Hejkalov
Kdybyste se vypravili do Hejkalova, možná byste dopadli jako dosud málo uznávaný profesor Hejhula. On tu totiž učinil objev hodný Nobelovy ceny. Svérázným způsobem proniká do tajemství, které je pro jedinou lidskou obyvatelku Hejkalova, vdovu Šelestákovou, denním chlebe…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zlodějka příběhů
Kniha držitelky Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2008, kterou získala za svou prvotinu Kroky vraha. Šéfka televizního scenáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se j…

Dialog pro hlas muže a ženy
Dramatická báseň Petra Skarlanta z r. 1982 o přátelství a lásce mladého manžeského páru. Hudebně dramatická kompozice a literární příběh. Účinkují: Viktor Preiss a Jana Preissová.

Čtyři tisíce týdnů
>> „Čím produktivnější zvládnete být, tím hůř pro vás! Udělejte všechno, co po vás ostatní chtějí, a budou toho po vás chtít o to víc! Život ale naštěstí nemusí vypadat jako nekonečné čekání na vytoužený klid..“ ## O audioknize Na světě pobudeme sotva čtyři tisíce týd…

Hurvínek a lupiči
O hříčku Divadla S + H Hurvínek a lupiči z roku 1979, která vyšla ještě na černé gramofonové desce, si posluchači už několik let psali. Teď tedy dostávají do rukou další album s archivními nahrávkami tohoto divadla, v nichž interpretuje oba dřevěné hrdiny ještě jeho dlo…

Carrie
Když se rozhodnete šikanovat telekinetičku, počítejte s děsivou odplatou... Carrie Whiteová to měla v životě těžké. Vyrůstala bez otce pod ubíjejícím dohledem své matky, náboženské fanatičky, a spolužáci na střední se s ní zrovna nemazlili. Nešťastné děvče se stalo vysm…

Hrobník
Žije život ohraničený hřbitovní zdí. Nikdy neopustil svůj rodný hřbitov, své království, které zdědil po svém otci a otci jeho otce. Zoufalý hrobník hledající ztracený řád. Muž zodpovědný, trpělivý, obětavý a vážný. Smířený s osudem celoživotního služebníka s mozolem na…

Keď telo povie nie
Prevencia pred chorobami ľudstvo zamestnáva od nepamäti. Lekár a uznávaný autor Gábor Maté verí, že spôsob akým premýšľame a využívame svoju mozgovú kapacitu, má vplyv aj na naše fyzické zdravie. Ako súvisí Alzheimerova choroba s potlačenými emóciami? Môže človek zomrie…

Mor
Lovestory s jezdcem apokalypsy. Lovestory z žánru young adult. Kam vstoupí jezdec z Apokalypsy, přichází mor a smrt. Hasička Sara Burnsová se rozhodne lidstvo zachránit a jezdce zastřelit. Ten je však nesmrtelný a Sáru zajme. Mezi zajatkyní a jezdcem však vznikne silné …

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Šikmý kostel
Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě – také kvůli těžbě uhlí. Dnes už z výstavních budov a vznosné katedrály nezbylo nic. Jen šikmý kostel, který strmě a v…

Život víry 2023/07–08
Život víry 2023/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * A. Boppart: Mladí si nemyslí, že potřebují odpuštění (ro…

Nositelé dubového listu
Nositelé dubového listu - audiokniha obsahuje již čtvrtý díl úspěšné fantasy série Hraničářův učeň, která vypráví o výcviku a dobrodružství mladého Willa a jeho mistra Halta. Hraničářův učeň #4 Will s Evanlyn mohou konečně prchnout ze Skandie. Evanlyn je ale unesena, zr…

Polnočná knižnica
Nora má tridsaťpäť a život plný premárnených príležitostí. Cíti, že všetkých sklamala. Otca, pretože sa nestala úspešnou plavkyňou; brata Joea, keď sa rozhodla opustiť čoraz populárnejšiu hudobnú skupinu a tiež snúbenca, s ktorým sa rozišla dva dni pred sobášom. V depre…

Vlak z Paddingtonu
Slečna Marplová, dáma z anglické vesnice, tentokrát řeší záhadu zločinu zahlédnutého v kupé jedoucího vlaku. Její mladá pomocnice Lucy pronikne do ponurého měšťanského domu, aby hledala ukrytou mrtvolu. Dívka slečnu Marplovou průběžně informuje o svých objevech a ta už …

Zbabělci
Pozor, vlast svolává hrdiny! Revoluce si ovšem žádá taky pozorovatele… I v pohraničním Kostelci se zdá, že protektorát Čechy a Morava to má za pár a mír je na dohled. V osmi květnových dnech roku 1945 odloží dvacetiletý Daniel Smiřický tenorsaxofon a vydá se „konat vlas…

Karanténa s moderním fotrem
Moderní fotr, Čeněk a Nataša v karanténě! To si takhle jednoho prosluněného odpoledne dá někdo v Číně na stojáka u stánku netopýra na loupačku a za pár měsíců, na opačné straně zeměkoule, jste s rodinou zabarikádovaní doma, protože venku číhá smrt. Šijete roušky, tleská…

Hlava ako dôkaz
Zločin, akých na Slovensku nebolo viac než prstov na jednej ruke. Pokoj v kúpeľnom meste naruší nebezpečný zločinec. Objektom jeho záujmu sú ženy a najmä obsah ich kabeliek. Nastane deň, keď sa v ňom pri jednom z prepadov naštartujú chemické procesy a stratí kontrolu na…

Prodavači ostatků II.
Druhý díl historické série ze 14. století, doby obchodů s ostatky svatých, časů morových ran a flagelantů, kdy se českému poutníkovi otevírá Evropa Martin ze Stvolna prokáže vyjímečné studijní nadání a po různých peripetiích se mu podaří dostat na slavnou pařížskou uni…

Krvavý úterek
>> „Výjimečná cesta do zákoutí české historie“ ## O knize I zdánlivě fádní místa, která bez povšimnutí míjíme, byla kdysi svědky převratných událostí a lidských dramat. Jen málokdo je dokáže líčit stejně poutavě jako historik Dušan Uhlíř. V knize shromáždil čtyřicet p…

S vůní šminek a benzinu
S vůní šminek a benzínu - audiokniha obsahuje vyprávění a vzpomínání herecké dvojice Jany Hlaváčové a Luďka Munzara na své osobní zážitky z prostředí automobilových závodů a hereckého zákulisí. Nahrávka byla pořízena živě při veřejných vystoupeních v roce 1998.

Lady Fuckingham
Všichni to přece dělají. Klasické dílo erotické literatury plné sexuálního napětí, sprostých slov, nadsázky, vzrušení a otevřené erotiky, která pobuřuje i ve 21. století. Slavná erotická novela, jejíž autorství se připisuje spisovateli Oscaru Wildovi, je koncipována j…

Slovenské století
Jak prožil 20. století národ nám ze všech nejbližší? S rokem 2022 se pojí jedno trochu smutné výročí – 30 let uplynuvších od zániku společného státu Čechů a Slováků. O důvod víc, abychom se pokusili našim sousedům lépe porozumět a připomněli si, jakými cestami se ubíra…