Audiokniha O zvířátkách a divných věcech

Přízraky domu Carrowů
Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, …

Einstenův mozek
Příběh o ambiciózním projektu, který se vědkyni poněkud vymkl z rukou. Geniální mozek, výsledek vědeckého pokusu, pochopil mnohem víc, než jeho tvůrci. Vládne nejen mimořádnou inteligencí, ale také vlastním názorem...

Král a jeho básník
V cyklu dvanácti povídek zařazených do souboru Oděské povídky se Isaak Babel vrátil do města svého mládí, mezi židovskou chudinu, prostředí drobných trhovců, ale i bizarního podsvětí. A právě král zlodějů a hrdlořez Beňa Kryk se stal ústředním hrdinou našeho příběhu.Pře…

Malachitový květ
Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Léto v Altamiře
Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Hustej nářez
Zemi obsadili mimozemští agresoři, tzv. kartani. Invaze proběhla hladce, takže se emzáci domnívají, že mají situaci pod kontrolou. Netuší, jak hluboce se mýlí. Tahle modrá planeta má totiž už pěknou řádku staletí své vlastní pány. Jen se většinou drží v pozadí... Říkají…

Erebus
Bývalý manažer John Griffith vede osamělý a klidný život v hlubinách kanadských hvozdů. Jednoho dne má dopravní nehodu. Neprobudí se však v nemocnici, ale na rudé planině, pokryté štěrkem a kamením. Jeho starý oprýskaný džíp je pryč a poblíž něj se nachází zvláštní stro…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Herecký portrét Ladislava Peška
Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po…

O troch grošoch
Viete deti, ako sa dá vyžiť z troch grošov? Tak nad tým si veru lámali svoje učené hlavy aj kráľovskí radcovia. Stále sa im totiž málila ich pláca, a tak im pán kráľ dal za príklad istého chudobného studniara, ktorý nielenže vyžije z troch grošov, ale pri tom ešte navyš…

Obrazy v čase
Láska za lásku – rozhlasový cyklus pořadů hudby, příběhů a rozjímání, které pro vás ve svém malířském ateliéru připravil Jiří Anderle s papouškem Žandou

Kukačka
"V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně o…

Malá nemorální historie
Pár ve středním věku prožívá léto, které se podobá mnoha předešlým. Děti jsou na prázdninách, manžel (Josef Somr) tráví dovolenou sepisováním další odborné práce a zároveň využívá všestranné péče manželky (Jaroslava Adamová). Zmatek do této rutiny vnese neteř, která je …

Chci
Chci odhaluje, jak ženy vnímají sex, když mají svobodu být zcela samy sebou. Gillian Anderson v této přelomové knize uvádí sbírku anonymních dopisů stovek žen z celého světa, včetně svého vlastního. Co chcete, když se nikdo nedívá? Co chcete, když je zhasnuto? Co chcet…

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Povídky Jaroslava Haška
Povídky Jaroslava Haška v podání Františka Filipovského.

Moudrost psychopatů
Fascinující cesta do myšlení psychopatů. Známý oxfordský psycholog nás naučí odhalovat psychopaty mezi námi a ukáže, jak se můžeme snadno ubránit jejich často rafinovaným a nečekaným útokům. Psychopati bývají nebojácní, sebevědomí, okouzlující, bezohlední a soustředění …

Pozvaní
Místo domu svých snů postaví dům hrůzy. Autorka bestselleru Zimní lidé je zpět s dalším mrazivým příběhem. Tentokrát vás vezme do tajemných lesů Vermontu společně s manželský párem, který se do strašidelného domu jen tak nenastěhuje – oni si takový dům postaví. Helen a …

Bílé punčochy
Druhý díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Otčenášek: Když v ráji pršelo
Stále aktuální slavný román o vývoji milostného vztahu dvou mladých lidí v nádherné a divoké šumavské přírodě Jan Otčenášek patří k úspěšným autorům české literatury druhé poloviny 20. století, napsal řadu knih a scénářů, podle kterých vzniklo několik mimořádných filmů…

Plutoshine
Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva. Pět a půl miliardy kilometrů od Slunce a dvě stě stupňů pod nulou – tento malý svět potřebuje hlavně světlo a teplo. Prostřednictvím zachycených asteroidů a slunečních zrcadel…

Jak je důležité míti Filipa
Lehkovážná komedie pro vážné lidi. Konverzační komedie o lásce a námluvách ve vyšší anglické společnosti, která skýtá autorovi nepřebernou studnici inspirace. Autor nešetří břitkým humorem. Co replika, to vtip či bonmot. Osoby a obsazení: John Worthing (Bořivoj Navrátil…