Audiokniha O čtyřech vodnických oplátkách (1975)

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota
Soubor těchto dvanácti kratších detektivních příběhů Hercula Poirota je považován za nejlepší sbírku povídek královny zločinu Agathy Christie. Tucet úkolů dostal neohrožený silák Herkules, a stejný počet případů – jež se v mnohém podobají hrdinským činům bájného antické…

Kamenná opice
Je jako přízrak… Kde se ukrývá? K přístavu na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Americkým úřadům se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec přezdívaný Duch, a požádaly proto o spolupráci věhla…

Cesta mrtvých
Vydejte se do dálek ruské tajgy a prožijte skutečný příběh lovce ze sibiřského národa Mansů… Saša žije daleko od civilizace na horním toku řeky Pelym, která pramení v podhůří Uralu. Ještě před dvaceti lety zde stávaly osady několika mansijských rodin, jež však jedna po …

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Umění vyjednat cokoliv
Konečně se v této audioknize dozvíte, co zatím o vyjednávání vědí jen ti vyvolení. Osvojíte si fungující postupy a zjistíte, proč obvyklé poučky zkrátka nefungují. Vyjednáváme doma, v práci, dokonce i na ulici. Naučte se to a budete v životě mnohem spokojenější a úspěšn…

Upálené
Další thrillerová lahůdka s hororovou příchutí od autorky Kříďáka, Jámy a Těch druhých. Před pěti sty lety tady upálili osm mučedníků. Před třiceti lety tu beze stopy zmizely dvě dívky. A před dvěma měsíci tu tragicky zemřel místní farář. Vítejte v Chapel Croft, zapadlé…

Petr a Lucie
Dramatizovaný průřez kultovním dílem Romaina Rollanda s Janem Hartlem, Eduardem Cupákem a Martou Vančurovou. Křehký příběh dvou mladých lidí, který se rodí a zároveň zhasíná na pozadí dějinných událostí 1. světové války.

Nohy z jílu
Do Ankh-Morporku, největšího města Zeměplochy, vtrhl sychravý Prvopodzim. Sir Samuel Elánius i jeho Městská hlídka jsou už zase v pohotovosti, neboť v mlhavých uličkách se vrší tajemství, která je záhodno rozluštit. Stihnou to strážníci s vrchním velitelem dřív, než to …

Pobřežní cesta
Teprve před několika dny se Raynor dozvěděla, že její manžel Moth trpí nevyléčitelnou nemocí. A k tomu právě přišli o dům a s ním i o práci. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. A tak se rozhodnou vydat na pouť dlouhou tisíc kilometrů. Chtějí projít Jihozápadní pobřežní ces…

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Eleanor se má vážně skvěle
Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc …

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Zmizení Arthura Vaudreye
Amatérský detektiv otec Brown řeší nenadálé zmizení postaršího anglického šlechtice. Katolický kněz Brown je amatérským detektivem s neobyčejně bystrým postřehem, schopností logické dedukce, ale i se smyslem pro humor. Tyto vlastnosti projeví otec Brown i v případě nena…

Petr a Lucie
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ…

100 statečných - Host č. 92 - Miroslav Motejlek 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Motejlek (ekonomický publicista)

Hlasy mých otců
Třetí, poslední díl historické trilogie líčící osudy několika generací autorčiných předků.

Podvolení
Francie, rok 2022. V prezidentských volbách vítězí kandidát strany zvané Muslimské bratrství, které ostatní strany podpoří, aby se prezidentkou nestala šéfka extrémně pravicové Národní fronty. Muslimská vláda za svou prioritu považuje pouze školství a vzdělávání, protož…

Verše Arthura Rimbauda
Původní EP titul 20027 vydal Supraphon v roce 1962 pro Klub přátel poezie - nyní vydáváme Verše Arthura Rimbauda jako samostatný digitální titul. JEAN ARTHUR RIMBAUD ( *20. 10. 1854 - † 10. 11. 1891) byl francouzský básník, významný představitel tzv. prokletých básníků…

Divočinou Nového světa
Dobrodružný seriál pro mládež o objevech v Americe. Velikost objevů má v každé době jiné měřítko. Režie Jaroslav Kodeš.Obsah: 1. Vodní cesty za kožešinami - 2. Od Velkých jezer k otci vod. - 3. Indiánská princezna a puritáni. - 4. O kříž i o kořist. - 5. Pustinami k Ti…

Netopýr
Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do …

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Tma
Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz …

Kožené srdce
"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati…

Naučte mě zabít draka
Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Žantovský: Havel
Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovn…