Audiokniha Nikto nič nevidel

Černá ovce rodiny
Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to…

Červený stan
Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…

Pohádky II. Jeníček a Mařenka, O vlku a kůzlátkách
Klasická pohádka o perníkové chaloupce a neposlušných kůzlátkách.

Katabáze
Teprve v pekle zjistili, jak ďábelské dokáže být akademické prostředí… Na téhle alternativní verzi univerzity Cambridge lze v 80. letech studovat vedle běžných věd i analytickou magii. Doktorandi Alice a Peter, mezi nimiž vládne ostrá rivalita, zde pracují pod vedením s…

50 viet, ktoré vám uľahčia život
Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Krása nesmírná
Krása nesmírná - výbor ze sbírky ruských lidových pohádek, dnes již skutečně kultovní knihy, na kterou s láskou vzpomínají čtenáři dospělí a ke které přivádějí malé čtenáře znovu a znovu. Určitě všichni znají Babu Jagu, krásnou Vasilisu, Žabku, carevnu, Kostěje Nesmrtel…

Jeřábi táhnou na jih
O otcích a synech. A o tom, jak napravit vztah, než bude příliš pozdě. Devětaosmdesátiletý Bo postrádá svou milovanou ženu Fredriku, kterou ovládla demence, a ptá se sám sebe, proč jeho život dopadl takhle. Pravidelné návštěvy pečovatelské služby v jeho domě mu připomín…

Profesor Morus
Hra Ilji Hurníka, která jako vždy odkazuje k hudbě jako k jednomu z hlavních témat a také ona má v sobě plno humoru. I když svým laděním je spíše nostalgická.Dovolává se osobní vzpomínky autora, nicméně hlavní postavou je Kamila, starší žena, která rekapituluje svůj živ…

Ve slepé uličce
Pátý díl proslulé série mezinárodně nejprodávanějšího švédského autora. Nastaly slunné dny jako stvořené pro prázdniny ve dvou a Wallander se chystá na dovolenou s novou přítelkyní. Jenže letní pohoda nemilosrdně skončí, když se mu přímo před očima upálí v řepkovém poli…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Myšlení, rychlé a pomalé
Opravdu jste si jisti, že se rozhodujete racionálně? Převratná a průkopnická kniha o fungování naší mysli od jednoho z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti - Daniela Kahnemana. Poslechněte si povídání o desítkách let autorových výzkumů, které navždy mění …

Ostrov Uctívačů ginga
Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Bílá lvice
Drastické ozvuky sálajících nepokojů v Africe 90. let pocítí i obyvatelé chladného severu. Komisař Wallander vyšetřuje zmizení realitní makléřky Louisy Åkerblomové, aniž by našel jakékoli vysvětlení či motiv. Policista tuší, že vzorná manželka a matka zřejmě už není mez…

Brouk
Tato detektivka obdržela „Cenu Jiřího Marka“ v roce 2015 udělovanou českou sekcí „Asociace autorů detektivní literatury (AIEP)“ jako nejlepší detektivní kniha roku 2014. Během oslav pohanského svátku Juhannus na finském ostrově Ukko Kokko náhle zmizí dívka – a několik …

Hunger Games - Síla vzdoru
Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Proti všem očekáváním přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhor…

Marboul
Jiřina Jirásková a Zdeněk Řehoř si spolu v režii Aleny Adamcové zahráli v hlavních rolích komediálního příběhu s prvky hororu o rodině náhle zasažené majetnickým pudem. Pokud se totiž smyslem života stane touha bydlet na zámečku, může to zcela zamíchat rodinnými vztahy.…

Polapená
Kai je hráč chicagského baseballového klubu a svobodný táta. Přestože má nabitý program, nestojí o to, aby mu se synem někdo pomáhal. Tentokrát ale jeho manažer najal chůvu, kterou Kai vyhodit nemůže – vlastní dceru. Miller je mladá, divoká a nespoutaná. Chicago je pro …

Hyena
Hyena se zlověstně pochechtává ve stínu svých blízkých. Cení ostré tesáky a vyhlíží další bytost, kterou by mohla ohodnotit a zchladit si na ní žáhu. Hyena se hrbí nad každodenním kalichem hořkosti a slastně nasává to jediné, co ji dokáže opravdu ukojit - alkohol. To vš…

Hodiny chémie
Chemička Elizabeth Zottová nie je priemerná žena a rada by poukázala na skutočnosť, že priemerná žena neexistuje. Ale začínajú sa šesťdesiate roky dvadsiateho storočia a jej čisto mužský tím v Hastingsovom výskumnom ústave má veľmi nevedecký pohľad na rovnosť pohlaví. V…

Ztráta kontroly
Inteligentní zacházení s city a pocity je pro naše životní štěstí důležitější než vysoké IQ. Mít kontrolu nad vlastním životem a svými city, to je jedna z primárních potřeb člověka, neboť jen tak může cítit jistotu. Mít věci pod kontrolou je základní lidskou potřebou. J…

Nadělení
Přál bych si mít život jako z pohádky, řekl jednoho dne herec Daniel Krejčík svému partnerovi a spustil tím řetězec nečekaných událostí. Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek. Jak vypa…

Erilian 2 - Kouzla na obzoru
Erilian 2 - Kouzla na obzoru Život v čarodějném městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Kiařina dcera Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Jedné letní noci se rozhodne vzít svůj osud do vlastních rukou a uteče z domu. …

Zločiny s tajemstvím
Audiokniha Zločiny s tajemstvím – speciální edice bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil autor Vlastimil Vondruška. Edice obsahuje tyto tituly: Apage satanas! – čte Aleš Procházka Ďáblův sluha – čte Jan Hyhlík Adventní kletba – čte Aleš Procházka Strážce bole…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…