Audiokniha Nexus

Pod Taktovkou
Příběh o tom, jak tenká a křehká je hranice mezi láskou a nenávistí. Karin je dospívající dívka, plná nadějí a snů. Ale všechno se změní v okamžiku, kdy se ocitá v manželství, které ji připravuje o vše, co kdy chtěla, o rodinu i o samu sebe... Její život začne řídit muž…

Príbeh detektíva
Jedinečný true crime román, aký na Slovensku ešte nebol. Očami detektíva prežijete vyšetrovanie najznámejšej a najbrutálnejšej série vrážd po roku 1989. Kriminálne podhubie divokých deväťdesiatok nedefinovala len mafia, ale aj krimi scéna, ktorá dovtedy nemala obdobu. R…

100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Brunát (ředitel nakladatelství Grada)

Hledá se medvěd
Jak daleko byste šli za láskou? Pokračování oceněného bestselleru Poslední medvěd. Uplynul víc než rok od doby, kdy se April Woodová vrátila domů z Medvědího ostrova s hřejivým pocitem, že zachránila posledního ledního medvěda, který zde uvízl, a dostala ho zpátky na Šp…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Léčivé plevely
Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh…

Otázka viny
William Wisting si od zločinu neodpočine ani během dovolené. Když mu přijde anonym odkazující na dávno vyřešenou vraždu sedmnáctileté dívky, rozhodne se případ přezkoumat. Zdá se, že něco nesedí… a další dopisy to potvrdí. Vrchního komisaře se zmocňuje nepříjemný pocit,…

Chvála pohybu
Před lety vydal Miroslav Horníček úspěšnou knihu Chvála pohybu. Později se stejnojmenným pořadem neméně úspěšně projezdil celou republiku a nyní držíte v ruce CD opět se stejným názvem –Chvála pohybu. Vlastním osobitým projevem se autor svěřuje se svými problémy, postře…

Zlaté údolí
Volné pokračování románu Lovci vlků zavádí opět čtenáře do kanadské přírody, mezi odvážné lovce a hledače zlata. V tomto románu uskuteční mladí hrdinové plánovanou cestu za zlatem, naleznou bohaté rýžoviště zlata i tragického majitele tohoto bohatství, starého šíleného …

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1
První trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #1 Dort pro Fiškuse V úplně prvním příběhu všech dob se Pettson chystá Fiškusovi péct palačinkový dort. Kocourek totiž slaví jedny ze svých tří narozenin! Jenže doma chybí mouka. Jak ale dojet do obchodu, kdy…

Ukradené fantazie
AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepí…

Spící město
Co kdybyste jednoho rána zjistili, že vaši rodiče nejsou k probuzení? Přesně tak začíná napínavý příběh Spícího města. Čtyři vyděšení sourozenci Kryštof, Samuel, Kristýna a Ema postupně zjišťují, že nespí jen jejich rodiče, ale úplně všichni lidé, kteří kdy měli děti. V…

Frankenstein
Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in th…

Nemilovaná
DENÍK S DAVIDOVOU HVĚZDOU Je jí sedmnáct let. Je krásná a její jméno se krásou třpytí: jmenuje se Perla. O čem asi tak snívají jiné dívky v jejím věku? O prvních láskách, o nových šatech do tanečních… A čeho se bojí? Přísného matikáře, maturitní komise… V roce 1943,…

Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce. Darrell Standing si však i v těchto podmínkách dokázal získat svobodu, jakou poznal jen málokdo.…

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav…

Povětroň (2018)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Tatínek 002
Další kniha patnácti moderních pohádek Arnošta Goldflama o statečném tatínkovi si svým svérázným humorem a fantazií nijak nezadá se svou předchůdkyní. V navenek moderních pohádkách z každodenního života se posluchači mávnutím kouzelného proutku vydají z reality za dobro…

Kde zpívají raci
Poslechněte si světovou literární událost v podání známé herečky a oceňované dabérky Jany Štvrtecké. O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí…

V temnotách
Jihočeským městem se šíří krvavé běsnění. Knihkupec a bývalý policajt Matěj Mlynář vyšetřuje zmizení studentky. Pátrání ho přivádí do temných stok jihočeského města. Ztracená studentka, rituální vražda novorozence, sekta, drogy, krvavé běsnění… Takové zlo prochází ulic…

Na hraně temnoty
Inspiroval se vrah vraždami spáchanými před desítkami let? Hrdina knihy Davida Morrella, anglický romantický spisovatel Thomas de Quincey, popíše ve své eseji vraždu spáchanou před desítkami let do takových podrobností, že mu policie nevěří, že není pachatelem vražd, kt…

Iluze
Druhý krok k temnotě nese název Iluze a průkopník moderního hororu, americký autor Howard Phillips Lovecraft, se zde se setkává se svým dalším vzorem, jímž není nikdo jiný než další americký mistr pera, Edgar Allan Poe (Lovecraft bývá někdy označována i za Poeova příméh…

Mumínci a kometa
Vypadá to jako konec, ale možná je to spíš začátek! V muminím údolí se rozkřikne, že se na svět řítí kometa. Mumínek s Čenichem a se Šňupálkem neváhají a neohroženě se vypraví najít hvězdárnu v Opuštěných horách, aby zjistili, jestli opravdu hrozí zánik všeho. Při svém …

Smrt kouzelného džina
Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.