Obrázek podcastu Netopýr

Audiokniha Netopýr

Autor:

Jo Nesbo

Délka:

10 hod 51 min

Čte:

Hynek Čermák

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Černá ovce rodiny

Černá ovce rodiny

Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to…

Obrázek podcastu Alžběta a Nina

Alžběta a Nina

V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po …

Obrázek podcastu Pilát Pontský

Pilát Pontský

Dramatizace původního Bulgakovova textu, který autor - v situaci nemožnosti ho vydat jinak - zakomponoval do struktury svého nejznámějšího románu Mistr a Markétka. Osoby a obsazení: vypravěč (Bořivoj Navrátil), dále účinkují Petr Kostka, Lukáš Hlavica, Pavel Soukup, Il…

Obrázek podcastu Povídky, které pomáhají

Povídky, které pomáhají

Svou povídkou přispěli do tohoto dobročinného sborníku nejen renomovaní, „zaběhnutí“ literáti, ale i hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže. I díky tomu vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje touha pomá…

Obrázek podcastu Zlá minuta

Zlá minuta

Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Obrázek podcastu Aforkalypsa

Aforkalypsa

Humoristický fantasy román ze sarkastické dílny Jakuba Boudy, kde barbar Conan hraje až druhé housle. Svět, ve kterém řinčení mečů, doplňuje hučení metaných ohnivých koulí a rachot blesků, zatímco ti co nebojují, kouří zakázaný herb rostoucí v horách. Schyluje se k válc…

Obrázek podcastu Eliáš a babička z vajíčka

Eliáš a babička z vajíčka

Mami, tati, tady jsem! Vtipný, citlivý a laskavý příběh o malém chlapci, na kterého nemají jeho rodiče čas. Cítí se sám, dokud v zahradě neobjeví vejce, z něhož se vyklube malinká babička s křídly. „S rodiči je to jako s počasím. Člověk si je nevybírá. Ať se nám líbí, n…

Obrázek podcastu Otvorené nebo

Otvorené nebo

Barborka vyrástla v pekle. Nikdy sa nebála strašidiel pod posteľou, pretože vedela, že skutočné príšery sa ukrývajú v ľuďoch. Pozná hlad, zimu aj strach. Nikomu neverí a riadi sa teóriou prežitia z ríše zvierat – prežijú len tí najsilnejší. Jediným svetlým bodom v jej ž…

Obrázek podcastu Skutečná cesta ven

Skutečná cesta ven

„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Obrázek podcastu Kolíbka

Kolíbka

„Někdy si myslím, že zrovna v tomhletom je malér světa: moc vystydlejch mrtvol na těch nejvyšších místech.“ Sci-fi román o lidské zaslepenosti, který dlouho nepustíte z hlavy. Kolíbku, která vyšla v roce 1963, považoval Kurt Vonnegut za jeden ze svých nejlepších román…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Pohřbeni zaživa

Pohřbeni zaživa

„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla si vypůjčuje motivy hned z několika děl Edgara Allena Poea, především z povídky Předčasný pohřeb. V děsivém příběhu excelují démonický Martin Finger a nevinné oběti Eliz…

Obrázek podcastu Kapřík Metlík nový domov

Kapřík Metlík nový domov

Dlouho očekávaná audiokniha prvního dílu Kapříka Metlíka namluvená Jakubem Vágnerem. Ponořte se pod hladinu a nechte se unést pohádkovým příběhem malého kapříka, kouzelnými melodiemi a samozřejmě nezapomenutelným hlasem Jakuba Vágnera.

Obrázek podcastu Bílý pramen

Bílý pramen

V německém názvu Aše se připomíná popel. Dějiny jejího předurčení se málem naplnily, ale naděje žije dál… V nejzápadnějším výběžku našeho státu, který se k českému území přidružil jako jeden z posledních cípů, odjakživa hospodařili téměř výlučně sudetští Němci. Pro Čec…

Obrázek podcastu Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK

Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK

Audiokniha - Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK - je dvojjazyčná audioknižka čítaná v slovenčine a angličtine. Obsahuje 2000 viet, ktoré sú v slovenčine a preložené jedna po druhej do angličtiny. Slúži pre rozvinutie slovnej zásoby v oboch jazykoch v oblasti personálnej psyc…

Obrázek podcastu Balada o pilotovi

Balada o pilotovi

Příběh špičkového pilota RAF a jeho osudné srážky s poválečnou československou realitou. Je březen 1946 a bývalý pilot RAF Karel Balík se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Čeká ho velká kariéra u konkurenčních KLM. Praha hlásí ideální podm…

Obrázek podcastu Vím, že máš duši

Vím, že máš duši

Ty nejúžasnější automobily, letadla, ponorky, raketoplány a další technické výtvory mají podle autora jedno společné: za každým z nich stojí vizionářský inženýr či nadšený konstruktér, který svému stroji vdechl "duši", ať už šlo o luxusní vůz Rolls-Royce Phantom, letadl…

Obrázek podcastu Můj dlouhý běh

Můj dlouhý běh

Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Obrázek podcastu V šedých tónech

V šedých tónech

{'cs': 'Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera ale k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři. L…

Obrázek podcastu Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek

Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek

Knížka plná poezie, vtipu a dobrodružství vypráví o dlouhém putování trpaslíka Pitrýska, který se vydal do světa hledat spřízněnou duši. Spřátelil se s taxikářem Srdcem, stal se hercem v divadle pro děti, zamiloval se do princezny Pipiny, kraloval v africké říši Bambuti…

Obrázek podcastu Ještě to promysli

Ještě to promysli

>> „Adam Grant vás přiměje zamyslet se nad tím, čemu věříte, co si myslíte a kým vůbec jste. Jak jste na to všechno vlastně přišli? Proč je to pro vás tak důležité? A proč se toho tak pevně držíte? Dodá vám odvahu vylézt ze zákopů a naslouchat odlišným názorům.“ — Forbe…

Obrázek podcastu Země příběhů - Kouzelné přání

Země příběhů - Kouzelné přání

Snad každé dítě touží po tom, žít v zemi pohádek. Dvojčatům Alex a Connerovi se jejich sen splnil díky kouzelné knize, která je přenesla do země pohádkových příběhů. Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čekají je napínavá dobrodružství pl…

Obrázek podcastu Ekonomické bubliny

Ekonomické bubliny

Audiokniha na motivy knihy Ekonomické bubliny - druhé rozšířené vydání. Tato audiokniha je o krizích. Propad kvůli pandemii se liší od finanční krize, a ta zase jen zdánlivě připomíná horečku, během níž se prodávaly tulipány za cenu rodinných domů. Většina krizí ale má …

Obrázek podcastu Úsměv psa

Úsměv psa

Původní rozhlasová hra Úsměv psa zachycuje dramatické setkání lékaře a uprchlého recidivisty. Po smrti manželky a milovaného psa prodává čerstvý důchodce Horáček byt v Praze a stěhuje se na penzi na Šumavu. Čerstvý penzista už od svého života nic nečeká, nejméně ze všeh…

Obrázek podcastu Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň trochu přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších. Sama autorka prožila své dětství nejprve s matkou narkomankou a poté se ocitla v dětském domově. Ale tahle kniha není jen o tom,…