Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom

Audiokniha O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom

Délka:

46 min

Čte:

Různí interpreti

Vydavatel:

ALI

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Říkali mi Leni

Říkali mi Leni

Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Obrázek podcastu Ideální manžel

Ideální manžel

Josef Karlík, Rudolf Krátký, Vlasta Fialová, Dagmar Pistorová, Jiřina Prokšová a Rudolf Walter v hlavních rolích brněnské rozhlasové adaptace slavné komedie Oscara Wilda Ideální manžel z r. 1962.Sarkasmus, ironie, četné paradoxy vtělené do vtipných bonmotů to především

Obrázek podcastu Sen Ockerwee

Sen Ockerwee

Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem,

Obrázek podcastu Historie psaná šelakem - Pohádky 1929-1946

Historie psaná šelakem - Pohádky 1929-1946

Výběr pohádek pro děti oprašuje historicky cenné snímky vydávané ve zlaté éře šelakových gramodesek, tedy zhruba od počátku třicátých do poloviny čtyřicátých let minulého století. Svou skladbou se pokouší dokumentovat též dobové proměny tohoto posluchačstvem vždy vděčně

Obrázek podcastu Tajemství

Tajemství

Neskutečný příběh Anežky České. Magnesia Litera 2022 za debut roku. Co vedlo vzdělanou dívku plnou života, dceru českého krále Přemysla Otakara I., o jejíž ruku žádal sám císař, k rozhodnutí vzdát se světské moci, tělesné lásky a stát se jeptiškou? Příběh, který román T

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové

Obrázek podcastu Macbeth

Macbeth

Audiokniha Macbeth namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Scotland in the eleventh century. Macbeth is a brave general, loyal to King Duncan and to Scotland. Until, that is, he meets three evil witches after a battle against Kin

Obrázek podcastu Případ zatoulanýho rybáře

Případ zatoulanýho rybáře

Tři vynikající detektivky z trampského prostředí od známého a oblíbeného autora, v nichž najdete napětí i humor, které k trampingu patří odjakživa. Případ zatoulanýho rybáře: Příběh začíná na velkém vandru party kamarádů z trampské osady Daisy v okamžiku, kdy najdou mrt

Obrázek podcastu Sluníííííčkóóó. Pohádky o sluníčku pro nejmenší

Sluníííííčkóóó. Pohádky o sluníčku pro nejmenší

Sluníííííčkóóó, kdepak jsi? Po každé zimě čekají děti na sluníčko, aby si zase mohly hrát venku na hřišti jen tak v tričku, mohly jít na procházku do parku nebo do lesa a hlavně - aby mohly s partou ostatních dětí dovádět a hřát se na sluníčku... Aby to čekání na sluníč

Obrázek podcastu Chatrč

Chatrč

Celosvětový bestseller o tom, jak lze tváří v tvář zlu, bolesti a beznaději nalézt Boha, milost, usmíření… a sebe sama. Missy, nejmladší dcera Macka Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu. Důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné

Obrázek podcastu Hladový hrob

Hladový hrob

Cormorana Strika kontaktuje znepokojený muž, jehož syn se vydal do hlubin norfolkského venkova, aby se připojil k náboženské sektě. Univerzální humanitární církev navenek působí jako mírumilovná organizace, pojí se s ní však zlověstné události a nevysvětlená úmrtí. Robi

Obrázek podcastu Sarkastická svině

Sarkastická svině

Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n

Obrázek podcastu Za pohádkou kolem světa

Za pohádkou kolem světa

K čemu je dobrý divotvorný hrnec? Jak se kalí drak a k čemu může být dobrý kocour v botách? Poznejte známé i neznámé pohádkové příběhy ze čtyř kontinentů. Poslechněte si nejkrásnější báje z Evropy i dálného orientu nebo Afriky. Audiokniha Za pohádkou kolem světa předsta

Obrázek podcastu Mozaika duše

Mozaika duše

Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznej

Obrázek podcastu Krev na kapradí

Krev na kapradí

Audiokniha navazuje na úspěšnou sérii povídek z různých okamžiků a míst české historie. První část obsahuje osm příběhů z období vlády krále Přemysla Otakara II. Hlavním vyšetřovatelem je královský prokurátor Oldřich z Chlumu, kterého provází nerozluční pomocníci panoš

Obrázek podcastu Úzkosti a jejich lidé

Úzkosti a jejich lidé

Buď lže jeden, nebo všichni. Někdo ví, kde se ten pachatel skrývá… Takhle by mohl znít závěr vyplývající z výpovědí osmi svědků prapodivného přepadení, které provedlo „to pako s pistolí“, přestože vlastně nic drsného neplánovalo... K politováníhodnému incidentu došlo de

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl

Obrázek podcastu Hrobník a vražda v kryptě

Hrobník a vražda v kryptě

Vídeň roku 1895: Inspektor Leopold von Herzfeldt řeší záhadnou smrt muže v kryptě pod katedrálou svatého Štěpána. Mrtvému nebyl zdánlivě zkřiven vlas na hlavě, jen obličej měl poznamenaný předsmrtnou hrůzou. Zemřel na obyčejný infarkt, nebo se stal obětí zákeřného zloči

Obrázek podcastu Vampýrská akademie

Vampýrská akademie

Vstupte do tajemného a ponurého světa upírské školy. Kniha z young adult série Vampýrská akademie. Morojská upírka, princezna Lissa, je překážkou plánu Strigojů na ovládnutí světa vampýrů. Na akademii je v obrovském nebezpečí, ale stojí při ní její nejlepší přítelkyně

Obrázek podcastu Dobrodružné pohádky Bratři Grimmů

Dobrodružné pohádky Bratři Grimmů

Bratři Grimmové byli především sběratelé klasických německých lidových pohádek, písniček, legend a mytologických příběhů. Pohádky jako Sněhurka, Šípková Růženka, Perníková chaloupka (či Jeníček a Mařenka) známe z mnoha jiných verzí vyprávění a zpracování, ale až Bratři

Obrázek podcastu Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny

Obrázek podcastu Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

Další vyprávění plné fantazie od autora legendárního Nekonečného příběhu Jim Knoflík je obyčejný kluk, jemuž se dějí neobyčejné věci. Už jako miminko se octl v Jasmánii, ostrovním královstvíčku, jemuž vládne král Alfons Třičtvrtěnadvanáct. Jeho nejlepším kamarádem je s

Obrázek podcastu Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl

Obrázek podcastu Alena

Alena

Kubkovy Karlštejnské vigilie, 21 povídek zasazených do doby vlády Karla IV., tvoří jakousi českou obdobu Boccacciova Dekameronu. Kniha patří k nejslavnějším dílům svého autora. Byla poprvé vydána v roce 1944. Povídka Alena je příběhem o ženské kráse, ctnosti, ale i pror

Obrázek podcastu Hrejme dále…

Hrejme dále…

Zdánlivě nesourodá dvojice. Na jedné straně mistr mluveného slova, recitátor, herec, ale i hlasový pedagog, na jehož hodiny výuky vzpomínají s láskou desítky žáků. Na druhé zakládající člen avantgardního Divadla Sklep, herec, architekt a propagátor téměř zapomenutých hv