Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu O kulatém princi a nezbedné víle

Audiokniha O kulatém princi a nezbedné víle

Délka:

45 min

Čte:

Antonín Hardt

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jak vzpomínám

Jak vzpomínám

Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Obrázek podcastu Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Scénárista Josef Barchánek napsal před lety pro Divadlo S+H tři scénky se sportovní tématikou, které - také díky skvělé interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl a Hurvínek) a dalších herců - neztratily nic na své aktuálnosti. Ocení to nejen malí, ale i větší příznivci dře

Obrázek podcastu Emma

Emma

Emma, která pracuje jako masérka v jednom z bretaňských center thalassoterapie, přijme nabídku vyškolit personál luxusního wellness centra v Ománu. Exotická země ji zcela okouzlí, stejně jako šéf resortu, syn vlivného ministra. Neskutečně přitažlivý muž však za svým oko

Obrázek podcastu Věznice parmská

Věznice parmská

Děj Věznice parmské je zasazen do Itálie, kterou Stendhal dobře znal, kterou miloval a v mnoha ohledech stavěl nad svou pravou vlast. Mladý italský šlechtic Fabricio del Dongo je, jako druhorozený syn markýze, určen pro kněžskou dráhu. Obdivuje však Napoleona a touží po

Obrázek podcastu Soukromá vzpoura. Rozhovor s Karlem Hvížďalou

Soukromá vzpoura. Rozhovor s Karlem Hvížďalou

Knižní rozhovor Karla Hvížďaly s Pavlem Landovským vznikl před téměř čtyřiceti lety, kdy byli oba jeho autoři ještě v exilu. Karel Hvížďala v doslovu vzpomíná, jak Pavel Landovský přijel do Bonnu a okamžitě okupoval celý náš domek. Všem vařil, nikoho nepustil do kuchyně

Obrázek podcastu Herecký portrét Ladislava Peška

Herecký portrét Ladislava Peška

Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po

Obrázek podcastu Teorie lásky

Teorie lásky

Elsie Hannawayová žije v multivesmíru: mimo svou (mizerně placenou) práci teoretické fyzičky si vydělává ještě jako falešná přítelkyně. Svým klientům dokáže většinou vyjít maximálně vstříc. Pečlivě oddělené světy se však náhle protnou a vše se začne hroutit… Ukáže se to

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej I. - Velký král

Přemyslovská epopej I. - Velký král

Historická sága začíná v českém knížectví, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Země je rozvrácena rodovými spory a oslabena agresivní politikou císaře. Přemysl se však nemíní vzdát. Miluje vlast svých předků a touží po moci. Vede obratná diplomatická jednání a

Obrázek podcastu Supraphon vypravuje...4 (Boccaccio, Eisner, Vrba, Hašek, Jerome, Preclík)

Supraphon vypravuje...4 (Boccaccio, Eisner, Vrba, Hašek, Jerome, Preclík)

Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál

Obrázek podcastu Spojenci

Spojenci

Desetiletý František a jeho děda mají tajemství: americkou helmu, kterou klouček náhodou našel na půdě. Je rok 1984 a o některých věcech se nemluví. Třeba o tom, že Plzeň v roce 1945 osvobodili Američané. Dědeček Bohumil, pamětník květnových dní, se rozhodl, že je na ča

Obrázek podcastu Dobrý člověk ještě žije (1991)

Dobrý člověk ještě žije (1991)

Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove

Obrázek podcastu Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

"Nikdy by mne nenapadlo, že na stará kolena prožiji tolik nádherných víkendů v těch nejkrásnějších koutech naší vlasti! Všechny cestovky v té době nabízely turistům ubytování a jídlo. Já nabízel navíc program a skupinu nezadaných mužů a žen. Dokonce se nějaký režisér a

Obrázek podcastu Poslední představení v L.

Poslední představení v L.

Původní rozhlasová detektivní hra Jiřího Hubičky odkrývá složité vztahy v jednom nejmenovaném divadle a na jejich pozadí i příčiny smrti herce Krásy. Byla jeho sebevražda opravdu sebevraždou?

Obrázek podcastu Útěk

Útěk

Jako jedna z prvních následovala kněžna Marie Volkonská svého muže, knížete Sergeje Volkonského, do vyhnanství po potlačeném povstání děkabristů. Ve velmi těžkých životních podmínkách strávila 30 let, teď je stárnoucí žena na útěku ze Sibiře a zdá se, že už nemá sílu po

Obrázek podcastu Tři kapitáni – Díl první: Mračna nad arénou

Tři kapitáni – Díl první: Mračna nad arénou

Galaxie daleké budoucnosti. Země i celý zbytek Republiky se zmítá na pokraji Třetí galaktické války. Napětí přituhuje; mír je v nedohlednu. Přesto pozemský Koordinátor vysílá své nejlepší muže za podivnými úkoly, na první pohled nepochopitelnými. Vždyť k čemu jsou dávné

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 8

Smích prodlužuje život! 8

..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;

Obrázek podcastu Hospůdka v Praze

Hospůdka v Praze

Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí,

Obrázek podcastu Proč má Janička velrybu

Proč má Janička velrybu

Co se stane, když se v úplně normální rodině ocitne velryba? Janička chodí do druhé třídy a ví si rady skoro se vším. Jednoho dne se stane fůra divných věcí, a tou nejpodivnější je to, že dostane velrybu. Jmenuje se Helenka a je větší než maminka s tatínkem dohromady. C

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila

Obrázek podcastu Viděla jsem vraždu

Viděla jsem vraždu

„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př

Obrázek podcastu Eldest

Eldest

Ve druhém díle trilogie Odkaz Dračích jezdců se Eragon se svojí dračicí Safirou vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuj

Obrázek podcastu Jan houslista

Jan houslista

Jan houslista - lyrickoepická básnická povídka Josefa Hory - vyšla poprvé v roce 1939 v dusném okupačním období. Byla psána pod formálním vlivem Puškinovým, kterého Josef Hora v té době hojně překládal a je jakýmsi hledáním odpovědnosti za osud zkoušené a ohrožené země-

Obrázek podcastu Koláč s kapkou jedu. Případ Flavie de Luce

Koláč s kapkou jedu. Případ Flavie de Luce

Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, nejmladší dcery tragicky ovdovělého britského aristokrata, je chemie. Zatím ji využívá především k líčení pastí na své nepřátelsky naladěné starší sestry, avšak brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky – zvláště pak o

Obrázek podcastu Vytržení

Vytržení

Je tohle skutečný život? Je to jen fantazie? Ve Zlíně vrcholí oslavy 700 let města. Nevyrovnaný čtyřicátník Jan se setkává s herečkou místního divadla Olgou, aby natočil další díl svého podcastu… Díky tomu objeví záhadný vzkaz, který rozvíří události z jeho minulosti. O

Obrázek podcastu Já, Simon

Já, Simon

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn