Audiokniha Obchodná poľština A1 - B1

Agent JFK – Armády nesmrtelných
Jeden z otců současné školy české akční sci-fi – Jiří Walker Procházka – pokračuje v příbězích proslulého agenta Johna Francise Kováře. A tentokrát čistě v kulisách historické fantasy! Rabi Löw, stvořitel Golema, je jeden z nejmocnějších mágů světa. I jemu však přijde …

Jaká Emílie pořád?
Jaká Emílie pořád? - Malý kaleidoskop povídek Karla Poláčka připravil Ondřej Hausenblas. Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček se narodil 22. března 1892. Jeho prvotina Povídky pana Kočkodana ho sice stála místo na ministerstvu, ale ukázala …

Toulky českou minulostí 1151-1200
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala…

Portnoyův komplex
Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Někdo mě má rád
Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka I.
Josef Švejk, slavný hrdina románu Jaroslava Haška, představuje v našem životě téměř mýtus. Švejkovství je ve světě mnohdy považováno za výraz české národní povahy. Generace čtenářů znají zpaměti celé pasáže z této proslulé knihy. Tak, jako je spojen obraz Švejka s obráz…

O škaredom káčatku
Kdesi neďaleko na jednom gazdovskom dvore čakala mama kačka na svoje deťúrence. Až sa dočkala! Jedno po druhom vykúkali na náš svet zo svojich vajíčok. Vyliahlo sa ich šesť. Ale čo to? Posledné siedme bolo akési iné. Trošku priveľké, trošku ťarbavé a sivé. Všetkým na dv…

Kubula a Kuba Kubikula
Za časů ušatých čepic bývaly náramné zimy… Tehdy chodil po světě medvědář Kuba Kubikula se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou. Kubula byl strašný neposeda a neposlucha a medvědář už si s ním nevěděl rady, a tak si vymyslel medvědí strašidlo Barbuchu. Mělo medvídka…

Šimek & Sobota & Nárožný Komplet 1971-1977
Komplet Šimek & Nárožný & Sobota 1971-1977 přímo navazuje na předchozí album Šimek & Grossmann 1966-1971. Miloslav Šimek se po smrti Jiřího Grossmanna rozhodl pokračovat dál v divadelní činnosti a hledal nového jevištního partnera. Od roku 1972 tvořil komickou dvojici …

V prázdnotě
Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společní…

Herecký profil Františka Smolíka
Z komentáře k původnímu LP albu DV 15161 vydanému v roce 1963 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně? Byla by to vrchovatě početná diskotéka, kdyby se měly zvěčnit na gramofonových deskách hlasy všech dramatických postav, které kdy ztělesnil národní umělec František Smol…

Letadlo E jako Edward
Autentická reportáž o provozu britských bombardérů za II. světové války a svědectví o průběhu náletu na Berlín. Nahrávky z gramofonových desek BBC.

Křišťálový klíč IV.
Čtyřdílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se stanou sklářskými a textilními podnikateli, umělci, úředníky i učenci, se prolína…

100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Orel (ornitolog, vedoucí záchranné stanice živočichů v Bartošovicích)

Hlas: Za barevným sklem
Před dvěma lety vydal Ivan Hlas, legendární "drsný představitel romantických písní", literární prvotinu Za barevným sklem. Podtitul knihy, který zní Putování stříbrné lžičky, malé myšky a uzlu na kapesníku evokuje křehký závan mysli, rozpomínající se na sled dějů v plyn…

Ada
Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Varvara
Objevte fascinující podmořský svět s velrybou Varvarou. Příběh o velrybím kytovci, který pod dohledem vědců uplaval nejdelší dráhu, jakou kdy nějaký savec urazil. Věřili byste, že Varvara uplavala na své cestě Pacifikem neuvěřitelných 22 500 kilometrů? Vesele smutný, sm…

Najtvrdší týpek
16 000 kilometrov. 16 krajín. 352 dní. Russ Cook je prvým človekom, ktorý pozdĺžne prebehol celú Afriku. Od najjužnejšieho bodu kontinentu - mys Agulhas v Juhoafrickej republike, až po tuniský Ras Angela. Počas svojej dlhej cesty čelil púštnym búrkam, dažďovým pralesom,…

Dřevěné zbraně
Přijměte pozvání k cestě na divoký západ do doby, kdy se tu proháněli kovbojové s kolty proklatě nízko. Mezi nimi i Jim Conover, kterému však jedno zranění změní život. Napínavý rozhlasový western pro celou rodinu. Dramatizace: Viktorín ŠulcÚčinkují: Petr Haničinec, Alo…

Zrození Evropanů
>> „Krause a Trappe uchvátí čtenáře nadšením z mladého oboru archeogenetiky a ukážou, že dějiny evropského obyvatelstva jsou příběhem změn, převratů, míšení, migrace, adaptace a samozřejmě i utrpení. Minulost je dekódovaná jako nikdy předtím.“ — Wall Street Journal ## …

Standa a dům hrůzy
Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech. …

1984
Dnes již klasické dílo distopického žánru je působivým obrazem společnosti, kde není místo pro lásku, vlastní názor ani pro víru ve vlastní smysly. 1984, dnes již klasické dílo antiutopického žánru, je bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších románů 20. století a brilant…

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Alicina Síť
Zuřila válka. Chtěly bojovat. A jaký boj nakonec svedly! „Postupuj jako s rovnicí. Rozlož ji. Najdi X,“ opakuje si studentka matematiky Charlie pokaždé, když se dostane do úzkých, a to se jí poslední dobou stává často. Neplánovaně otěhotněla, což pro svobodnou americkou…