Audiokniha O krásné Güldžamal

Vánoční příběhy Shelrocka Holmese
Druhého dne Vánoc se doktor Watson vydal popřát Sherlocku Holmesovi vše nejlepší a našel ho, jak zkoumá ošuntělý, plstěný tvrďák, který nalezl poslíček Peterson na ulici společně s tučnou vánoční husou. Tak podivně začal jediný Holmesův vánoční příběh. Nakonec se ze zdá…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Proces aneb Zrádce národa
Na jaře roku 1914 se na stránkách Národních listů objevil materiál, který usvědčoval poslance Karla Švihu z placené spolupráce s pražskou policií. Švihovi, který list zažaloval, se obvinění nepodařilo vyvrátit ani u soudu. Po válce a po vzniku Československa, bylo proká…

Produktivita bez starostí
Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, ale z bezstarostnosti. Zistil, že…

Ukradené životy
Silniční dělník objeví ve výkopu tělo těhotné dívky. Téhož dne se u dveří inspektorky Lottie Parkerové objeví cizinka se synkem a prosí o pomoc při hledání ztracené přítelkyně. Když tentýž kopáč najde další mrtvolu, vyšetřovatelka musí mobilizovat veškeré síly a vypátra…

Dobrodružný život kapitána Singletona
Napněte plachty a vzhůru za dobrodružstvím! Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, prošel pěšky Afrikou, stal se pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž. Vyprávění, kterému nechybí atmosféra, švih a nápad. Robert Sin…

Na smrt pomalu
Máte rádi detektivky zlatého věku jako Hercula Poirota nebo Sherlocka Holmese? Přitahují vás případy Jacka Rozparovače? Pak vám tato mrazivá historická detektivka z průmyslové Filadelfie konce 19. století nesmí ujít! Když je v řece nalezeno bezvládné tělo mladé ženy, zd…

Ať žije Francie!
Francouzi jsou přesvědčeni, že Francie je jako kterákoliv jiná země. Jen o maličko víc. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Pokud neprodáte, jako byste nebyli
Vážení posluchači, čeká vás 111 stručných rad, seřazených do deseti kapitol. Abyste měli přesnější představu, zde jsou jejich názvy, popřípadě bližší charakteristiky: Kapitola první – prodej, směna, vlastnictví. o tom, že všichni jsem vlastně prodejci a nikdo před prode…

Projekt potomek
Není to průměrný muž. Jeho problémy jsou jedinečné a řeší je ještě výjimečněji… Jsou svoji už deset měsíců a deset dní, takže mít dítě by asi nebyla taková věda. Jenže jejich rodičovství začalo nevyzpytatelnou náhodou zase úplně jinak, než kdyby ho profesor genetiky Don…

Psychiatr
Čím dříve se dostanou do hlavy vraždícímu monstru, tím více zachrání životů… Ve vzpomínkách novináře Johna Moora ožívá děsivý kriminální případ, jehož dramatického vyšetřování se zúčastnil roku 1896 v New Yorku. Hrstka odvážných duší – mezi nimi i šéf newyorské policie …

Jak efektivně krotit firemní pohledávky
Jedním z největších rizik pro menší a střední podnikatele jsou zcela jistě pohledávky po lhůtě splatnosti. Předejít tomuto riziku nebo se vzniklému problému pohledávek včas postavit, je hlavním tématem tohoto díla. Získáte mnoho preventivních rad, jak mít své pohledávky…

Bystřejší mozek
>>„Tuto knihu potřebujeme všichni – mladí i staří.“ – Walter Isaacson #O audioknize Zahoďte představu, že stáří znamená úpadek intelektu. Věda přináší dobré zprávy! Mozek si můžeme zlepšovat v každém věku: posilovat neuronové sítě, stimulovat růst nových mozkových bu…

Poviedky, anglicky, slovensky 3
PAS3: Poviedky, anglicky, slovensky 3 je pútavá metóda výučby angličtiny (a slovenčiny), ktorá sa nezameriava len na počúvanie príbehov v slovenčine a v angličtine, pretože každá veta v knihe je citovaná v slovenčine a následne preložená do angličtiny. Učebnica je založ…

Hovory s T. G. Masarykem
Ve známém díle představuje vynikající český spisovatel prezidenta Masaryka, jeho životní vzpomínky, filozofické, etické, politické zásady, vztah k demokracii, novému státu a jeho občanům, jak se mu vyjevily v řadě osobních rozhovorů. Jejich umělecká reprodukce stále bud…

Oznamuje se vražda
Další z detektivních příběhů Agathy Christie nás zavádí do malého anglického městečka Chipping Cleghorn. Poklidný život jeho obyvatel rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, dokonce hrdelní. V určenou dobu a na určeném místě se pak událos…

Historie Duny – Služebnický džihád
V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne…

50 viet, ktoré vám uľahčia život
Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Humor
„A tento poznáte?“ Pýta sa novinár psychoanalytika: „Keby k vám chodil van Gogh na terapiu, odrezal by si ucho?“ „Asi áno,“ odpovie analytik, „ale vedel by prečo!“ Gelotológii, teda vede o humore sa nevenujú len psychológovia a psychiatri, ale aj evoluční biológovia, so…

Tři muži na toulkách
Humoristický román Jeromea Klapky Jeromea Tři muži na toulkách je volným pokračováním velmi slavného a oblíbeného románu Tři muži ve člunu. Nerozluční přátelé Harris, Jerome a Georg se tentokrát vydávají na poznávací výlet po Německu, aby se vymanili ze stereotypu rodi…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Divadlo, divadlo, divadlo / George Bernard Shaw
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. George Bernard Shaw (*26. 7. 1856 - 2. 11. 1950} byl anglický dramatik, prozaik a esejista irského původu, nositel Nobelovy ceny za literaturu za r…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Sedm a půl kapitoly o mozku
Už vás někdy napadlo, k čemu vlastně máme mozek? Známá neurovědkyně Lisa Feldman Barrettová přináší nejnovější poznatky neurovědeckého výzkumu. V sedmi stručných kapitolách a jednom příběhu o vývoji mozku vrhá světlo na tento tajemný objekt, který máme uložený v lebce. …