Audiokniha O čem skály mlčí

Válečník
Válečník Max Bronštejn v závěrečném strhujícím příběhu! Třetí kniha z válečné Žambochovy trilogie nás naposled přivádí do světa Seržanta. Stará tajemství vyplula na povrch a přinesla s sebou zkázu pro celý lidský svět. Max Bronštejn se svou tankovou rotou v poslední chv…

Hovory o józe a mystice č. 15
Duchovní stezka - dotazy a odpovědi: Dotazy o stezce a odpovědi Rozhovor pro rozhlas Dotazy a odpovědi, seminář na Morávce 2003 Nejedná se o studiovou nahrávku.

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

O dvanástich mesiačikoch
Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so…

O víle Spinkalce
Když už jsme si se vším pohráli, když jsme všechno spapali, když už jsme dnes všechno viděli a něco nového se naučili, je čas jít spinkat. Ale ono to jaksi nejde. Druhý pokus. Taky nic. Co teď? Zavoláme Spinkalku! Začtěte se společně do pohádkového příběhu o snech pro …

Vzhlédnout k nebi
Dvacetiletá Paisley chce jedinou věc – osvobodit se z vlivu svých rodičů, kteří ji po smrti její sestry úzkostlivě střeží. Ano, má sice stejnou srdeční vadu jako ona, ale taky má dlouhý seznam vysněných přání. Jagger, bezstarostný a pohledný student nejprestižnější lete…

Proměna
Kafkův hořkogroteskní, v podstatě smutný příběh o životních proměnách si poslechnete v osobitém podání herce Jana Budaře, který se dosud proslavil hlavně filmovými rolemi nejrůznějších podivínů (Nuda v Brně, Duše jako kaviár, Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, Odchá…

Hraničář
Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí. V těch…

Josef Somr
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Josef Somr.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a Huga …

Hovory k sobě
Vypadl proud, ve tmě nejistě tápeme po něčem pevném… vtom se světlo znovu rozzáří a nejistota je ta tam. Totéž se může odehrát v životě: svět se stane srozumitelný, lidé známí a blízcí, roky utopené v negativních emocích se rozplynou… Jako průvodce na cestu za světlem …

Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce
Z komentáře Jiřího Tvrzníka k původnímu LP albu 1118 2858 "Národní umělec Martin Růžek Portrét herce" vydanému v Supraphonu v roce 1981 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Přemýšlím-li o sobě a o své práci, o jejím smyslu, znovu a znovu se musím vracet k tomu, co …

Sherlock Holmes 2: Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa
Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr n…

Noví hrdinové okamžiku 2
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Inscenace, které zaujaly II
Komentář k původnímu LP 0 18 0927 z roku 1971: Čtveřice autorů, jejichž dramatické dílo tvoří v úryvcích obsah naší desky, hovoří v celé škále pohledů o člověku, jeho osudech a o vztazích mezi lidmi, tedy o tom, co dalo vůbec podnět ke vzniku divadla. Každý lidský osud …

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …

Všechny moje hlasy
Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Milión
Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N…

Řecký poklad - Mistři slova
Životopisný román, který líčí osudy Heinricha Schliemanna – objevitele Troje. Příběh malého chlapce, kterému učaroval příběh Ilias a Odyssea. Svůj dětský sen, podívat se do Troje, si uchoval až do dospělosti a podřídil tomu i celý svůj život. Vypracuje se až na sanfranc…

Vánoce v Šípkové ulici
Aby to nebyly vypečené Vánoce, bude zapotřebí jisté kouzlo… Štědrý den je přede dveřmi. Třiadvacátého prosince mrzne, až praští, a Ježíšek ukrutně nastydl. Maminka Marie ho sice nabádala, aby nosil kulicha, ale teď leží v nebeské ložnici s rýmou jako trám. A kdo roznese…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Pučálkovic Amina
Humoristické vyprávění Jindřicha Plachty o trampotách s nalezeným štěnětem, z něhož nakonec vyroste žirafa. Děti pana poštovního tajemníka Pučálky našly na místě bývalého cirkusu štěně a teprve po mnoha ztřeštěných příhodách a dobrodružstvích zjistí rodina, že doma přec…

Biomanželka
Od začátku jsem přesvědčena, že Mojmírovo manželství s Hedvikou je moderní soft verzí pradávného příběhu o Modrovousovi, který vraždí své ženy. Jistě jej znáte: nezkušená kráska se provdá za chlípné bohaté monstrum, které jí naoko poskytuje svobodu, ale ve skutečnosti z…

Nekonečná hra
>> Od autora knihy Začněte s PROČ „Nekonečnou hru jsem napsal pro všechny, kdo se nebojí změnit status quo a budovat realitu, která naplňuje naši hluboce zakořeněnou potřebu cítit se bezpečně a vytvářet hodnoty, jež nás přesahují.“ – Simon Sinek # O audioknize Autor …

The Call of the Wild
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Buck, a happy, quiet dog living in sunny California, is kidnapped and sent north to begin a new hard life as a sled dog during the Klondike Gold Rush. Read a…