Audiokniha Neumannovy Poděbrady 1984

Devátý muž
Osudného 22. listopadu 1963 se v texaském Dallasu změnil chod amerických dějin – došlo k atentátu na Johna F. Kennedyho. Skutečně však 35. prezidenta Spojených států zastřelil Lee Harvey Oswald? Oficiální verze má spoustu trhlin a pravdu zná jen tajemný muž jménem Thoma…

Zlatá hora
Knihou Zlatá hora autor volně navazuje na svůj dobrodružný román Poslední zlato z Yukonu. Opět zavádí čtenáře do subtropů floridských ostrovů a do kanadské divočiny teritoria Yukon. V situaci, kdy bylo třeba znova vzít spravedlnost do vlastních rukou.

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Ochránce impéria: Milenec
Krevní msta mezi domem Minwanabi a Acoma vrcholí. Hrozí, že spor se zvrhne v ničivou občanskou válku. Mara se snaží využít těžce vybudované pozice, aby této katastrofě zabránila. Tasaio z Minwanabi je krutý a nekonečně prohnaný nepřítel vždy připravený ke smrtícímu výpa…

Ostrov
Mia se vrátila na ostrov Hitra s úmyslem udělat za svojí policejní kariérou tlustou čáru. Jedenáctiletá Sofie ji však přemluví, aby se pokusila vyřešit záhadné zmizení jejího kamaráda. Místnímu policistovi Eriksenovi zase dělá starost znesvěcený oltářní obraz v kostele.…

Sen Ockerwee
Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Máma zabiják
Každá pracující máma to zná. Ten pocit viny a úzkosti, když jde první den po mateřské do práce. Ale tahle pracující máma je jediná svého druhu. Alexis Tylerová, elitní agentka tajné služby Jejího Veličenstva. První úkol po návratu je rovnou operace mezinárodního významu…

Klub sebevrahů
Tajemné případy, které vám ukáží, že se ta největší tajemství neukrývají na pustých ostrovech, ale také v nitru člověka. Romantické příběhy skotského spisovatele R. L. Stevensona (1850?1894) se často odehrávají v odlehlých končinách nebo dávno minulých časech a vyznačuj…

Bratrstvo Kniha třetí - Lovci
Hal a jeho bratrstvo Volavek pronásledují piráta Zavaka, hnaní touhou získat zpět andomal, posvátný kámen Skandijců. Posádku Volavky čeká nelehký úkol – najít krvežíznivého lupiče dřív, než jim stačí navždy zmizet kdesi v jižních mořích.

Z krve a popela
Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajisti…

Moc a sláva
Děje se v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz. Nejen g…

Arila: Stíny Citadely
{'cs': 'Arila prozkoumává své nové síly a vydává se do pouštního města Salroa, aby pomohla zachránit spícího boha Rooaka. Ten se nachází ve špičce Citadely, obrovské sochy nesoucí jeho vlastní podobu, obklopený děsivým nepřítelem, který se do Aldolonu prodral skrz skuli…

Perlová sestra
Štvrtá sestra CeCe D'Aplièse nemala nikdy pocit, že niekam patrí. Po smrti nevlastného otca, tajomného milionára tatka Slaného, sa ocitne na životnej križovatke. V zúfalstve sa rozhodne odísť z Anglicka a pátrať po svojej minulosti. Má jedinú stopu - čiernobielu fotogra…

Marco
Když hrozí prozrazení korupce na dánském ministerstvu financí, je třeba zbavit se nepohodlných svědků. Jedním z nich je i patnáctiletý Marco, člen kodaňského gangu žebráků a zlodějů. Marco sám netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako ost…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Muž z labyrintu
Ne každý labyrint má cestu ven… Na nemocničním lůžku leží osmadvacetiletá Samantha Andrettiová, která byla od svých třinácti let nezvěstná. Prapodivné okolnosti jejího nalezení se snaží rozklíčovat profilovač Green. Všichni doufají, že dokáže v Samanthině popletené mys…

Krvavý mesiac
Harrymu sa rozpadol celý život a jediný únik nachádza na dne pohárika. Odcestuje do Los Angeles, kde je odhodlaný upiť sa na smrť. Namiesto toho však pomôže staršej filmovej herečke Lucille uniknúť pomste drogového kartelu. Tá mu na oplátku poskytne prístrešie, spoločno…

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů
Mezinárodní bestseller v podání Zuzany Slavíkové.\n\nKniha sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti.\n\nOd začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vlád…

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magická věc se však ztratila, aby po mnoha lete…

Jak zabránit klimatické katastrofě
>> „Gates předkládá vůbec nejsrozumitelnější vysvětlení toho, co je příčinou oteplování naší planety, jak měřit vliv myriády lidských činností na tento ohromující a zdánlivě nevypočitatelný problém, a konečně jak se s tím efektivně vypořádat. Je to nejužitečnější návod …

Nemali by sme
Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica, ktorú by sme nemali prekročiť. Hej, nemali by sme… Ale balansovať nad priepasťou je niekedy také zábavné! Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej pr…

Můj život
Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t…

Opravdu šíleně hluboce
Domýšlivý, nepřekonatelný a doslova k nakousnutí. Přesně takový je šéfkuchař s michelinskou hvězdou Ambrose Casablancas, který má v životě jedinou vášeň – jídlo. Ženy pro něj znamenají nebezpečné rozptýlení, které dokonale ztělesňuje Cal Litvinová. Nejlepší kamarádka je…

Duchové rodiny Folcroftů
Když jejich matka po havárii skončí v nemocnici v kómatu, Tara s bratrem Kylem jdou bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky.…

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …