Audiokniha Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Císařovy nové šaty a další pohádky
Pohádka Císařovy nové šaty vypráví příběh o bezelstnosti a upřímnosti malých dětí ve srovnání s marnivostí a vypočítavostí dospělých. Marnivý císař se zajímá pouze o módu a vlastní vzhled. Zaměstná dva podvodné tkalce, kteří mu ušijí neviditelné šaty. Ty jsou však nevid…

Útěk do divočiny
Můžeme utéct před něčím, co potřebujeme k životu nejvíc? Autor líčí příběh mladého muže z dobře situované rodiny, který tragicky zahynul při své osamělé pouti Amerikou v syrové aljašské divočině. Strhující líčení osamělého putování mladého muže z dobře situované rodiny,…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Dárce
Provokativní příběh o chlapci, který zažívá něco neuvěřitelného a podniká něco nemožného. Představte si, že svět kolem vás je jako podle šablony, existuje jen jedna univerzální barva, jeden typ nábytku, všichni mají stejný střih vlasů, stejné oblečení. Má to své výhody,…

Hlas Černého hvozdu
Hlas Černého hvozdu - audiokniha obsahuje soubor povídek o hrdinech kouzelného Černého hvozdu. Autor Míla Linc. Čte Vojtěch Hamerský. Hejtman z Kozího hrádku nese na svých ramenou víc starostí, než by se mu líbilo. Žoldnéř Jan z Dornu hledá čest ve světě, kde má ale cen…

Kapřík Metlík v řece
Máte doma malého rybáře? Hlodá ve vás otázka, jak skutečně žijí kapři? Pak je pohádkový příběh o kapříku Metlíkovi přesně pro vás! Děj vás tentokrát zavede do řeky. Prostředí, v němž voda neustále teče, a kde číhá nejedno nebezpečí. Třeba opeření kormoráni nebo zubatá v…

Země
Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu…

Hory a nekonečno
Kultovní hikerská kniha Hory a nekonečno se dočkala zvukové verze. V režii Karolíny Škápíkové čte autorka Viktorka Rys, originální hudbu složil Jan Neruda. Nechte se vtáhnout do děje barvitým zpracováním! Viktorka se během své sedmiměsíční cesty vydala pěšky přes Kavka…

Poslední stanice Hamburk
Marek se ocitá uprostřed hluboké osobní krize. Žije v ochladlém manželství a práce makléře s bitcoinem ho vnitřně neuspokojuje. K tomu ho od dětství provází pocit viny. Osud jako by mu nepřál: jeho duševně nemocná máma spáchala sebevraždu, když mu bylo třináct, a jako d…

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Vlak do Samarkandu
Lidskost je víc než ideje. Ve svém zatím posledním románu líčí tatarská spisovatelka záchranu dětí z povolžské Kazaně stižené hladomorem. Píše se však rok 1923 a vlaku, který má děti dopravit do vzdáleného Samarkandu, chybí všechno včetně jídla. Píše se rok 1923, v Rusk…

Panoptikum starých kriminálních příběhů
Panoptikum starých kriminálních příběhů (1968), tak se jmenuje první ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního polic…

Hra na smrt
Dobře uleželá mrtvá dívka Na rameno fasádníka Kabrhela slétl z nebe kus lidského srdce. Kde je tělo, kterému patřilo? Vtipná, s nadsázkou psaná detektivka, kde prim hraje bývalý šéf kriminál Augustin Veliký. Na rameno fasádníka Kabrhela vrána upustila kus uleželého, ba …

Muž bez psa
Všude dobře, doma nejlíp… Na Severu? A nespadli jste z jahody naznak? Na nejdelší noc v roce se děti a vnuci penzionovaného kantorského páru Hermanssonových sjeli do provinčního Kymlinge v hloubi Švédska. Mají se staroušky oslavit dvojí narozeniny, zimní slunovrat a jej…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Skleněný hotel
Náš svět je plný hranic a lidský život je o jejich překračování… Barmanka Vincent sní o zajištěné existenci, její nevlastní bratr Paul o umělecké kariéře, ovdovělý finančník Jonathan o vztahu bez závazků. Jejich sny se jim vyplní – ovšem jak už tomu v životě bývá, vždyc…

Hastrmancká komedyje
Humorný příběh z časů, kdy postavy z říše bájí měly ještě podobu nikoli jenom vysněnou. Jediný příběh pro sedm vodníků, kteří obývají tentýž rybník. Nejstarším z nich je vodník Vrbovec, jehož ztvárnil - v režii Jiřího Horčičky - František Filipovský. Jeho hastrmanskými …

Viewegh: Krátké pohádky pro unavené rodiče
Na podzim roku 2007 vyšla první kniha pro děti od Michala Viewegha, populárního autora knih pro dospělé. Není to však běžná kniha pro děti, autor myslel i na odrostlé čtenáře a do textuopatrně vmísil různé dvojsmysly, narážky a vtipy, které děti neodradí a rodiče, čtouc…

O chytré kmotře lišce
Četba ze známé dětské knížky malíře Josefa Lady zpracovává příběh chytré lištičky, kterou myslivcova dcerka naučí mluvit lidskou řečí. Liška využívá své dovednosti, sama si pak například telefonem objednává kýty šunky a přelstí všechny uzenáře v dalekém okolí...Čte: Zde…

Příběhy skutečné odvahy
Už nemůžeš? Tak přidej na houževnatosti! Někdejší elitní parašutista Bear Grylls ví, k čemu se jedinec musí přimět, aby v extrémních situacích nepodlehl zoufalství.Předkládánám nejen strhující příběhy průzkumníků, špionů a dalších profesionálních dobrodruhů, ale i mezní…

Arila: Stříbrné město
{'cs': 'Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho světa na druhý a hledá nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je. Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradáv…

Kouzla skřítka Metroníčka
Další z řady kouzelných rozhlasových pohádek v režii Jana Bergera a s báječným hereckým obsazením. Nenechte si ujít!

Kouzelná chobotnice Krejzy
Alena Vostrá. Původní pohádkový seriál. Krejzy je chobotnice, která baví své sousedy a známé, zbavuje je svými kouzly trápení a starostí a dělá život v moři radostnější a zábavnější. Když chceme něčeho výjimečného dosáhnout, musíme si to umět zasloužit. Podobně tomu je…