Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu O čem zpívaly labutě

Audiokniha O čem zpívaly labutě

Délka:

43 min

Čte:

Miroslav Masopust

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Eleanor se má vážně skvěle

Eleanor se má vážně skvěle

Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc

Obrázek podcastu Odyssea

Odyssea

Bývali Řekové chrabří junáci. Nejmazanější z nich byl ithacký král, jenže i jeho finty jsou na bohy krátké… Protože měl Odysseus za ušima, sestrojil danajský dar v podobě koně a pomohl Řekům – tehdy si ovšem ještě říkali Achajové – vyhrát desetiletou válku s Trójany. Av

Obrázek podcastu Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)

Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)

Původní LP album 1118 2997 "Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)" vydal Supraphon v roce 1982 - na CD již jednotlivé díly vyšly v různých kompilacích (leckdy i pod jinými názvy scének), ale nyní tento první díl Hurvínkových večerníčků vydává Supraphon v pů

Obrázek podcastu Případy Kim Stoneové - Tichá modlitba

Případy Kim Stoneové - Tichá modlitba

Ztratily se dvě. Vrátí se jen jedna. Ti druzí mají smůlu. Jejich holčička zemře… Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich rodiny tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska

Obrázek podcastu Jazzman Cimrman

Jazzman Cimrman

Jedno z mála veřejných vystoupení Salonu Cimrman reprezentovaného Jiřím Šebánkem a jazzovým klavíristou Karlem Velebným, kteří stáli původně také u zrodu Divadla Járy Cimrmana, se uskutečnilo v roce1985 v pražské Malostranské Besedě. Nabízený titul vznikl z nahrávky toh

Obrázek podcastu Pavouk

Pavouk

Margot je vlečena jako zvíře na porážku… Saga Bauerová již téměř pustila z hlavy děsivou pohlednici, na jejímž rubu ji kdosi podepsaný anagramem informoval o existenci sovětské pistole Makarov s devíti bílými kulkami, z nichž jedna údajně čeká na Joonu Linnu. Nyní, s od

Obrázek podcastu Jeptiška

Jeptiška

Sotva 23letá Zuzana Simoninová prosí v dopisech, určených markýzi de Croismare, o pomoc ve svízelné životní situaci. Doufá, že ji tento ctnostný šlechtic vyslyší a konečně se jí podaří zmírnit rány krutého osudu. S upřímnou snahou mu popisuje události svého života za zd

Obrázek podcastu Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky

Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky

Z původního komentáře Jana Procházky k původnímu LP album 1118 2650 "Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Portrét národní umělkyně JIŘINY PETROVICKÉ, členky činohry Národního divad

Obrázek podcastu Nečistá hra

Nečistá hra

Advokátka Dani Rollinsová je v soudní síni neústupná – při obhajobě nevinných lidí tlačí soudce a státní zástupce až do krajnosti. Když se setká s Teddym Thornem, mentálně postiženým teenagerem obviněným z distribuce drog, je přesvědčená, že to celé bude snadná záležito

Obrázek podcastu Vampýrská akademie

Vampýrská akademie

Vstupte do tajemného a ponurého světa upírské školy. Kniha z young adult série Vampýrská akademie. Morojská upírka, princezna Lissa, je překážkou plánu Strigojů na ovládnutí světa vampýrů. Na akademii je v obrovském nebezpečí, ale stojí při ní její nejlepší přítelkyně

Obrázek podcastu Marley a já

Marley a já

Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?

Obrázek podcastu Než zmizím

Než zmizím

Nejen válka na Ukrajině ukazuje, že žijeme v přelomové době. Liberální demokracie je v krizi, vzmáhají se populistické, autoritářské a extrémní politické strany a hnutí. Magda Vášáryová tuto zlomovou dobu v rozhovorech s novinářem Petrem Šabatou popisuje způsobem, který

Obrázek podcastu Zavražděný sen a jiné povídky

Zavražděný sen a jiné povídky

„Zastavila se, v očích hrozný úlek. Nepromluvila a já také nic neříkal.“ Jeden z našich předních autorů psychologické prózy osvědčil mistrovský talent nejen při psaní románů, které dnes patří ke kanonickým dílům české meziválečné literatury, ale i ve své bohaté a pestré

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Upálené

Upálené

Další thrillerová lahůdka s hororovou příchutí od autorky Kříďáka, Jámy a Těch druhých. Před pěti sty lety tady upálili osm mučedníků. Před třiceti lety tu beze stopy zmizely dvě dívky. A před dvěma měsíci tu tragicky zemřel místní farář. Vítejte v Chapel Croft, zapadlé

Obrázek podcastu Všem klukům, které jsem milovala

Všem klukům, které jsem milovala

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí.

Obrázek podcastu Labyrint z kostí

Labyrint z kostí

V odlehlých chorvatských horách dojde k podivnému objevu: v podzemní jeskyni se nachází stovky let stará katolická kaple s kostmi neandrtálské ženy. Nástěnné malby v sousední jeskyni vyprávějí příběh o velké bitvě mezi kmeny neandrtálců a nestvůrnými postavami ze stínů.

Obrázek podcastu Písečná bouře

Písečná bouře

Když se londýnským muzeem rozlehne ničivý výbuch, odstartuje závod o to, kdo první odhalí, co přesně se stalo a proč. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je následkem výbuchu v troskách, opravdu vysokou cenu. Proto se spolu s kurátorkou a

Obrázek podcastu Do školy

Do školy

Veru tak, milé deti! Do školy musí chodiť každý. Nechce sa vám? Ale prečo? V škole je predsa veľká zábava! Neveríte? Uveríte! Do školy totiž nechodia iba ľudia, ale aj zvieratká. Teda, tak je tomu aspoň v básničke Ľudmily Podjavorinskej „Do školy" Zhora a či oddola pri

Obrázek podcastu Pavučina

Pavučina

Carmen Sanchezová je tvrdá a nekompromisní federální agentka, která důsledně ctí literu zákona. Když je však napadena její sestra Selina, běžné vyšetřovací postupy náhle nestačí. Útok totiž souvisí se sérií brutálních vražd, jež právě vyšetřuje. Dostává se do úzkých, a

Obrázek podcastu Odse*te se

Odse*te se

Jak se vyhrabat z ... řekněme nepříjemných životních situací Měli jste někdy pocit, že běháte jako křeček v kolotoči, zoufale si razíte cestu životem, ale nikdy se nikam nedostanete? Audiokniha má vulgární název, ale nenechte se mýlit. Berte ji se vší vážností. Gary Bis

Obrázek podcastu Úsměvy Karla Konráda

Úsměvy Karla Konráda

Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0436 vydaného Supraphonem v roce 1979: "...vidět svět znova nově, vidět každý den předměty znova a jinak, ucházet se o ně zrakem každý den a získat jich adobýt jich každý den znova, znamená stvořit každý den svět pro sebe a nežít z v

Obrázek podcastu Bedny

Bedny

Je to sráč, největší v celém Poddrně. O všem ví, všechny ovládá a počet jeho obětí roste. Protistranou je bývalá učitelka a má pro sráče překvapení: smrt. Krutou, velmi bolestivou a hlavně ponižující. Jeho utrpení dokonale naplánovala, avšak polapený padouch se odmítá c