Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Obchodníci s vesmírem

Audiokniha Obchodníci s vesmírem

Délka:

7 hod 42 min

Čte:

Filip Jančík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Jak si dělat chytré poznámky

Jak si dělat chytré poznámky

>> “Bez psaní nelze přemýšlet.” – Niklas Luhmann, sociolog # O audioknize Prázdný list papíru či textový dokument. Blikající kurzor. Blížící se deadline. Panika! Každý student, vědec, lektor – zkrátka kdokoliv, kdo píše nebo přednáší – už tuto hrůzu zažil. Proces psaní

Obrázek podcastu Zabijáci

Zabijáci

Přestože by Carl Mørck z oddělení Q, zabývajícího se odloženými případy, po dovolené ve své sklepní kanceláři nejraději klimbal nebo luštil sudoku, zaujme jej složka, kterou kdosi nechal na jeho stole. Dvacet let starý případ brutální vraždy sourozenců, kterého se spis

Obrázek podcastu Proces

Proces

čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno

Obrázek podcastu Bourneova totožnost

Bourneova totožnost

Jeho paměť je nepopsaný list. Pokud chce zjistit, co je zač, musí udělat nemožné. Vstal z mrtvých v létě 1975 u středomořského ostrůvku, kde ho postřeleného a se ztracenou pamětí vylovila rybářská bárka. Když ho místní zkrachovalý doktor dává dohromady, ukáže se, že má

Obrázek podcastu Zapomeňte na neděli

Zapomeňte na neděli

Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rod

Obrázek podcastu Nikdy sa nezastavím

Nikdy sa nezastavím

Vždy a všade sa musí nájsť nejaký rebel, ktorý vidí tie vysoké múry a prekážky, ktoré nás brzdia a rozdeľujú, a všetkým naokolo ukáže, že nič nie je nemožné, a zbúra ich. Mal by to byť niekto, kto je výnimočný a kto dokáže iných motivovať pozrieť sa na svet inak. Prečo

Obrázek podcastu Selfies

Selfies

V kodaňském parku je nalezeno tělo staré ­ženy. Šílený řidič zahájí hon na mladé dívky. Je mož­né, ž­e spolu tyto na první pohled odlišné brutální útoky nějak souvisejí? Záhadu by měl rozřešit detektiv Carl Mørck z oddělení Q, ale on i jeho tým jsou pod značným tlakem.

Obrázek podcastu Ďábelské hry

Ďábelské hry

Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného těla – oběť je však zároveň pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však zjistí, že se stala sama terčem nebezpečné os

Obrázek podcastu Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Náboženství

1001 myšlenek: část Náboženství

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Objavte v sebe dobrého rodiča

Objavte v sebe dobrého rodiča

V audioknihe Objavte v sebe dobrého rodiča sa psychologička Beky Kennedy podelí s poslucháčmi o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkré

Obrázek podcastu Proč nepožádali Evanse?

Proč nepožádali Evanse?

„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo

Obrázek podcastu Izolovaní

Izolovaní

KRVAVÁ POMSTA STÍHA AJ NEVINNÝCH Ilustrátorka komiksov Linda sa utiahla na ostrov Helgolandv Severnom mori, aby unikla bývalému priateľovi, ktorý ju ustavične prenasleduje. Brat jej zabezpečil útočisko v priateľovom dome, ale Linda si je zrazu istá, že tam nie je sama.

Obrázek podcastu Alžběta a Nina

Alžběta a Nina

V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po

Obrázek podcastu Ten šnek má flek

Ten šnek má flek

Napínavý šnečí příběh o tom, že být jiný je v pořádku. Šnek Dan má flek. Proč ho má? Kdo ví. On ne. Knížka o šnekovi Danovi dětem přináší napínavý příběh plný ponaučení, který je členěn do krátkých kapitol. Vyprávění postupně přechází od jednoslabičných slov k těžším dv

Obrázek podcastu Slavík a růže

Slavík a růže

Pohádky Oscara Wildea jsou literární klasikou. Zaposlouchejte se do jedné z těch nejznámějších...V režii Jana Bergera účinkují Viktor Preiss, Petr Svojtka, Eduard Cupák, Rudolf Hrušínský I., Ivana Vondrovicová, Miroslav Masopust, Sylva Sequensová.

Obrázek podcastu Rytíř

Rytíř

Jirka je milý kluk, má ukázkové rodiče a zrovna se seznámil s dívkou svého věku. Františka je skvělá kamarádka. Hezké, že? Akorát je všechno trochu jinak. Jirka má narozeniny. Místo oslavy ho však čeká podivný rituál. A Františka je už pár let mrtvá. Chlapec musí projít

Obrázek podcastu Rolf zálesák (četba)

Rolf zálesák (četba)

Dramatizovaná rozhlasová četba na motivy slavné knihy E. T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti. Bezpros

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát se Stellou Zázvorkovou v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života.

Obrázek podcastu Sedm listů Melinovi

Sedm listů Melinovi

Četba této zralé Šafaříkovy prvotiny poprvé vydané v roce 1948 je po dlouhých letech o to úchvatnější, že teprve dnes je širší veřejnost připravena chápat, jak geniálně autor předjal základní otázky spjaté s existencí umělce, výkladem jeho práce a jejího smyslu. Z cykl

Obrázek podcastu Vražda pro Zlatého muže

Vražda pro Zlatého muže

Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se

Obrázek podcastu Tajemná postava

Tajemná postava

Kdo měl zájem na smrti kněze? Jiří Adam z Dobronína si neodpočine ani na dovolené. Sotva se ženou přijedou na letní byt, zavraždí ve zřícenině tamního kazatele. Jakou roli hraje postava tajemného mnicha? A proč musel zemřít další člověk? Jiří Adam z Dobronína proslul na