Audiokniha O velrybě ze Sedlčan

Hrůza v Dunwichi
Dunwich byl odjakživa místem temným a ponurým. Ale až s příchodem rodiny Whateleyových se do něj vkradla skutečná hrůza. Atmosféra této ďábelské vesnice ležící kdesi v zapadlém koutě Massachusetts ještě zhoustne s narozením předčasně vyvinutého a obludného chlapce jméne…

Zbabělec
Jde o příběh člověka, který maturuje v roce 1938 za 2. republiky a na vysokou školu jde na počátku protektorátu. Po zavření vysokých škol pracuje jako protektorátní úředník a je ovlivněn všemi nástrahami tohoto období. Po válce jde pracovat na ministerstvo, vystuduje vy…

Když se zvěrolékař ožení
Nahlédněte podruhé do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Po téměř 30 letech vyšla nová kniha a nyní i audiokniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát n…

Rok na vsi
Fiktivní moravská ves Habrůvka koncem 19. století je jevištěm, na němž se odehrávají každodenní radosti a strasti místních obyvatel. Staré lidové obyčeje, církevní svátky, život v harmonii s přírodou i Bohem, ale také sousedské spory, závist, láska, cizoložství, nemanže…

Kladivo na čaroděje 2: Město mrtvých
V tomhle městečku chcípl pes. A nejspíš nejen ten… Paranormální pražští vyšetřovatelé jsou zpět! Tým složený ze sociopata Felixe, nekrofilního nekromanta Waltera, depresivní telepatky Klaudie a nezničitelného alkoholika Vincence čeká další případ. Vyžaduje od nich cestu…

Maryla
Klára Jerneková, Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Oldřich Kaiser a Josef Somr v hlavních rolích dramatizace populární historické prózy Aloise Jiráska: Maryla. Svou povídku charakterizoval sám Jirásek jako starodávnou selanku. Zavádí nás v ní do časů, kdy v Čechách vládl mí…

Tartarin v Alpách
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Málokdo však ví, že tartarinovská dobrodružství tvoří volnou trilogii. Její druhou část představuje příběh s názvem Tarta…

Hamnet
Přišli o syna, jeho jméno však učinili nesmrtelným… Když strádající domácí učitel William Shakespeare potká energickou a svobodomyslnou Agnes, vznikne mezi nimi silné a osudové pouto. Jejich láska přivede na svět tři děti – starší Susannu a mladší dvojčata Hamneta a Jud…

Dekameron - Den první
Sbírka žertovných, naučných i košilatých příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a smutku vypráví si navzájem během deseti dn…

Figurky aneb Idylické úryvky ze zápisek advokátního koncipienta
Málokterému klasikovi české literatury se přihodilo, aby byl trvale zabydlen v čítankách a učebnicích několika generací, a přesto ho to nepřipravilo o čtenářskou oblibu. Jan Neruda mezi takové výjimky patří. Nemůžeme to tvrdit o celém jeho rozsáhlém díle, ale v případě …

White Fang
Audiokniha White Fang namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. White Fand is half-dog and a half-wolf, and the only survivor in his litter. The story is told from his point of view as he learns to fend for himself and interact wit…

Pevnost v poušti
Napínavý příběh českého mladíka, který vstoupí do francouzské cizinecké legie. Nad Evropou se vznáší nebezpečí druhého válečného konfliktu během 20 let. Hrdina knihy se v šestnácti letech zapojuje do odboje. V momentě, kdy hrozí zatčení, prchá do Francie, kde vstupuje d…

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Kundera: Ptákovina
Na mimořádnou událost českého kulturního života aspiruje nečekaný objev v archivu Divadla Na zábradlí. Jde o autentický záznam představení hry Milana Kundery Ptákovina ze dne 14. 1. 1970, těsně před cenzurním zákazem hry. Zápletka příběhu je jednoduchá: ředitel školy na…

Dvojí život
Nadaná houslistka Julie nenávidí sovětské skladby, které musí hrát kvůli svému otci – komunistickému funkcionáři. Je druhá polovina sedmdesátých let a šestnáctiletá Julie miluje džíny a rock – a kytaristu Romana. Poté, co ji přizve jako zpěvačku do undergroundové kapely…

Pán loutek
Nový hrůzný krimithriller od autorky bestsellerů Kopírák a Číslo 20. Sleduje vás na každém kroku. Ovládá vás. A donutí vás zaplatit nejvyšší cenu… Všichni to už někdy zažili. Plíživý pocit, že na vás někdo zezadu upírá pohled. Slabou ozvěnu kroků někoho, kdo vás pronásl…

Forbíny života 1
Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Luk královny Dorotky
Šest rozmarných milostných příběhů zdůrazňuje Vančurovo mistrovské vypravěčství.

Slečny Brontëovy
Třídílná audiokniha o trojici anglických spisovatelek z období romantismu. Zaposlouchejte se do příběhu o životních i tvůrčích cestách Charlotte, Anny a Emily Brontëových.Autorka Markéta Kočí Machačíková zvolila pro své vyprávění o osudech Brontëových specifický tvar. V…

Hudba přítelkyně
Pětidílná četbu na pokračování ze vzpomínkové knihy hudebního skladatele a režiséra Zdeňka Petra.Autor těchto vzpomínek, hudební skladatel a aranžér Zdeněk Petr, působil celý život v Československém rozhlase a ve vydavatelství Supraphon jako redaktor a hudební režisér.V…

Doživotí
Za knihu Doživotí získal Luboš Xaver Veselý cenu Egona Ervina Kische za rok 2007. Jedná se o zcela unikátní dílo, které nemá v Čechách obdoby. V českých věznicích žije více než třicet doživotně odsouzených vězňů. Všichni odsouzení odpykávají trest za hrůzné činy, které …

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

S vůní šminek a benzinu
S vůní šminek a benzínu - audiokniha obsahuje vyprávění a vzpomínání herecké dvojice Jany Hlaváčové a Luďka Munzara na své osobní zážitky z prostředí automobilových závodů a hereckého zákulisí. Nahrávka byla pořízena živě při veřejných vystoupeních v roce 1998.

Případ mrtvé novicky
Budějovice, tehdy ještě bez označení České, a jejich okolí v neklidných časech po roce 1641 jsou dějištěm dalších příběhů, zaznamenaných ve vzpomínkách budějovického kata. Zlo, jež vyvolal na svět vyděrač Johannes, působí i po jeho kruté smrti na popravišti a obzvlášť c…