Audiokniha Noční hlídka

Deníček moderního fotra
„Mimino je nepřející prevít, kterému jde výhradně o vaše nepohodlí.“ Jak to vypadá, když se muž ocitne na mateřské dovolené? Celou problematiku vylíčil autor v příspěvcích na úspěšném blogu, které poté vyšly knižně a nyní i audioknižně. Jeho texty popisují zážitky, situ…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Rychlejší než vítěz
Nejdelší cyklistický závod z pohledu českého ultracyklisty a spisovatele Daniela Polmana, který dojel i přes těžký pád a zranění do cíle jako první s náskokem 500 km! Po návratu domů byl ovšem z výsledkové tabulky přesunut do neklasifikované kategorie. Ryzí svědectví o …

Oznamuje se vražda
Další z detektivních příběhů Agathy Christie nás zavádí do malého anglického městečka Chipping Cleghorn. Poklidný život jeho obyvatel rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, dokonce hrdelní. V určenou dobu a na určeném místě se pak událos…

SPRÁVNÁ PĚTKA na vandru
Správná pětka se vydala na vandr! Uprostřed noci na pustých blatech naše parta mladých dobrodruhů náhodou vyslechne čtyři záhadná hesla – SOUSTROMÍ, SMUTNÁ VODA, ČIPERNÁ BÁRA a ŠTEFKA VŠECHNO VÍ! Ta nevinný vandr promění ve vzrušující odhalování velkého tajemství! Přijd…

Případ Holečkovi
Zločin je vyřešený, vrah odsouzený, a přesto zůstává spousta nezodpovězených otázek... První hraná série o restorativní justici. Johana se už nevrátí. Zbyli tu po ní rodiče, sestra a taky on. Ten, který ji připravil o život. V čem může pozůstalým pomoct setkání s pach…

Stromy, kořeny a kluk
Kdo slyší depeše stromů? Vypravěči příběhů o počátcích lidstva i tradovaných událostech jsou stromy z různých světadílů, které si posílají depeše, jimž jako jediný rozumí český kluk Adam. „Až dočtete tuhle knížku, budete trochu jiní. Nebudete moct projít kolem stromů be…

Ano, jsem robot
Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

103 inspirativních příběhů, které ukazují, že život je DAR
Život nám chystá výzvy! Ve své nevyzpytatelnosti umí být krutý i nádherný, složitý i lehce plynoucí. Ve své další knize Stefanos Xenakis znovu na rozličných událostech na toto vše poukazuje a zároveň situace s lehkostí a humorem glosuje, až je nám najednou až zázračně j…

Pád do temnoty
Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a jako vycházející hvězda FBI se stále musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým excentrickým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého…

Parker Pyne zasahuje
Šťastný klient, náš cíl! Chcete být šťastní? Pan Pyne to zařídí. Jeho kancelář zbavuje lidi příčin jejich neštěstí. Pět originálních povídek z pera první dámy zločinu. Chcete být šťastní? Kdo by nechtěl! Pan Parker Pyne, penzionovaný úředník, ví, jak nešťastným lidem ke…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Vrahova žena
DOKUD JE SMRT NEROZDĚLÍ… Před čtrnácti lety byl manžel Jessicy Yardleyové odsouzen za sérii brutálních vražd. Stálo ji spoustu úsilí si po tom všem se svou dcerou dát život zase dohromady a teď je uznávanou právničkou. Jenže když kdosi začne znovu zabíjet a provedením v…

Štorch: Osada Havranů
Štorchovy dobrodružné knihy situované do pravěku mají své čtenáře už celé půlstoletí. Vedle Lovců mamutů patří Osada Havranů - příběh z mladší doby kamenné - k těm nejoblíbenějším. Ve zdařilé dramatizaci Vladimíra Kováříka ji Supraphon v sedmdesátých letech natočil s řa…

Bílá paní na hlídání
Vtipné příhody nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na za…

Vánoční příběh a dva navíc
Nechte se osvěžit nenapodobitelným humorem spisovatele a novináře Karla Poláčka a zároveň si připomeňte umění Josefa Kemra, Rudolfa Hrušínského a několika dalších hereckých legend. Z bohaté povídkové tvorby Karla Poláčka vám k poslechu nabízíme tři brilantní etudy. Ván…

Podzimní děsy
Stejně jako u předchozích souborů povídek Zlověstné jaro, Letní záhady a Mrazivé vraždy, i nyní je leitmotivem sbírky roční období, kdy se případy slavných vyšetřovatelů odehrávají. Podzim je obdobím mlhavých rán a vlahých nocí, které se ale s padajícím listím prodlužuj…

Oklamanci
Zdeněk Kryzánek - český herec, spisovatel a dramatik. Možná si vzpomenete na starého sedláka Žalmana v televizním seriálu F. L. Věk, Hejtmana Pivo v Markétě Lazarové nebo Pána z Vlkova v Údolí včel Františka Vláčila. Po válce nastoupil do plzeňského divadla, kde vytvoři…

Inspektor Šmidra zasahuje II
Pokračování úspěšné kolekce dramatizací s popleteným detektivem Janem Šmidrou. Tentokrát v povídkách Klub žhářů a Zločin cválá na bílém koni. Raritní nahrávky Československého rozhlasu z roku 1967 jsou plné tehdejších hereckých hvězd - Hlinomaz, Řanda, Kopřiva, Teplý, M…

Karkulín je nejlepší
Příběh pro malé i velké čtenáře od oblíbené Astrid Lindgrenové. V obyčejné ulici ve Stockholmu bydlí obyčejná rodina Svantessonových – tatínek, maminka a tři děti Albert, Bety a Ben. Na střeše v domečku za komínem bydlí však ještě někdo, jmenuje se Karkulín. Je to polop…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Amerikáni
Príbehy slovenského vysťahovalectva, ktoré nesmú zostať nevypočuté. Niektoré príbehy nám pripomenú, aké drahé môže byť slovo „nový začiatok“ o ktorý sa v našej najväčšej vysťahovaleckej vlne na prelome 19. a 20. storočia pokúsilo približne 600 000 ľudí. Príbehy vysťahov…

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Démonologové
Zapomeňte na lacinou duchařinu, čeká vás naprosto seriózní výprava do hrůzyplných domů, k postelím posedlých lidí a do prostorů, kam byste se báli jít i za denního světla. Neříkejte, že nevěříte na duchy, netvrďte, že se jich nebojíte – po přečtení této knihy, založené …