Audiokniha O sexu s Jitkou Asterovou

Úmluva
Historický román s biblickou tematikou, který zachycuje Abraháma jako hlavní postavu. Abrahám je zde popsán jako člověk z masa a kostí se všemi pochybnostmi a starostmi. Román byl napsán pod dojmem válečných zážitků z vězení a koncentračního tábora a měl být pomocí pro …

Hrob
Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děs…

Mechovky a trilobiti
Odkud se u nás na souši vzaly všechny pozůstatky moře? Přeneste se jedním šplouchnutím do příběhů tak mokrých, že by si i vodník došel pro ručník. Převalí vás divoké dírkonoščí city, budete sdílet bratrství prakovbojů i stýskání profesora Křemene po zlaté éře písku.Obs…

Harmonie
1. Mantra „Harmonie“ naladí na vnitřní harmonii a lásku k sobě 2. Meditace „Být sám sebou“ vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a harmonizuje vztah k sobě i k ostatním. Učí jak se mít rád, vážit si sám sebe, zbavit se role ob…

Hlasy českých literátů
Historicky cenné nahrávky hlasů českých literátů, natočené v průběhu 30. let 20. století. F. X. Šalda 18. 11. 1933 (50 let Národního divadla) Rudolf Medek 17. 10. 1937 (Památník osvobození) Josef Kopta 19. 12. 1935 (o knihách, anketa LN) Pavel Eisner (pseudonym Jan …

Osamělá holubice
Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se…

Štvrtkový klub detektívov
Štvrtkový klub detektívov je prvý román britského televízneho moderátora a komika Richarda Osmana a aj najpredávanejšia krimi prvotina v Británii podľa denníka Guardian. Táto pohodová detektívka (v angličtine cosy crime) pre všetkých, ktorú kritici prirovnávajú k detekt…

Příběhy Pata Hobbyho
Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Před-svědčování
Cialdiniho nová audiokniha postavená na konceptu před-svědčování opřeném o poslední vědecké poznatky a metodách úspěšných mistrů vlivu změní způsob, jakým uvažujete o marketingu, obchodním vyjednávání, propagandě, zkrátka ovlivňování druhých. To nové, co Robert Cialdini…

H2O a otázka zrcadlové sfingy
Za sedmero podsvětními říšemi je čeká Vulpesovo padouchárium… Vytoužená návštěva letního festivalu Kost-Live-Con, na kterou se skupinka přátel z klanu H2O jaksepatří vystrojila, vyústí v nečekanou tragédii. Hugo, Ofélie a Hubert v kostýmech oblíbených megahrdinů bezmocn…

Dášeňka čili život štěněte
{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt…

Dokonalé městečko
Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člo…

Dobrodružství šesti trampů
Knihu Dobrodružství šesti trampů aneb nové pověsti české Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka známe mimo jiné i z televizního zpracování z roku 1969. Klasikové českého humoristického žánru prezentovaného například známými študáckými romány, zde zpracovali neznámé epizody z …

Otevřený hrob
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím…

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr Ilja Hurník (1922–2013), skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu…

Prašina - Černý merkurit
Prašinu sevřel mráz, neobydlené ulice jsou zaváté sněhem. Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců, přímo v tajemné čtvrti si vybudovali klubovnu zvanou Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichází hrozba pro celé město. Přesto se zdá,…

Osudy dobrého vojáka Švejka CD 11 & 12
Švejk v podání českých herců, které máte rádi! Nejznámější humoristický román české literatury všech dob v nové a reprezentativní audio podobě. Deset excelentních českých herců a mistrů mluveného slova se podělilo v nahrávacím studiu o četbu Osudů dobrého vojáka Švejka …

Technická italština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická italština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíč…

O zahradě granátových jabloní
Až do daleké Indie, do zahrady granátových jabloní, se vydáme s pohádkou z rozhlasového archivu. Hrdinný Dévar se právě vrátil z války, kterou vedl za svého krále, a přivedl si ženu. Krásná Máltí však není obyčejná žena, je to víla a její život i život jejích dětí je za…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Prokletí hradu Mydlovar
Na nově budovaném hradu Mydlovar, vystavěném ve druhé polovině 13. století, dochází k podivnému úmrtí oblíbeného psa hradního pána. Pan Jan se s jeho smrtí nehodlá tak snadno smířit, chce odhalit viníka, aby ho mohl náležitě potrestat. Jeho vypátráním je pověřen Martin,…

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Obraz Doriana Graye
„Jediný půvab minulosti je v tom, že je to minulost.“ Oscar Wilde. Zatímco krásný Dorian zůstává stále dvacetiletý, do jeho věrného portrétu na malířském plátně se propisují všechny hříchy a poklesky živé předlohy. Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy. …