Audiokniha O zlaté růži pekelné

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Pán prstenů: Návrat krále
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Nasraná máma: Nekorektní průvodce prvním rokem mateřství
„Nemám do psí díry šajna, co se tady děje!“ Audioknižní podoba úspěšného blogu, kde autorka jadrným jazykem líčí pocity normální matky, která má jednoho dne v ruce mimino a neví si tak úplně rady ani s ním, ani sama se sebou. Pro spoustu žen je velmi úlevné číst, že poc…

Dobrodružství Super mouchy Flyna - Nadir a plechová strašidla
Pohádkové příběhy Super mouchy Flyna jsou určeny všem dětem, které vlastní odvaha inspiruje k velkým skutkům.

Plzeňské mordy
Případ plzeňských mordů je úvodním příběhem knižní řady Letopisy Královské komory. Odehrává se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského. Děj se zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař z Prahy …

Tohle nikdo nečekal
Nervydrásající novinka od královny psychothrillerů s nečekanými zvraty. Bryden a Sam Frostovi mají skvělá zaměstnání, stylový byt v luxusním komplexu, rodinu a přátele, kteří je podporují, a milovanou dceru. Dokonalý život pro dokonalý pár. Pak Samovi v kanceláři zazvon…

Kluci bez srdce
Uprostřed jedné z nejbrutálnějších norfolkských zim je na legendárním Kameni z Lyngu nalezeno zmrzlé tělo. A jelikož je Robert Kett zraněný a mimo službu, případ připadne detektivům Savageové a Porterovi, kterým začne být brzy jasné, že mladík nebyl jen zabit. Byl oběto…

Dobrodružství hraběte Lydericha
V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

A pak nezbyl žádný
Klasické dílo první dámy detektivního žánru. V neúprosném rytmu známého popěvku o deseti malých černoušcích ubývá hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Jakási ďábelská síla žene podle předem připraveného plánu jednoho po druhém do záhuby, až nezb…

Indigové pohádky
Indigové pohádky jsou souborem pohádek, které oslavují lidskou kreativitu, svobodu, individualitu i víru v celek a přesvědčení, že vesmír je dobrý. Jsou třeba i o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry… Hlavními postavam…

Lipová alej
Kniha vyšla poprvé v roce 1985 jako výsledek dlouholeté spolupráce s rozhlasovým pořadem Dobré jitro. František Nepil v něm vyprávěl svým charakteristickým hlasovým projevem v rozhlasových pořadech celé soubory fejetonů. Jeden z cyklu tvořily úvahy o vztahu k domovu, ro…

Honicí psi
Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jm…

Vymazlené vraždy - Důkaz proti lásce
Uprostřed Radotínského lesa se nachází zastřelený muž v kontejneru zamčeném zevnitř. Pistole uvnitř není. Na druhém konci Prahy hospodská rvačka končí smrtí. Stejkový nůž prorazil spánkovou kost. V Liberci došlo k otravě extrémní dávkou upravené Viagry. Vzal si ji a ček…

Bezohlední lidé
Co se děje za oponou jedné z nejvlivnějších společností planety? Bývalá vysoce postavená zaměstnankyně Facebooku Sarah Wynn-Williams v memoáru mapuje svou kariéru a dává nahlédnout do rozhodnutí, která v posledních desetiletích ovlivnila světové dění, a do pohnutek lidí…

U stolu
Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Případ pohřešovaného háčka
Další případy netradiční detektivní party, jíž tvoří tramp, vodák, amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a v…

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu
Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.…

Hovory o józe a mystice č. 23
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

100 statečných - Host č. 46 - Bohdan Rajčinec 07.06.2014
Hostem L. Výborné - B. Rajčinec (z Ukrajinské iniciativy v Praze)

Mapa z kostí
Otevírá se další případ pro speciální jednotky Sigma Force. Během bohoslužby v Kolíně nad Rýnem rozpoutala skupina ozbrojených mnichů běsnění plné krve a smrti, když popravila kněze i shromážděné věřící. Tito zabijáci ale nepřišli pro zlato ani cenná umělecká díla. Přiš…

A Faraway World
Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Holčička ze známky
Gesto prezidenta obletělo republiku. Říká vám něco jméno Eva Haňková? Za první republiky ji znal každý! Eva byla „holčička ze známky“, kterou prezident Masaryk při návštěvě Pardubic zvedl do vzduchu a objal, a z tohoto gesta byla cítit taková radost a optimismus mladé r…