Obrázek podcastu Noc v Lisabonu

Audiokniha Noc v Lisabonu

Délka:

8 hod 23 min

Čte:

Václav Neužil

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Klasika

Obrázek podcastu Překážka jako cesta

Překážka jako cesta

Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Obrázek podcastu Mrtví kráčí po zemi

Mrtví kráčí po zemi

Dokáže novodobý kovboj přežít v postapokalyptickém světě? Dokáže najít Stephena Kinga? A co je sakra to obludné monstrum, které si to po nocích štráduje městem? Kovbojův život začal, když většina populace na zemi zemřela. A pak se z hrobů vrátila. Myslel si, že samota j…

Obrázek podcastu Mezičas

Mezičas

Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Obrázek podcastu Jefferson

Jefferson

Co zmůže síla přátelství! Strhující a humorná detektivka pro děti. Život mladého ježka Jeffersona se v jedné minutě obrátí vzhůru nohama – je obviněn z vraždy. V napínavé a současně humorné detektivce pátrá s pomocí přátel po pravém viníkovi. Země, kde tento příběh za…

Obrázek podcastu Milosrdný samaritán

Milosrdný samaritán

Ne každý, kdo tvrdí, že chce pomáhat lidem, říká pravdu... Olivia Rönningová zmizela. Její kolegyni Lise Hedqvistové brzy dojde, že musela být unesena. Když se Tom Stilton dozví, co se stalo, rozhodne se hned opustit svou ostrovní covidovou karanténu. Lisa a Tom se vydá…

Obrázek podcastu Markéta Přemyslovna

Markéta Přemyslovna

I princezny touží po lásce. Historický příběh zasazený do období počátku 14. století, v němž Václav II. vzpomíná na své neradostné dětství na Bezdězu a jeho nejmladší dcera Markéta prožívá první milostná okouzlení. V historické romanci zasazené do roku 1300 se prolíná o…

Obrázek podcastu Ve výslužbě - Smrt na vsi

Ve výslužbě - Smrt na vsi

Arnošt Milota řečený Arno, kdysi detektiv z oddělení vražd, si už několik měsíců užívá penzi v rodné vesnici. Uprostřed jedné víkendové noci však dojde k vraždě, která jindy poklidnou obec naprosto šokuje – smrt jednoho z místních totiž vypadá jako vystřižená z divokých…

Obrázek podcastu František Nepil

František Nepil

Tiché rozmlouvání. Hovoří spisovatel František Nepil a autor pořadu Vladimír Príkazský. Intimní, osobní zpověď oblíbeného spisovatele a fejetonisty, který se svěřuje rozhlasovému mikrofonu.

Obrázek podcastu Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Obrázek podcastu Nikdo není vinen

Nikdo není vinen

Příběh s názvem Nikdo není vinen je zasazen do atmosféry pražské periferie. Hlavní postavou všech událostí, jež souvisejí s loupeží a dvěma záhadnými vraždami, je obchodní zástupce, který se ocitne bez prostředků. S žádostí o pomoc nepochodí u svých příbuzných, a to je …

Obrázek podcastu Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru

Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nepravděpodobnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo. Ve druhé části sl…

Obrázek podcastu Svatby v domě

Svatby v domě

První stránky Hrabalovy autobiografické trilogie Svatby v domě, Vita nuova a Proluky spatřily světlo světa koncem sedmdesátých let dvacátého století, tedy v době, kdy spisovatel až na výjimky nesměl ve své vlasti oficiálně publikovat (ve stejné době mimochodem vznikala …

Obrázek podcastu Štědrý večer

Štědrý večer

Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Obrázek podcastu Šum

Šum

>> „Ti, kdo poznatky z knihy uplatní, budou přijímat humánnější a spravedlivější rozhodnutí, zachrání životy a zabrání tomu, aby čas, peníze a talenty přicházely nazmar.“ — The Washington Post ## O audioknize Kdykoli se procesům naší mysli začne věnovat Daniel Kahnema…

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Obrázek podcastu Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Obrázek podcastu Psí poslání

Psí poslání

Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovedn…

Obrázek podcastu U zlomené šavle

U zlomené šavle

"Moudrý člověk schová list do lesa. Co ale udělá, když tam les není? Nějaký si vypěstuje." To je počáteční úsudek, z něhož amatérský detektiv Otec Brown vychází při svých úvahách o brazilsko-anglické bitvě. Pátrá totiž po tom, co se stalo s hlavou anglického generála a …

Obrázek podcastu Zahrada bohů

Zahrada bohů

Rodina i jiná zvířena stále na Korfu. Poslední část volné trilogie o pobytu rodiny Durrellových na řeckém ostrově Korfu. Navazuje na knihy O mé rodině a jiné zvířeně a Ptáci, zvířata a moji příbuzní. Jak si oblažit duši? Jednou z cest jsou knížky Geralda Durrella, který…

Obrázek podcastu Rolf zálesák (četba)

Rolf zálesák (četba)

Dramatizovaná rozhlasová četba na motivy slavné knihy E. T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti. Bezpros…

Obrázek podcastu Než napadne první sníh

Než napadne první sníh

Tři lidé, tři osudy a jedno malé městečko. Podmanivý román nominovaný na Bookerovu cenu 2021. Sedmiletá Clara vysedává každý den u okna v obývacím pokoji a doufá, že každou chvíli zahlédne svou starší sestru. Rose, teenagerka plná vzdoru, utekla z domu bez jediného slo…

Obrázek podcastu Dívka, která musí zemřít

Dívka, která musí zemřít

V jednom ze stockholmských parků se najde tělo žebráka s amputovanými prsty na rukou i na nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit pocitu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem.…

Obrázek podcastu Ostrov pokrytců

Ostrov pokrytců

Ostrov pokrytců byl prvním v řadě satirických románů Johna Galsworthyho. Autor v něm podal zevšeobecněný kritický obraz anglické "ctihodné" společnosti, kterou v románě představuje buržoazie. Námět Ostrova pokrytců není složitý. Jeho hrdina Richard Shelton, typický před…

Obrázek podcastu Stín Otce

Stín Otce

V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v …