Obrázek podcastu Nezbedné příhody malého Mňouka

Audiokniha Nezbedné příhody malého Mňouka

Délka:

1 hod 39 min

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hurvínkův kouzelný gramofon

Hurvínkův kouzelný gramofon

Výjimečný archiv: S + H + Supraphon = 90 let spolu Je to opravdu tak! První nahrávky Spejbla a Hurvínka byly pořízeny v roce 1929 a katalogově spojené firmy Ultraphon, Esta a Supraphon jsou od té doby celých devadesát let při tom. Nová kompilace producentky Denisy Kirs…

Obrázek podcastu Kavárnička v Kábulu

Kavárnička v Kábulu

Osudy dvou Afghánek, dvou Američanek a jedné Angličanky se střetnou v jedné neobyčejné kavárně uprostřed Kábulu. Provozuje ji přátelská Američanka Sunny, která v Afghánistánu najde nový domov. Její kavárna je místem, kde se potkávají cizinci s místními a kde se střetává…

Obrázek podcastu Malý velký muž

Malý velký muž

„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Obrázek podcastu Na podpätkoch

Na podpätkoch

Rok po vražde Bosa sa jeho kapitáni rozhodli rozdeliť si územie Nášho Mesta, pasovali sa do pozícií malých bosov a začali si závidieť a navzájom škodiť. Začala sa vojna v podsvetí, ale iba z toho jeden nevyžije, a tak voči majiteľom reštaurácií a kaviarní vo svojom teri…

Obrázek podcastu Vltavská pohádka

Vltavská pohádka

Na březích Vltavy i ve vltavské vodě se odehrálo mnoho příběhů, ať už se staly lidem, rybímu potěru anebo vodníkům, kterých tu nežije tak málo, jak bychom si mohli myslet. O jedné, vlastně o dvou ztracených láskách, vypráví Vltavská pohádka. Ta první zmizela pod říční h…

Obrázek podcastu Dům hlasů

Dům hlasů

Pietro Gerber není jen tak ledajaký psycholog. Specializuje se na hypnózu a jeho pacienty spojuje jedna věc: jsou to děti. Často jsou traumatizované, poznamenané dramatickými událostmi nebo mají hluboko v paměti ukryté důležité informace, které policie a soudci využívaj…

Obrázek podcastu Kejda

Kejda

Markéta vede všední život studentky až do doby, kdy si jednou k večeři uvaří zvláštní hmotu – kejdu. Ráno zjistí, že se stala vševědoucí. S kamarádkou Týnou se zprvu nově nabytou superschopností baví, ale pak se o ni začne zajímat armáda a jde do tuhého. Hrdinky se ze z…

Obrázek podcastu Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Židovská Praha

Židovská Praha

Praha vděčí za svůj výjimečný ráz mimo jiné také tomu, že byla po staletí městem několika národů. Problematické, ale funkční a hlavně inspirativní soužití Čechů, Němců a Židů ukončila dramaticky až druhá světová válka. Ztráta tohoto mnohapolárního světa ubrala Praze čás…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014

Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Obrázek podcastu Volání divočiny - Mistři slova

Volání divočiny - Mistři slova

Román Volání divočiny vyšel poprvé v roce 1903 a vypráví příběh psa, křížence bernardýna a skotského ovčáka, Bucka. Příběh se odehrává v období zlaté horečky na Klondiku. Buck, který vyrůstá u bohaté rodiny na jihu Spojených států, je prodán jako tažný pes na Aljašku. B…

Obrázek podcastu Zlato Arkony – kniha první

Zlato Arkony – kniha první

Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy. Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu. Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní …

Obrázek podcastu Faraoni a kouzelníci

Faraoni a kouzelníci

Ze staroegyptských mýtů, bájí a pověstí autor vybral ty nejpoutavější, vypravuje o slavné královně Hatšepsovet, první vladařce v historii, o faraonu Ramessovi II., pět bajek o moudrosti zvířat a v neposlední řadě i o krásné a mocné královně Kleopatře a Caesarovi a Anton…

Obrázek podcastu Romance pro křídlovku

Romance pro křídlovku

Lyrickoepická básnická skladba Františka Hrubína poprvé v původní nezkrácené nahrávce. Básníkovo nestárnoucí vyznání životu, lásce a smrti. Interpretem básně Františka Hrubína je Luděk Munzar, který o setkání se slavným básníkem v šedesátých letech mj. říká: " Oba jsme…

Obrázek podcastu Mesačná sestra

Mesačná sestra

Po smrti svojho otca, záhadného milionára tatka Slaného sa Tiggy D'Aplièse intuitívne rozhodne odcestovať na krásnu, no divokú škótsku Vysočinu. Tam prijme prácu, ktorá jej prináša potešenie – stará sa o zvieratá na odľahlom panstve Kinnaird, kde ju zamestnal tajomný ma…

Obrázek podcastu Příběh koně

Příběh koně

V novele Příběh koně vypráví ruský romanopisec Lev Nikolajevič Tolstoj o údělu koně Cholstoměra, jehož životní peripetie se překvapivě podobají lidským. Osud koňského hrdiny je velkolepou metaforou osudů lidských - se vší krutostí, nespravedlností i vášní, kterou život …

Obrázek podcastu Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I I. Králův dluh II. Zdislava a ztracená relikvie III. Podivná svatba na Lichnici IV. Znamení rožmberské růže Seznamte se s Oldřichem z Chlumu. Prozíravý správce hradu Bezděz, který řeší nejeden zapeklitý případ a starosti korunovaných hla…

Obrázek podcastu Nevyšlapanou cestou: Nová psychologie lásky, tradičních hodnot a duchovního růstu

Nevyšlapanou cestou: Nová psychologie lásky, tradičních hodnot a duchovního růstu

„Jakmile si skutečně a do důsledků uvědomíme, že život je těžký, pak už se život nezdá tak těžký.“ Kniha známého amerického psychiatra přináší podněty pro cestu duchovního růstu. Stala se celosvětovým bestsellerem s mnoha miliony prodaných výtisků. Audioknihu ocení vš…

Obrázek podcastu Borovský: Básně

Borovský: Básně

Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Obrázek podcastu Mariňáci II.

Mariňáci II.

Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Obrázek podcastu Stojí za riziko

Stojí za riziko

Žhavý románek s neznámým měl zůstat jednorázovým dobrodružstvím. Jenže když mi ho kamarádka představí jako svého strýce a slavného fotbalového trenéra, všechno se zkomplikuje. Útěk do jeho domu u jezera rozpoutá tajný vztah, který rychle přerůstá v něco hlubšího. Jenže …

Obrázek podcastu Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí

Dramatizace dnes už klasického Štorchova románu pro mládež Lovci mamutů zaujala už v loňském roce svou 1. částí Kopčem, strážce ohně. Druhý díl (zcela samostatný a dějově uzavřený) nabízí volně navazující pokračování, v němž sledujeme další strastiplná, avšak napínavá d…

Obrázek podcastu Prostě vztahy

Prostě vztahy

Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…