Audiokniha Noční brána

Císař Nihon-Džinu
Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své…

Binding 13
Johnny má všechno, o čem by kluk jeho věku mohl snít. Na ragbyovém hřišti je pro svůj tým nepostradatelný a má před sebou hvězdnou kariéru. Zkrátka mu nic nestojí v cestě. Potom ale potká nesmělou, smutně vyhlížející dívku, která v polovině školního roku přestoupila na …

Eliška Andílek
Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…

Surrender: 40 písní, jeden příběh
Rockem za spravedlnost pro všechny. With or without you? Vážná operace přiměla frontmana kapely U2 k bilancování, protože nikdo neví dne ani hodiny, obzvlášť v Irsku. Kluk z Dublinu, který ve čtrnácti přišel o mámu a klackovitě dozrál v domácnosti tří nemluvných chlapů,…

Drak na polní cestě
Grunt je přece základ. A proto se jihočeští sedláci nevzdávají bez boje! Tomášovi život nerozdal právě nejlepší karty: v pětapadesáti nemá manželku ani děti, takže pečuje o zestárlou matku a povyražení mu přináší leda běhání se psem a kamarádství s chlapcem ze sousedstv…

Julius Zeyer
Píše se rok 1891, v Praze se těší nadšené pozornosti Zemská výstava. Sjíždějí se na ní celebrity vlasteneckého života. Julius Zeyer v té době žije v dobrovolném exilu ve Vodňanech. Osud a jeho přátelé ho ale vystaví novým výzvám.Osud má podobu madam Kershow, dámy, se kt…

Penzion v Portugalsku
Rebecca potřebuje zmizet. Naprosto se totiž znemožnila, když sledovala muže, kterého už roky tajně miluje, jak si klidně odkráčel v doprovodu jiné. Takže jakmile se jí naskytne příležitost pracovat v rodinném penzionu na portugalském pobřeží, bez váhání ji přijme. Slunc…

Čarodějky z Eastwicku
„Tři čarodějnice seděly tiše a uvědomovaly si, že jsou očarovány někým mocnějším…“ K uzoufání pokrytecké maloměsto Eastwick v americkém státečku Rhode Island nabízí trojici bájných čarodějnic jako z Macbetha přímo ideální rejdiště. Povětrnice Alexandra, Jane a Sukie, na…

Neobyčejné příběhy pana inženýra
Bagry se líbí kde komu. Ale jenom tenhle pan inženýr ví, co se líbí bagrům. Sedm humorných i poučných pohádek o strojích, které by bez zásahu tak trochu kouzelného pana inženýra zůstaly dočista nešťastné. To, že strojům nerozumíme, ještě neznamená, že nemluví, nic nec…

Emma
Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Kód Zeta
Antologie Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy a Ve stínu magie se staly nejúspěšnějšími antologiemi české fantastiky v posledních dvaceti letech. Ve všech zabodoval i František Kotleta. Jeho novely Dos grojse genareraj, Kód Zeta i Sitarane se proto dočkaly samostatné pod…

Trainspotting
„V zásadě žijem krátkej, frustrující život a potom umřem.“ Zabíjet čas lze všelijak. Člověk může třeba čučet na vlaky a porovnávat jejich příjezdy a odjezdy s číslíčky v jízdním řádu. Nebo si může něco střelit. Koneckonců když najdeš na zanícený žíle správnej spot, kam …

Lovec čertov
Po udalostiach v Plzni Bohdan Jaroš prestal veriť, že sa ešte niekedy stretne so Steinom a Barbaričom. Na vlastnú päsť putuje po Českej ceste, ktorá spája Prahu s Budínom, pričom sa živí ako nájomný kat a lovec zločincov. V Trnave si ho predvolá gróf Stanislav Thurzo, k…

Sophiina volba
„Nikdy se nemohla vymanit z dusivého vědomí, že v jejím životě byla doba, kdy hrála roli účastnice na plánovaném zločinu.“ V patře jednoho brooklynského penzionu v létě 1947 zatím nic nenasvědčuje tomu, že už by se civilizace otřepala z tragédie, kterou jí způsobila nej…

Další případy otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho
Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Zamrzlá loď kapitána Flinta
Mráz a zamrzlé jezero. Skvělá příležitost k výpravě na"severní pól". Čtvrtá kniha ze série o Vlaštovkách a Amazonkách se odehrává na zamrzlém jezeře. Co všechno na své polární výpravě během zimních prázdnin u zamrzlého jezera zažijí? Čtvrtá kniha zé série Vlaštovky a A…

Hrdinové
Již staří Řekové se zmítali ve víru vášní. A teď je u toho šmíruje britský vtipálek! Když se Prométheovou zásluhou věk bohů Řecku přejedl a prosadili se bájní hrdinové, začalo být u tamního moře dusno. Zhrzený Olymp dělal vlny a bojovníkům škodil proradným předurčením, …

Duše na cestách
840 kilometrů dlouhá pouť napříč magickými Pyrenejemi od hiker’s high po post-trail blues. Touha po objevování je stará jako lidstvo samo. Nutí nás sbalit batoh a vyrazit za dobrodružstvím. Ale co když je tím největším dobrodružstvím setkání s vlastní duší? Na pozadí 84…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Jak přežít Ctirada
MUDr. Lumír Maceška měl život srovnaný jak lékárničku. Partnerka Týna, byt s balkonem, pár pacientů s vysokým tlakem, sen o miminku a dovolené na Krétě. Jenže pak u dveří zazvonil Ctirad. Bratranec, dobrodinec, vizionář… a pohroma, která by rozložila i armádní rozkaz. H…

Malé ženy
Bestseller, který nikdy neomrzí. Příběh čtyř sester odehrávající se v době občanské války v Americe. Romantické ideály a sourozenecká soudržnost pomáhají přežít krutou dobu. Zpola autobiografický román, v němž autorka líčí příběh své rodiny. Čtyři sestry, sedmnáctiletá…

Fialová
Píše se rok 2159. Od ničivé globální ekologické katastrofy uplynulo už bezmála sto let. Lidé, kteří se tehdy uložili ke spánku, aby přežili její následky, se probouzejí. Svět kolem nich se ale během jejich nepřítomnosti změnil, je drsný a nemilosrdný. V tomto světě hled…

Zelený děs a Neodbytný duch
Dva tajemné příběhy z pera irského spisovatele, jednoho ze zakladatelů detektivního žánru a hororu. Spojuje je motiv hrozivého přízraku. V dramatické miniatuře Zelený děs má podobu opice, která dožene hrdinu k zoufalému činu. V hlavních rolích František Němec a Taťána M…