Audiokniha Neuzavřené případy

Ještě to promysli
>> „Adam Grant vás přiměje zamyslet se nad tím, čemu věříte, co si myslíte a kým vůbec jste. Jak jste na to všechno vlastně přišli? Proč je to pro vás tak důležité? A proč se toho tak pevně držíte? Dodá vám odvahu vylézt ze zákopů a naslouchat odlišným názorům.“ — Forbe…

Znamení rožmberské růže
Znamení rožmberské růže z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Královský prokurátor Oldřich z Chlumu narazí nedaleko hradu Bezdězu na umírajícího mnicha. Od něho se dozví, že se připravuje zavraždění Přemysla II. Otakara. Okamžitě odjíždí krále varovat. Na…

Na okraji propasti
Mrazivý thriller, po jehož poslechu budete chtít vyhodit váš smartphone/ Mladá Francouzka Moira pracuje v oblasti nových technologií. Když se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v hongkongském digitálním gigantu Ming, má pocit, že ji někdo stále sleduje. Mezi zaměstnanc…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Jak na ADHD
>> „„Svět ADHD na takovou knihu napjatě čekal už mnoho let.“ — Edward Hallowell, lékař a přední expert na ADHD

Dědictví
Ještě v létě byla Eva docela jiná: potřeštěná mladá holka, která poslouchá divokou hudbu a netrápí se tím, co s ní bude a jakou práci si najde. Jenže pak se v rodině objevil otčím. A tetička Anda, která žila celý život na samotě a nikdy se tam nebála, se ve své starobyl…

Rozum a cit
Poslechnout hlas svého srdce, nebo si zachovat chladnou hlavu? „Několikrát zfilmovaný oblíbený román o hledání svého místa na slunci a opravdové lásce, která musí překonat dobové konvence a nemilosrdné intriky.“ Román sleduje tři sestry Dashwoodovy, které se musí přestě…

Dobrodružný život kapitána Singletona
Napněte plachty a vzhůru za dobrodružstvím! Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, prošel pěšky Afrikou, stal se pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž. Vyprávění, kterému nechybí atmosféra, švih a nápad. Robert Sin…

Terror
Dvě lodě britského královského námořnictva – Erebus a Terror – se roku 1845 vydaly hledat severozápadní cestu, jak ovšem víme z historie, Franklinova expedice skončila tragicky. Co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí kapitán Francis Crozier, velící na lodi Terror…

V divočině
„Nemám kde spát, nemám co jíst, mám se báječně“ Výběr z povídek cestovatele a dobrodruha Otakara Batličky, který v nich ztvárnil své vlastní zážitky nebo se nechal inspirovat vyprávěním lidí, s nimiž se setkal. „Batoh na zádech, kulovnici přes rameno a sukovici v ruce,…

Operace Banány
Máte rádi banány, špionážní mise a gorily plivající do obličeje? Bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž není nouze ani o humor. Londýn, 1940. Británie je ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v …

Krysy
Další dva případy z pera královny detektivek popisuje postupné šílení lidí, kteří jsou uzavřeni v místnosti jako obyčejné krysy byla namluvena výraznými hlasy Simony Stašové a Pavla Soukupa.

Království
Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké prob…

Dobrý proti severáku
{'cs': 'Milostný román v e-mailech podle knižního bestselleru.\nEmmi/ Jana Štvrtecká-Kaločová\nLeo/ Martin Sláma\nBernard/ Vladimír Hauser\nRežie: Lukáš Kopecký\nNECHRÁNĚNÉ SPOJENÍ Známe to skoro všichni. Když se v naší mailové schránce objeví neznámé jméno, obvykle jen…

Moderní sebeobrana
Tahle kniha je zbraň. Naučí vás poznat své hranice i to, jak si je hájit. Jak použít svůj hlas jako zbraň. Jak se postavit sami za sebe a nenechat si nic líbit. Naučí vás ozvat se v práci, když má na vás šéf na poradě sexistický vtip. Ve škole, když vás spolužák plácne …

Lovec mafiánů
O jeho případech se psalo i točilo, teď přichází s vlastní verzí... Syrový a naprosto autentický příběh „lovce mafiánů“ Karla Tichého je zpočátku docela úsměvný, třeba když autor líčí, jak chytal v terénu veksláky, nabývá ovšem na dramatičnosti ve chvíli, kdy dojde na…

Letní slunovrat
Mladý pár najde v zapadlé jihočeské vesnici nový domov. Zdánlivou idylu však Kamile a Filipovi po letním slunovratu naruší vražda. Souvisí s neštěstím, ke kterému v místech opředených legendami o tajemných rituálech došlo před mnoha lety? Skrývají se ve staré chalupě po…

Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu
„Tak mně teda řekněte, co byste dělali na mym místě? Ste čtrnáctiletej příslušník intelektuální menšiny, zapuzenej všema svýma kamarádama, neúnavně naháněnej policejníma sborama tří okresů a chycenej do pasti mezi křováky sto padesát kiláků vod nejbližšího letiště, kter…

Nůž
Když se světoznámý spisovatel stal v létě roku 2022 obětí vražedného útoku, tragickou událost přežil s vážnými zraněními. Nůž v rukou atentátníka však nezanechal stopy pouze na jeho těle, ale zasáhl i autorovu mysl. V pronikavé a hluboce otevřené zpovědi, jež je považo…

Jeden musí z kola ven
Musí špehovat špehy. A odhalit krtka tak, aby neodhalil sám sebe. Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ …

Společnosti
Osm nepatrných okamžiků, osm větších rozhodnutí. Na začátku všeho je vždy velká tržnice a záleží pouze na tom, jak kdo nakoupí. Ne každý příběh však musí skončit prohrou. Hodnocení už je na jiných. Sbírka jemně propletených osmi povídek zasazených do současnosti poukazu…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Maigret v akci
V mezinárodním rychlíku Hvězda severu je nalezeno tělo muže, který byl k nerozeznání podobný dalšímu cestujícímu téhož vlaku. Mohlo by jít o zločince hledaného v mnoha zemích? Nebo je oním gangsterem tajemný dvojník, který se ubytoval v luxusním hotelu Majestic? Komisař…

Padesát odstínů tymiánu
Příručka zahradnické magie pro středně příčetné Sympatický fantaskní příběh plný koček, z nichž některé jsou dokonce korunované! Načteno rétorkou Jitkou Kahounovou. S bonusem třech povídek čtených "Jiříkem" Pobudou!

Malé ženy
Bestseller, který nikdy neomrzí. Příběh čtyř sester odehrávající se v době občanské války v Americe. Romantické ideály a sourozenecká soudržnost pomáhají přežít krutou dobu. Zpola autobiografický román, v němž autorka líčí příběh své rodiny. Čtyři sestry, sedmnáctiletá…