Audiokniha Neviditelné kořeny

Mína z Barnhelmu neboli Vojácké štěstí (1954)
Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Vozáka hraje Viola Zinková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Otakar Dadák. Komedie o čestném a laskavém majorovi, který byl neprávem pr…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Černá tma zapomnění
Don Miller žije ve šťastném manželství se ženou, která je pro něj vším. Zároveň však celý život trpí záhadnými výpadky paměti a jen zřídkakdy se rozpomíná na některé podivné příhody z jejich společné minulosti. Teprve na sklonku života Don odhaluje, proč se vlastně bojí…

Sokrates - hledač blaženosti
Jedna z posledních velkých rozhlasových postav Karla Högera.Na pozadí široce komponovaného obrazu Řecka v 5. století před n. l., postihujícího "zlatý věk" Řecka i dobu úpadku Athén, líčí autor životní osudy starořeckého filozofa od narození až po trest smrti otrávením. …

Plzeňské strašení
Plzeňské strašení - audiokniha obsahuje zpívané i mluvené pověsti z plzeňského kraje. Účinkují Martin Stránský a skupiny Strašlivá podívaná, Navzájem, Démophobia, Slepá kolej a další. Plzeňské strašení je album plné mluveného slova a písní s tématikou o strašidlech a mě…

Kejklíř Pantalon
Rozverné vyprávění o poustevníkovi Pantalonovi, který se nakonec stal kejklířem, vzniklo originálním zpracováním příběhu, který autor našel ve středověké sbírce byzantských legend a mravoučných historií.Četbu na pokračování natočila Markéta Jahodová, účinkují Jan Šťastn…

ČERVENÝ TRPASLÍK 4: Pozpátku
Prý všude dobře, doma nejlíp… Nejlíp? Vážně nejlíp? Vítejte v posledním alternativním světě, který trosečníkům z těžařské lodi Červený trpaslík uchystal jejich odpadlý spoluautor. Po smrti, duplikaci a dalších polízanicích, jimž už srdnatě čelil, čeká Davida Listera v č…

Hodinář
Ve světle Studeného Měsíce přibývá obětí. Na svědomí je má vrah chladně přesný jako hodinový stroj… Není čas ztrácet čas! Prosincovým New Yorkem obchází smrt a vedle těl brutálně zavražděných osob zanechává prazvláštní vizitku: staromódní hodiny s ciferníkem ve tvaru m…

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Hurvínkův špalíček říkadel a písniček
Hurvínkův špalíček je ojedinělou procházkou čtyřmi obdobími roku tak, jak jsou zachyceny v lidové slovesnosti, z níž v obvyklém vzájemném špičkování vybírají Spejbl, Hurvínek, bábinka i Mánička přísloví, rčení, písničky a hádanky. Scénář napsala Helena Štáchová, o úprav…

Bass: Cirkus Humberto
Pod dramatizací oblíbené románové kroniky Eduarda Basse situované do cirkusového šapitó je podepsán jeden z nejlepších režisérů tohoto žánru Jiří Horčička, který svůj zvukový přepis z r. 1985 režíruje a zároveň v něm i hraje. V nezbytné zkratce se mu podařilo zachovat d…

Saturnin při chuti
Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových V…

Cestovní kancelář Jinosvěty 2: Na hraně oceánu
VÍTEJTE V CESTOVNÍ KANCELÁŘI JINOSVĚTY, KDE VÁS KAŽDÝ KUFR ZANESE DO JINÉHO SVĚTA. STAČÍ JEN VSTOUPIT DOVNITŘ… Flick Hudsonová je hrdou členkou Cestovní kanceláře Jinosvěty a právě se s Jonatánem, který je správcem Jinosvětů, vydává za dobrodružstvím. Královna pirátů Ny…

Život víry 2019/11
Život víry 2019/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Lucie Endlicherová, Štěpán Matuška, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Okultismus – síla temnot…

Dobrodružný život kapitána Singletona
Napněte plachty a vzhůru za dobrodružstvím! Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, prošel pěšky Afrikou, stal se pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž. Vyprávění, kterému nechybí atmosféra, švih a nápad. Robert Sin…

Husovská dilemata
Jaké byly osobnost a doba mistra Jana Husa? Na tyto a další otázky hledá ve své knize odpověď teolog Ctirad Václav Pospíšil. O tématech publikace a dalším kontextu hovoří v šestidílném cyklu, který se věnuje právě mistru Janovi a jeho odkazu.

Mořeplavec
Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepo…

Lada: Nezbedné pohádky
Málokteré novodobé pohádky setrvají v paměti tolika generací, jako popletené Nezbedné pohádky Josefa Lady. Pobavit se nad nimi ovšem může jen ten, který zná původní báchorky, ze kterých autor rošťácky vyšel a celé je po svém zamotal. Například v pohádce o líném Honzovi …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Marie Antoinetta a revoluce
Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn…

Zinnerová: Linda, kočka zahradní a další pohádky o zvířátkách
Pohádka Markéty Zinnerové o kočce Lindě, která se jednoho dne objevila v rodině Jandovic. Vzhledem k tomu, že Linda má mnoho lidských vlastností, veselá vyprávění z jejich společného života neberou konce. Album doplňují další čtyři pohádky o zvířátkách v interpretaci Ji…

Rýchlokurz geniality
Na prahu ďalšej technologickej revolúcie, vážnych následkov klimatických zmien a vo víre svetových megatrendov, ako je starnutie populácie či deglobalizácia, je úplne jedno, či niekto vie vymenovať všetky dôležité priemyselné odvetvia Hondurasu. Svet sa už dávno nekončí…

Padrino Krejčíř - Žralok
Kniha popisuje poslední fázi vyšetřování aktivit zločince Radovana Krejčíře v České republice, tedy od roku 2002 do roku 2005. Kniha vnáší jasno do mnoha kriminálních případů, které se tu v té době odehrály, včetně několika vražd a únosů. A přináší rekonstrukci útěku Kr…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Mademoiselle Coco a vůně lásky
Hledání parfému lásky. Paříž 1919. Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodn…