatizace Nasťa Kráslová. Z režijních poznámek M.Dismana: V pohádce Země tisíce splněných přání bylo třeba dětskou fantasii co nejvíce rozvinout, vytvořené představy novými podněty narušovat, uvolňovat pro ji

Obrázek podcastu Pět neděl v balóně

Pět neděl v balóně

Tři odvážlivci v balónu versus nehostinná Afrika. Ideální audiokniha pro všechny lidi milující dobrodružství okořeněná vůní dálek a exotiky. Pět neděl v balóně je první autorovo dílo, které si okamžitě získalo srdce všech čtenářů. Dok-tor Fergusson, jeho přítel Richa

Obrázek podcastu Peníze, nebo život!

Peníze, nebo život!

Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Obrázek podcastu Vozíčkov

Vozíčkov

Audiokniha Vozíčkov vychází z tištěné knihy, která je nesmírně hravá a jejíž obsah bylo těžké převést z papíru jen do zvukové podoby. Ale povedlo se, a vy si vy můžete poslechnout příběh železného muže nejen z Havaje, Zbyňka Švehly, v bravurním podání herce Jana Hájka.

Obrázek podcastu Kolíbka

Kolíbka

„Někdy si myslím, že zrovna v tomhletom je malér světa: moc vystydlejch mrtvol na těch nejvyšších místech.“ Sci-fi román o lidské zaslepenosti, který dlouho nepustíte z hlavy. Kolíbku, která vyšla v roce 1963, považoval Kurt Vonnegut za jeden ze svých nejlepších román

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď

...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď

Vladimír Čech se do našich myslí nesmazatelně zapsal svým charismatickým projevem podtrženým uhrančivým pohledem a hlasem. Jeho vysoká postava byla nepřehlédnutelná a dodávala mu přirozený, úctu budící lidský i herecký projev. Zaposloucháte-li se do místy velmi intimníh

Obrázek podcastu Zrzavý Orm: Plavci na západ

Zrzavý Orm: Plavci na západ

Viking Orm a jeho veselá tlupa. Klasická kniha o námořních výpravách vikingů v 10. století. Autor s humorem, avšak v přesných historických souvislostech líčí příhody vikingského náčelníka a jeho druhů na dobyvatelských trasách. Příběh z dob, kdy vikingové otřásali zákla