Audiokniha O zlaté růži pekelné

Na kusy
Strach. Strach prostupuje všemi povídkami, rozevírá všechny dveře, prokluzuje štěrbinami a třepí svět hrdinů. Literární prvotina Jany Vitíkové Na kusy se značně vymyká dnešní mladé „ženské literatuře“, od které již předem očekáváme zavedená schémata. V autorčině literár…

White Fang
Audiokniha White Fang namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. White Fand is half-dog and a half-wolf, and the only survivor in his litter. The story is told from his point of view as he learns to fend for himself and interact wit…

Umění vítězit
Autor je zakladatelem společnosti Nike, Inc. a jedním z nejvýznamnějších představitelů mezinárodního obchodu. Jako čerstvý absolvent obchodní školy si od svého otce půjčil padesát dolarů a založil firmu s jediným prostým cílem: dovážet z Japonska vysoce kvalitní a zárov…

Církevní dějiny v zrcadle času III.
Konec druhé světové války v roce 1945 a jubilejní rok 2000. Mezi těmito dvěma milníky nacházíme mnoho událostí a osobností, které mají na další dějiny církve rozhodující vliv. Církevní historik profesor Martin Weis hovoří například o tom, jak se odsun Němců promítl v ko…

Faraoni a kouzelníci
Ze staroegyptských mýtů, bájí a pověstí autor vybral ty nejpoutavější, vypravuje o slavné královně Hatšepsovet, první vladařce v historii, o faraonu Ramessovi II., pět bajek o moudrosti zvířat a v neposlední řadě i o krásné a mocné královně Kleopatře a Caesarovi a Anton…

Kurz česko-anglické konverzace
144 konverzačních témat namluvených rodilými mluvčími pro všechny, kteří se učí anglicky. Česko - anglická část.

Mocná síla kamenů
Věda zabývající se působením kamenů na lidský organismus se nazývá krystaloterapie. Zajímáte-li se o alternativní směry, nahlédněte společně se mnou pod roušku tajemna, kdy využijete energetické síly kamenů, podpoříte ji éterickými oleji a pomoci dalších produktů si sam…

Císař Nihon-Džinu
Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své…

Kód života
Je naše osobnost utvářena více prostředím, či za vše můžou vrozené dispozice? Otázka, kterou se lidstvo zabývá po staletí, se zdá být s rozvojem genetiky blíže svému rozluštění: pochopitelný vliv mají oba faktory, ale geny v tomto souboji dominují. Jsme, kým jsme ne dík…

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Pražský chodec
Povídka Pražský chodec zakladatele moderní poezie, francouzského básníka Guillauma Apollinaira, je vstupní prózou souboru s názvem Kacíř a spol.Text je inspirován autorovým pobytem v Praze roku 1902 a patří k nejzajímavějším textům zahraničních spisovatelů o tomto městě…

Pokud neprodáte, jako byste nebyli
Vážení posluchači, čeká vás 111 stručných rad, seřazených do deseti kapitol. Abyste měli přesnější představu, zde jsou jejich názvy, popřípadě bližší charakteristiky: Kapitola první – prodej, směna, vlastnictví. o tom, že všichni jsem vlastně prodejci a nikdo před prode…

Obléhání Macindawu
Podaří se Willovi najít v rozvráceném severním lénu bojovníky, kteří mu pomohou zpátky dobýt hrad ovládaný sirem Kerenem a jeho tlupou zločinců a osvobodit Alyss ze zajetí? Navíc se za hranicemi shromažďují klany divokých Skotiů a chystají vpád do araluenského královstv…

Ztracené příběhy
"Audiokniha Ztracené příběhy je jedenáctým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Hraničářův učeň #11 Většina legend Araluenu, od útěku hraničářského učně Willa ze Skandie až po Horácovu cestu do Nihon-džinu, od příběhu, jak princezna Kasandra přišla k…

Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu
Z komentáře k původnímu titulu 0 18 0519 Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu vydanému Supraphonem v roce 1968 a nyní - v roce, kdy oslavujeme 100. výročí vzniku Československa - poprvé digitálně! Od samého počátku národních děj…

Einstein - Jeho život a vesmír
Vynikající dílo, které poprvé zpracovává Einsteinův život v celé jeho šíři, neboť Hebrejská univerzita v Jeruzalémě podle poslední vůle Einsteinovy nevlastní dcery uvolnila přes 3 000 stran nových dokumentů, především Einsteinových dopisů jeho první a druhé ženě a dětem…

Odpadlík
Luigi byl čaroděj - učeň. Navíc zamilovaný právě do tohoto křižníku, admirálské lodě třetí hvězdné flotily. A do toho pořád ty šramoty. Zasáhli čarodějové… napadlo ho.

Meditační promluvy 10 - Svoboda vědomí
Záznam meditace z klubovny Duchovní srdce ze dne 30. 1. 2013 s Evou a Jiřím Krutinovými.

Sběratel kostí
Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat. Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva …

Dějepis. Album pro dějepis na ZDŠ - Husitství
Původní LP album DM 15290 "Dějepis. Album pro dějepis na ZDŠ" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně. Ač jsou jistě dnešní hodiny dějepisu odlišné od dob vydání alba, snímky na něm pužité však mohou i dnes dnešním žákům ba i učitelům s dějepi…

Oběť 2117
Na břehu Středozemního moře je nalezeno tělo uprchlíka, kterého noviny označily jako „Oběť 2117“. Smrt neznámého muže vyvolá sled nečekaných událostí, jež Asada přivedou na pokraj zhroucení. Musí nejen čelit démonům z minulosti, vyvolaným články španělského novináře, al…

Příběhy starého Izraele
Poslouchejte povídání, z něhož čerpají všechna další… Jak vznikl svět a proč byli lidé vyhnáni z ráje? Kdo přežil nesmírnou potopu? Co je to babylonská věž a kterak došlo ke zmatení jazyků? Kdo byl Mojžíš a jak probíhala cesta do zaslíbené země? Kde se skrývala síla báj…

Zasľúbená zem
Strhujúce osobné rozprávanie o tom, ako sa tvorí história, z pera prezidenta, ktorý posilnil vieru Američanov v silu demokracie. V dlho očakávanej prvej časti memoárov prináša Barack Obama príbeh neuveriteľnej odysey mladého muža hľadajúceho svoju identitu, ktorý sa nak…