Audiokniha O Kuliferdovi

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Rakev
Sklonek jednadvacátého století. Úkolem Nathaniela Reeda je těžit diamanty v drtivých hlubinách planety Uran. Jedinou jeho společností je tajemná Miranda, která se s ním spojuje z jiného těžebního modulu. Jednoho dne se však odmlčí. A zděšený Nathaniel se dozvídá, že nej…

Prokletý kraj
Jelení Horou se několikrát prohnaly dějiny plné nenávisti a zmaru. Vesnička ukrytá v pošumavských lesích dodnes není ideální místo k životu. Gerdu s dcerou k návratu sem přiměl jenom rozvod a nedostatek peněz. Z jednotvárnosti ji vytrhne až seznámení s Lindou, která tu …

Obchodní polština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Obchodní polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci a v obchodním kontaktu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Nepil: Po Praze chodím…
Originální průvodce pražskými hospůdkami a vinárnami.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 3.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je zpěvačka Helena Vondráčková.

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

První dámská detektivní kancelář
Zábavné i napínavé příběhy první soukromé detektivky v Botswaně, jihoafrické zemi, kde život je tak odlišný od našeho - a vášně a zločiny jsou často stejné. Knihu zimbabwsko-britského spisovatele čte Jana Stryková. Sympatická Precious Ramotswe zakládá první ženskou dete…

Motivací k vítězství
Motivace vyvolává silnou odezvu. Všichni ji chtějí, ale většinou si nejsou jisti, co to je. Každý chce víc motivace, ale není si úplně jistý, co to je. Jednotlivec by řekl, že by byl rád více motivovaný. Manažer nebo vedoucí by rád měl motivovanější tým či kolektiv a za…

Runový meč
Druhý díl série Městské války. Vítejte v příběhu, kde česká a moravská města ožívají. Praha krvácí a slábne. Její věrní umírají. Václav, který ještě nedávno netušil o existenci tajného světa, je možná poslední nadějí velkoměsta. Přestože se zdálo, že je všem jen na obt…

Nenávist
Neznámý zabiják v Galicii vraždí pracující ženy, které brzy ráno pospíchají do zaměstnání. Nenápadné. Neviditelné. Zničehonic vymazané... V Madridu zatím útočí atentátník na miliardáře a zanechává na zdech jejich rezidencí krátký vzkaz: SMRT BOHATÝM. Dva světy dvou různ…

Řečník 2
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Šaman
Mají zvláštní dar. Jejich osudy jsou vepsány do historie Divokého západu. Někteří muži ze skotské lékařské dynastie Coleů jsou obdařeni schopností instinktivně vycítit, kdy se blíží smrt. Náleží k nim také Rob J. Cole, který se v druhé polovině 19. století připojil k p…

Černá píseň
Dokáže zastavit zlovolného dobyvatele, aniž by sám zaujal jeho místo? Poté, co Kehlbrand Reyerik přezdívaný Temný rytíř se svou hordou fanatických válečníků zpustošil Ctihodné království, pokračuje ve svém krvavém tažení na Dálný západ. Kupecká království padají jedno p…

Hypnotizér
Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bez…

Kosec
Dvaja tínedžeri sa budú musieť naučiť „umeniu zabíjať" v mrazivej trilógii o cene za nesmrteľnosť. Vo svete budúcnosti už neexistujú vojny, choroby ani hlad – ľuďom sa podarilo zbaviť všetkého utrpenia a dokonca zvíťaziť aj nad smrťou. Jediní, kto má právo ukončiť nieč…

Neřízená střela
Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedin…

Technická ruština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická ruština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka…

Cybercomics
Některé šílené předpovědi se naplní do poslední tečky. Sci-fi román proslulého filozofa a básníka, mrazivě trefná předpověď vývoje civilizace. Vítejte na Zemi v roce 2046, kdy svět ovládají dvě velké korporace a Mafie sídlící v Praze. Mrazivá předpověď vývoje civilizace…

Šlachta - Třicet let pod přísahou
Robert Šlachta poskytuje prostřednictvím rozhovoru se známým českým investigativním novinářem Josefem Klímou osobní zpověď svého neobyčejného života, a to nejen osobního, ale především toho profesního. Jako bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a n…

Máj (1984)
Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 1984. Slavná a pamětníky oceňovaná interpretace Máchovy básnické skladby Rudolfem Hrušínským.

Angličtina - slovíčka pro pokročilé C1-C2
Před sebou máte poslechový kurz Angličtina - slovíčka C1/C2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele., kteří běžně komunikují a chtějí si rozšířit slovní zásobu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můž…

Zaklínač IV Čas opovrhnutia
Vojská Nilfgaardu nezastaviteľne postupujú a čarodeji už nie sú ochotní nečinne sa prizerať. Snem, na ktorý smerujú Geralt, Ciri a Yennefer, má rozhodnúť o ďalšom osude sveta. V Geraltovi sa stupňuje nepríjemný pocit. Toľko čarodejnej moci na jednom mieste môže uvrhnúť …

Cirkadiánní kód
Dlouho přehlížený, přitom tak významný – rytmus těla, který řídí vše. Seznamte se s tím, jak funguje, jak provázané jsou funkce našich orgánů a jak si nerespektováním našich vnitřních hodin můžeme škodit. Avšak stačí malé změny ve spánkových zvyklostech, stravovacích i…

Život víry 2023/06
Život víry 2023/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Miro Tóth: Každou neděli jsem na jiném místě Miru Tóthovi z Nitry leží na srdci především mě…