Audiokniha Nervy

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Hrob na kopci
Desátý případ inspektorky Lottie Parkerové. Celou noc nezamhouříte oka! Když Isabel Gallagherová najde na podlaze pokojíčku zavraždě¬nou svou dcerku, je to pro inspektorku Lottie Parkerovou mimořádně náročný případ. Děvčátko mělo roztržené pyžamko, podříznuté hrdlo a …

A to říkaj voni mně? Sto židovských anekdot
Židovský humor je nepřekonatelný. Svědčí o tom i řada sborníků židovských anekdot. Sto nejlepších z nedávno vydaného souboru editora Eduarda Světlíka jsme vybrali pro dvojici interpretů - Miroslava Moravce a Václava Postráneckého. Oba se při natáčení skvěle bavili. Snad…

Narrenturm
Barvité postavy, intriky, špionáž, magie, krásné ženy a drsní muži. Co chtít víc? První díl z Husitské trilogie je skvělou směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněné velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Píše se rok 1425, Čechami zmítá husitská …

Spása
Letní horka dorazila a za dveřmi je sezóna raků. August Strindberg se dočkal potomka a spolu s Marií Martinssonovou si užívá rodičovské povinnosti. Jenže život v poklidné komunitě se otřese v základech po nálezu starších manželů, které někdo otrávil. Ve vesničce žili pa…

3x Poirot #1
3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…

S láskou z Paříže
Siena se rozhodla opustit snoubence i život francouzské smetánky a hledá útočiště u sestry nedaleko Londýna. Ta však změní plány a Siena musí vzít zavděk spolubydlením s věčně nespokojeným Jasonem. Zpočátku se nemůžou vystát, ale když dostanou příležitost jeden druhého …

Lichožrouti
Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátors…

Děti plástve - Kniha první
Pokračovaní strhujícího thrilleru Plástev jedu. Představte si svět, který je tak přelidněný, že povrch kontinentů je zastavěný do výšky několika set metrů, svět věčné tmy a nekonečného zmaru, v němž vedle lidí žijí zmutovaná zvířata a degenerované rostliny. Nepříliš vho…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Žabákova dobrodružství
Humorné vyprávění o dobrodružných i veselých příhodách lehkomyslného Žabáka, kterého se snaží napravit jeho přátelé ? Jezevec, Krysa a Krtek.Další z rozhlasových setkání režiséra Jiřího Horčičky s vtipnou a poetickou předlohou pro chytré děti a dospělé, kteří dětmi nikd…

Bezvýznamná žena
Bezvýznamná žena - audiokniha obsahuje konverzační komedii, jejímž autorem je Oscar Wilde. Účinkují Josef Červinka, Viktor Preiss, Dana Syslová, Svatopluk Beneš, Petra Špalková, Jaroslava Adamová, Pavel Chalupa a další. Režie Markéta Jahodová. Rozhlasová nahrávka z roku…

Album pohádek "Supraphon dětem" 6. - Budulínek, O Kolodějském mlýně, O hodné ozvěně, Pověst o černém rytíři
Šestý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" přináší opět pouze dramatizované pohádky. První je jedna z nejznámějších pohádek pro nejmenší děti - Budulínek. Další tři jsou již pro děti starší, ale i ty si určitě najdou své posluchače i pro to, že v nich účinkují …

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Goldstein
Berlín roku 1931 – válka gangů v době hospodářské krize. Když Gereon Rath dostane za úkol sledovat amerického gangstera Abrahama Goldsteina, netuší, že z kolegiální výpomoci pro americkou Bureau of Investigation se brzy stane smrtící závod. Zatímco se na svém pozorovací…

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého
Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Tajemství Hrobaříků
Pod svíčkou bývá největší tma. A co teprve na hřbitově! Jen pár kroků od známého pražského obchodního centra se rozkládá areál Olšanských hřbitovů, jejichž zadumaný ráz přitahuje pozornost čtrnáctileté Kláry. Stačí však vlídná pobídka staré paní Anežky a dívka se záhy o…

Kořeny zla
Otakar Brousek, Vlastimil Brodský, Jiřina Jirásková a další v příběhu o úspěšném dramatikovi, který hledá námět k nové hře a přitom znovu nachází sám sebe. Hlavním hrdinou monologického dramatu je úspěšný a konformní dramatik, který se marně rozpomíná, o čem měla být je…

Jedz a behaj - Moja neuveriteľná cesta k ultramaratónskej špičke
New York Times bestseller z bežeckého prostredia, Jedz a behaj, je kniha ultramaratónskej legendy Scotta Jureka plná ľudských príbehov o vytrvalosti a závodení v krajných situáciach ktorá namotivuje k aktivite úplne každého. Nezáleží, či človek obúva tenisky pri čítaní …

100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Brunát (ředitel nakladatelství Grada)

Síla rozumu v bláznivé době
Vlastní názor nebolí. Mysleme kriticky. Jak se zorientovat v současném veřejném prostoru? Jak nepodlehnout zjednodušujícím pravdám? Musíme používat vlastní úsudek. Slovenský bestseller nyní v češtině. „Držíme se zuby nehty vlastních iluzí, které mají zkrášlit náš svět. …

Gjurić: Kam běží modrá liška. Pohádkové vyprávění z Malé Strany
"Kam běží modrá liška? Na Kampu a v hubě nese zelenou ratolest. Je to znamení na domě hned zkraje kampského plácku. Kdo si všiml, ten rozumí a kdo ne, bude se tam muset podívat." Tak začíná své vyprávění Rudolf Hrušínský v okouzlujícím pohádkovém vyprávění ze staré Prah…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Zápotocký
Kompletní portrét druhého dělnického prezidenta Antonína Zápotockého. Antonín Zápotocký byl jednou z nejvýraznějších postav komunistického hnutí. Se stranou byl svázán už od jejích počátků a v nejvyšších patrech KSČ setrval až do své smrti v roce 1957. Veřejnost zná mn…

Kód Zeta
Antologie Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy a Ve stínu magie se staly nejúspěšnějšími antologiemi české fantastiky v posledních dvaceti letech. Ve všech zabodoval i František Kotleta. Jeho novely Dos grojse genareraj, Kód Zeta i Sitarane se proto dočkaly samostatné pod…