Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Netvor

Audiokniha Netvor

Délka:

14 hod 39 min

Čte:

Karolína Půčková

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zpověď farářky

Zpověď farářky

Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých

Obrázek podcastu Macourek, Vorlíček, Sýkora: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

Macourek, Vorlíček, Sýkora: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

Scénář Miloše Macourka a Václava Vorlíčka ke stejnojmennému filmu, převyprávěný Pavlem Sýkorou, je podkladem pro vyprávění Petra Nárožného. Ten je již neodmyslitelným interpretem podivuhodných příhodžáků III. B., kteří vlastní kouzelné sluchátko, plnící každé přání. V t

Obrázek podcastu Nesnesitelná lehkost bytí

Nesnesitelná lehkost bytí

Co zbylo z umírajících lidí v Kambodži? Jedna velká fotografie americké herečky, která drží v náručí žluté dítě. Co zbylo z Tomáše? Nápis: Chtěl království Boží na zemi. Co zbylo z Beethovena? Zamračený muž s nepravděpodobnou hřívou, který pronáší temným hlasem: „Es mus

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Život víry 2020/5

Život víry 2020/5

Život víry 2020/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Petr Hodec, Pavel Kohl, Rasťo Kvasňovský, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Nedokonalý křesťan Jak se pozná zralý kře

Obrázek podcastu Krajinou příběhů 2 - četba z Knihy o Jizerských horách

Krajinou příběhů 2 - četba z Knihy o Jizerských horách

Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom

Obrázek podcastu Prázdniny s Sherlockem Holmesem

Prázdniny s Sherlockem Holmesem

Humorné vyprávění o pražském chlapci pozvaném samotým Sherlockem Holmesem na prázdniny do Londýna, aby mu pomáhal v objasňování detektivních záhad. Další literární pastiše na téma Doylova slavného detektiva.

Obrázek podcastu Mrtví muži netančí

Mrtví muži netančí

Audiokniha Mrtví muži netančí je další fantasy z dílny českého autora. Napsal Míla Linc, čte Jiří Pobuda. Hudba je dílem skupiny Elthin. Tři muži: Meyrink, který býval nejlepším lovčím, ale smůla se mu lepí na paty. Jocachim, který býval žoldnéřem, než přišel o ruku a s

Obrázek podcastu Moje Las Vegas

Moje Las Vegas

Las Vegas není pouze městem hazardu a neonů. Je to místo, které žije svým vlastním specifickým životem, má za sebou bohatou historii, která je spojena s mnoha významnými osobnostmi nejen z oblasti hazardu či showbyznysu, ale také zločinu. „Tato kniha vezme nezasvěceného

Obrázek podcastu Červený a černý

Červený a černý

Román, v němž Stendhal (vlastním jménem Henri Marie Beyle) červenou barvou symbolizuje revoluci a černou barvou tmářství a despotismus. Hlavní hrdina románu Julien Sorel chce dosáhnout v životě vynikajícího postavení. Ačkoliv opovrhuje náboženstvím, dává se na kněžskou

Obrázek podcastu Vzpomínka na poníka

Vzpomínka na poníka

Tragikomický příběh Ludvíka Aškenazyho sledující osudy tří mužů a poníka, putujících po demobilizaci s kolotočem po protektorátních Čechách.Osoby a obsazení: vypravěč (Petr Pelzer), Kubala (Jan Skopeček), Kosina (Lubomír Lipský), Hirsch (Ivan Trojan), hostinský (Antonín

Obrázek podcastu Hana Benešová

Hana Benešová

Kdo mohl tušit, že z Aničky, dítěte železničního zřízence Vlčka, bude jednou první dáma republiky Hana Benešová? Vše změní osudové setkání s Edvardem Benešem v Paříži. Z Anny se stane Hana a na podzim 1909 se s ní Edvard Beneš ožení v chrámu sv. Ludmily v Praze na Vinoh

Obrázek podcastu Ve slepé uličce

Ve slepé uličce

Pátý díl proslulé série mezinárodně nejprodávanějšího švédského autora. Nastaly slunné dny jako stvořené pro prázdniny ve dvou a Wallander se chystá na dovolenou s novou přítelkyní. Jenže letní pohoda nemilosrdně skončí, když se mu přímo před očima upálí v řepkovém poli

Obrázek podcastu Okamžiky s Otou Pavlem

Okamžiky s Otou Pavlem

Uslyšíte unikátní svědectví o hlubokém přátelství Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Budeme sledovat jejich cestu od prvních literárních pokusů v rozhlase, novinách a časopisech až k úspěšné literární dráze. Arnošt Lustig některé společné zážitky shrnul v knížce Okamžiky s Ot

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Mariňáci I

Mariňáci I

Nalíčili na ně smrtonosnou past, která sklapla. Člověk by čekal, že budou mít víc rozumu… Jenže tohle jsou mariňáci. A mezi námi – kdo by chtěl žít věčně? Kultovní román a bible české military sci-fi od Roberta Fabiana vás ve své zvukově podobě zasáhne stejně jako pale

Obrázek podcastu Spejbl versus Dracula

Spejbl versus Dracula

V polovině sedmdesátých let, kdy muzikál byl v našich krajích ještě v plenkách, natočili protagonisté Divadla S+H muzikálovou parodii s hudbou Ivana Štědrého. Snímek byl určen větším dětem a dospělým. V současnosti poznamenané muzikálovou módou je Spejbl versus Dracula

Obrázek podcastu Kdo je mým soudcem?

Kdo je mým soudcem?

Josef Pohl vytvořil na soudobé poměry nezvyklou spolupracující dvojici: soudce a kapitán kriminálky, přesněji Veřejné bezpečnosti. V den soudcových narozenin přichází policista za soudcem s případem, který se stal na stejném místě a za velmi podobných okolností jako rok

Obrázek podcastu Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi

Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi

Kdo jiný by došel temným lesem bez baterek hvězd až k hraničním kamenům? Životopisný román o králi šumavských převaděčů snímá z Josefa Hasila (1924–2019) legendární masku fantoma pohraničníků a estébáků. Na pozadí ponurých let 1948–1951 líčí autor dozrání bednářského u

Obrázek podcastu Jak se mění vědomí

Jak se mění vědomí

To, jak lidé vnímají halucinogenní látky, je rozkročeno mezi idealizací, jako by šlo o všelék, a démonizací, jako by šlo o smrtelné nebezpečí. Přitom ještě v 60. letech se jednalo o velmi nadějné medikamenty pro léčbu duševních onemocnění, závislostí a otevření se spiri

Obrázek podcastu Mstivý návrat

Mstivý návrat

Hra na motivy amerického básníka Robinsona Jefferse vypráví příběh syna, který se vrací z války. Prožité válečné hrůzy a hluboká deformace vztahu mezi otcem a matkou jej doženou k zoufalé tragické mstě. Působivost básnického slova posiluje tragický rozměr příběhu. V ro

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku

Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Desátý díl se opět odehrává v hotelu, ale to jen proto, že pan podnikatel už o svou firmu přišel. Tím,

Obrázek podcastu Svědomí proti násilí

Svědomí proti násilí

Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos

Obrázek podcastu Zlý jelen

Zlý jelen

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších komedií Václava Klimenta Klicpery. Věříme, že půvabná Klicperova čeština a smysl pro humor, ale i pohádková zápletka točící se kolem zlého jelena plná omylů, převleků, kouzel a lásky znovu zaujme a pobaví. V obsazení najdete t

Obrázek podcastu Generálův prsten

Generálův prsten

Selma Lagerlöfová. Hra na motivy trilogie Löwensköldův prsten.Vzácný pečetní prsten zemřelého generála Bengta se stal příčinou utrpení jedné rodiny. Všichni kromě mladé Marit za to zaplatili smrtí, ale dívčino prokletí pokračuje, přestože ona je zcela nevinná a o prsten