Obrázek podcastu Obchodní polština A1-B1

Audiokniha Obchodní polština A1-B1

Délka:

8 hod 52 min

Vydavatel:

audioacademyeu

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Radúz a Mahulena

Radúz a Mahulena

Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva …

Obrázek podcastu Dny opuštění

Dny opuštění

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět …

Obrázek podcastu Karel IV. - Tajný deník

Karel IV. - Tajný deník

Slyšte svědectví o životě a duši Otce vlasti, schopného a obratného panovníka, dobrého přítele, oddaného manžela a laskavého rodiče, člověka milujícího, neúnavně budujícího, pevného v zásadách i tápajícího; muže, jenž v České zemi našel svůj domov. Účinkuje držitel ceny…

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 7

Povídky Šimka a Grossmanna 7

Sedmý díl povídek, ač jsme to připravovali a měli už domluvený termín, jsme žel nestihli s Miloslavem Šimkem natočit. Tohoto úkolu se ujal Jiří Krampol, který byl několik let Šimkovým partnerema také častým interpretem povídek slavné dvojice. Přesvědčíte se, že to byla …

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Vinnetou

Vinnetou

Svět, kde čest a přátelství stále něco znamenají. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním jeho přítel Old Shatterhand. Dva muži hájí spravedlnost a čest bílých i rudých bratrů proti všem zlosynům. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním j…

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 2

Staré řecké báje a pověsti 2

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Ucho

Ucho

Příběh o ochromujícím strachu a lámání charakterů. Rozhlasová verze divadelní hry Lenky Procházkové podle scénáře Jana Procházky ke slavnému trezorovému filmu Ucho.

Obrázek podcastu Literární a jiné poklesky Miloše Kopeckého

Literární a jiné poklesky Miloše Kopeckého

Tento snímek natočil Miloš Kopecký v lednu 1983 v pražském Divadle hudby za účasti publika. Skvělý a oblíbený herec, který za svou dlouhou kariéru vystřídal několik pražských divadelních scén včetně Národního divadla (nakonec zakotvil v Divadle na Vinohradech), jej poja…

Obrázek podcastu Rande

Rande

Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.

Obrázek podcastu Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo

Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo

Ne všechno z her Divadla Járy Cimrmana se vešlo na zvukové nosiče. Důvod? Jejich omezená stopáž. Toto album proto nabízí kompilaci z textů, "na něž se nedostalo". Je, kromě příznačného"cimrmanovského" humoru, nevšední procházkou (s průvodci Z. Svěrákem a L. Smoljakem) d…

Obrázek podcastu Mlsné medvědí příběhy

Mlsné medvědí příběhy

Nedvěd a Miška jsou nejlepší medvědí kamarádi, které znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Oba jsou nesmírně vynalézaví, když jde o to, dostat se k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevyjde podle jejich představ, a to je pak v medvěd…

Obrázek podcastu Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Tentokrát míří Svatopluk Čech ve své fantazii do opačné strany časoprostoru, pan Brouček se nám opět trochu opil a skončil v prázdném sudu Würflova sklepa, pod hospodou Na Vikárce. Na tom by nebylo zase nic tak divného, ale pan Brouček se tímto způsobem zároveň posunul …

Obrázek podcastu Není nebe nad Mexikem

Není nebe nad Mexikem

Nepředčítejte posvátné texty! Klára nemá ani školy, ani práci, ani majetek. Hýčká si však vzpomínky na Mexiko, kam ji jako malou brával otec. Koupí si proto jednosměrnou letenku do Mexika, kde se začnou dít věci. Klára Konečná je v životě docela lůzr. Pracovala jako bar…

Obrázek podcastu Budování státu

Budování státu

Četba na pokračování z knihy Budování státu od představitele české demokratické žurnalistiky Ferdinanda Peroutky (1895-1978). Publicista a spisovatel v ní podal monumentální kroniku vzniku a konstituování Československé republiky v letech 1918 až 1923.Živým i věcným sty…

Obrázek podcastu Stín Černého hvozdu

Stín Černého hvozdu

Audiokniha Stín Černého hvozdu - je klasickým fantasy příběhem plným odvahy i zbabělosti, intrik i lásky, zrady i přátelství, vedoucího až za brány smrti.

Obrázek podcastu Chirurg

Chirurg

Chirurg v příhraniční nemocnici MUDr. Hynek Grábl se ocitl v mrtvém bodě a balancuje se svou neutěšenou profesní i osobní situací. Jeho kariéru špičkového odborníka na pražské klinice uťal opilecký karambol – a následky teď nese nejen on, ale i jeho věčně nespokojená že…

Obrázek podcastu Tovaryšstvo Ježíšovo

Tovaryšstvo Ježíšovo

Tovaryšstvo Ježíšovo je prozaická prvotina Jiřího Šotoly, psal ji ovšem již jako známý autor na konci 60. let. Kniha, která se nedlouho po svém vydání stala legendou, je jednou z nejzajímavějších výpovědí o působení jezuitského řádu na českém venkově, v prostředí nastup…

Obrázek podcastu Obrazy z dějin národa českého (1979)

Obrazy z dějin národa českého (1979)

Příběhy slavných osobností českého národa začal Vladislav vančura psát v roce 1939 se záměrem, aby v době okupace pozvedl národní sebevědomí. Knihu nepojednal jako souvislé vyprávění, ale jako stylizované příběhy slavných postav českého národa. Vyprávění začíná příchode…

Obrázek podcastu Šedé včely

Šedé včely

Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Kdo jiný než nejslavnější ukrajinský spisovatel by mohl osvětlit a podat vyvážený portrét toho nejnepochopitelnějšího z moderních konfliktů? Malá Starohradivka, vesnice o třech ulicích, leží v šedé zóně, na ukrajinském Do…

Obrázek podcastu Bratři

Bratři

Cirkus je kouzelný svět. Akrobat je tak trochu klaunem. Právě to tvrdí bratři Gianni a Nello, synové potulného kejklíře a komedianta a krásné cikánky. Snaží se přesvědčit nejen cirkusové diváky, že svými stále novými a obtížnějšími akrobatickými čísly dokáží každého pře…

Obrázek podcastu Achilleus

Achilleus

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval…