Audiokniha Než napadne první sníh

Život víry 2025/09
Život víry 2025/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: V časech neklidu hledáme hluboké kořeny Mark Sayers je j…

Paměť
>>„Tato kniha nabízí radikálně nové a poutavé vysvětlení toho, jak a proč si pamatujeme.“ Matthew Walker, autor knihy Proč spíme<< >>Často marně vzpomínáte, kam jste položili klíče? Pamatujete si něco jinak než vaši kamarádi? Zkrátka zapomínáte? Není důvod k panice!

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Kalmann a spící hora
Islandský Forrest Gump vždy přijde věcem na kloub. Kalmann Óðinsson, svérázný samozvaný šerif vesničky na nejsevernějším cípu Islandu, má mentální schopnosti Forresta Gumpa, ale je právě tak citlivý a vnímavý a snaží se přijít věcem na kloub. Třeba tomu, jestli byl jeho…

Vánoční skřítek
Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zloději času
V srdci starého Žižkova se skrývá více tajemství, než si dokážete představit – a každý kout má svou temnou minulost, která čeká, až ji někdo odhalí. Zahalte se do tajemné atmosféry starého Žižkova, kde se za každým rohem skrývá příběh, který touží být odhalen. Tento fa…

Rolf zálesák
Rozhlasová hra na motivy slavné knihy E.T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti, bezprostředním podnětem …

Most sebevrahů
Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. Proto se rozhodne setkat se s policistou, který nalezl mrtvé tělo. Na jeho líčení ovšem něco nesedí. A jakmile se začnou …

Červený stan
Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Policajná chobotnica
"Tretia audiokniha bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera nás zavedie do roku 2017, keď sa odohrá vražda bosa jednej z najsilnejších bratislavských zločineckých skupín. Zároveň autor poodhalí ďalšie tajomstvá zo zákulisia policajnej práce. Čestní policajti pod ve…

Červ
Kapitán Marek Wolf se vrací na scénu a tentokrát to nebude mít vůbec jednoduché. V lesích na okraji Bratislavy se začíná odvíjet případ, který nedává smysl ani zkušeným kriminalistům. Z nalezeného těla zůstaly jen kosti – a přesto má oběť na nohou nejnovější model tenis…

Třináct záhad
Jednoho úterního večera zavítá do postaršího domku v anglické vesničce St. Mary Mead pět různorodých osob – mladý spisovatel, umělkyně, penzionovaný komisař ze Scotland Yardu, místní farář a advokát. Přijmou pozvání laskavé starší dámy a v její společnosti se pokusí týd…

Nové povídání o pejskovi a kočičce
Pan Vlastimil Peška, všestranný umělec a režisér, ředitel brněnského Divadla Radost napsal pokračování populárního Povídání o pejskovi a kočičce, které téměř před sto lety napsal pan Josef Čapek. V Divadle Radost po mnoho let tuto knížku inscenovali, a tak vznikl také n…

Trable s antihmotou
Osud lidské kolonie na planetě plné hmyzáků je opět v rukou Postradatelného! Na Niflheimu vládne léto. Mickey Barnes se tu za poslední dva roky v těle s pořadovým číslem sedm obstojně zabydlel a nyní je jedním z řadových kolonistů. Namísto reaktoru už čistí jen králíkár…

Ve zdech
Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

Stela a 16 huskyů + Stela v zemi tučňáků
{'cs': 'Jedenáctiletá Stela žije sice v zapadlé horské vesničce, ale o dobrodružství nemá nouzi. S dědečkem, tatínkem mašérem a smečkou šestnácti psů má o zábavu postaráno každý den. A co teprve, když se vydají na velké závody psích spřežení až na Aljašku! Jestlipak se …

Tajný život stromů
Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, doko…

Kameny chrámu
Citadela, poslední a životní dílo Antoina de Saint-Exupéryho, bývá obdivována pro hlubokou moudrost i vroucnost duchovního vyznání vpravdě lidského srdce. Výběr překladatelky Věry Dvořákové, nazvaný Kameny chrámu ovšem působí jako sevřený a svébytný celek. S osobním zau…

Adept
Audiokniha Adept, kterou napsal Adam Przechrzta, je první díl série Materia Prima. Detektivní fantasy s rychlým spádem a s pořádnou dávkou akce! Začátek dvacátého století, Varšava. Uprostřed města se objevila enkláva a její rozrůstání může zastavit jen zeď protkaná stří…

Za devatero mlhovinami
Sbírka tří povídek. Odehrávají se v různých obdobích a na vzájemně vzdálených místech, a přesto mají něco společného. Ta první(Podej ďáblovi prst)vás zavede do Třicetileté války. Zapadlý klášter v Čechách čelí útoku loupeživých žoldáků a pomoc se dostaví v podobě napro…

Podivuhodný pan Magnusek
Další z pohádkových příběhů Jana Rysky nejen pro děti. Rozhlasová četba (delší než na později vydané LP) s Františkem Filipovským, který v roli jedinečného vypravěče seznamuje malé i velké posluchače s podivuhodným panem Magnuskem.

Pavel: Smrt krásných srnců
Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po…