Obrázek podcastu Nepriateľ štátu

Audiokniha Nepriateľ štátu

Délka:

7 hod 14 min

Čte:

Peter Sklár

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Hrátky s čertem

Hrátky s čertem

Parafráze lidové pohádky o hubaté Káče a nebojácném vysloužilci Martinovi, který zachránil od pekla, loupežníka i poustevníka. Dnes už klasická národní pohádka Jana Drdy, oblíbená i z filmového zpracování. Rozhlasová úprava a režie Josef Bezdíček.

Obrázek podcastu O vysoké věži

O vysoké věži

Poručit větru, dešti, to by si přál umět každý - a přitom stačí jen postavit věž na počasí. Že je to možné tvrdí obyčejným lidem z Krkonoš Fernando Grando alias Ferda z Kozí Lhoty. Sedne našinec na lep mluvkovi nebo ne? Do hry se vloží Anče, Kuba, hajný i milostpán z Kr…

Obrázek podcastu Vnitřní svět vítězů

Vnitřní svět vítězů

Co skutečně rozhoduje o vítězích mezi špičkami ve svých oborech? Jak se připravovat, abyste dosahovali co nejlepších výsledků? Jak se nevzdávat a směřovat stále k cíli, i když se zrovna nedaří? Jakými způsoby a technikami můžete svůj výkon nejvíce ovlivnit? Aby člověk u…

Obrázek podcastu Teorie podivnosti

Teorie podivnosti

Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává a reflekt…

Obrázek podcastu Královna Rejčka

Královna Rejčka

Z „ošklivého káčátka“ sebevědomou ženou Živě vylíčený životní příběh Richenzy z rodu Piastovců, pozdější české královny Alžběty Rejčky, manželky Václava II. a lásky Jindřicha z Lipé. Po smrti manželky Guty se český král Václav II. chystá znovu oženit. Vyhlédne si osiřel…

Obrázek podcastu Vražda na golfovém hřišti

Vražda na golfovém hřišti

„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Obrázek podcastu Oheň a krev I.

Oheň a krev I.

Fascinující kronika dějin královského rodu Targaryenů, předcházející Hře o trůny. Targaryeni jako jediní z dračích pánů a jezdců uniknou Zkáze Valyrie, usadí se na Dračím kameni a postupně se zmocní vlády nad Západozemím. Přesto se však nedokáží ubránit vnitřním svárům…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Věštba

Věštba

Jaký by byl váš život, kdybyste znali přesné datum své smrti? Je rok 1969 a po čtvrti Lower East Side v New Yorku se rozkřikne, že přicestovala žena s vyjímečnými schopnostmi, která dokáže každému předpovědět den jeho smrti. Pokušení nahlédnout do vlastní budoucnosti ne…

Obrázek podcastu Ať vám visí na rtech

Ať vám visí na rtech

>> „Na základě čísla se ještě nikdy nikdo nerozhodl. Člověk potřebuje příběh.“ — Daniel Kahneman << >> Máte pocit, že historky vyprávíte líp v hlavě než nahlas? Netroufáte si promluvit, když poslouchá víc lidí? A proč někdo zaujme hned první větou – a jiný ztratí publi…

Obrázek podcastu Kam se poděl můj sýr?

Kam se poděl můj sýr?

Zábavný a poučný příběh o čtyřech zajímavých postavičkách, které žijí v „Bludišti“, kde hledají „Sýr“. Sýr je metaforou toho, co v životě chceme, ať už je to zaměstnání, partnerský vztah, peníze, dům, svoboda, dobré zdraví, společenské uznání nebo duševní vyrovnanost. B…

Obrázek podcastu Plyšový Buddha

Plyšový Buddha

Životní příběh muže, který prošel skutečně vším možným. Narodil se na palubě letadla, vyrůstal na farmě bez adresy, dospíval v ulicích velkoměsta, vystřídal desítky zaměstnání, téměř zemřel, aby se mohl znovu zrodit… Ústředním mottem knihy je myšlenka: Hra je tak vážná,…

Obrázek podcastu Než stromům dojde dech

Než stromům dojde dech

Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Obrázek podcastu Já si to všechno pamatuju

Já si to všechno pamatuju

Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Obrázek podcastu Šťastné peníze

Šťastné peníze

{'cs': 'Staňte se zenovým mistrem v oblasti peněz a zmírněte své obavy o finance a potenciál výdělku.\nAutor Ken Honda ví, že rychlé zbohatnutí není způsob, jak dosáhnout štěstí. Příliš často jsou peníze zdrojem strachu, stresu a hněvu, často narušují vztahy, a dokonce …

Obrázek podcastu Noční žokej

Noční žokej

Antonín Přidal. Příběh jednoho nočního rozhlasového vysílání. Režie Hana Kofránková.O klamných iluzích, strachu z osamění, ale i o lásce a smrti vypráví komorní příběh několika postav, jejichž osudy dramaticky propojí jeden rozhlasový moderátor a jeho noční pořad.

Obrázek podcastu Markéta Lazarová

Markéta Lazarová

Klasický román Vladislava Vančury, baladická próza Markéta Lazarová, příběh předem ztraceného boje středověké loupeživé bandy s královským vojskem a velké osudové lásky krásné a něžné Markéty a syna loupeživého rytíře. Román Vladislava Vančury přináší příběh o čisté du…

Obrázek podcastu Špitál

Špitál

Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc. To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbír…

Obrázek podcastu Počkej na moře

Počkej na moře

Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je …

Obrázek podcastu O lidech a psech

O lidech a psech

Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel…

Obrázek podcastu O mé rodině a jiné zvířeně

O mé rodině a jiné zvířeně

Nekonečné kouzlo pospolitosti lidí a zvířat. Slavný britský humoristický román o roztodivných zvířatech i o autorově rodině, ve kterém přestává být hranice mezi jedním a druhým zřetelná. Humoristický román ze středomořského ostrova Korfu, kde anglický přírodovědec stráv…

Obrázek podcastu Hostující profesoři

Hostující profesoři

Škola hrou a taky základ života. Ale i expert by užasl, jak se učí tady… Když se usedlý učitýlek Philip Swallow z univerzity v anglické Papridgi ocitne na semestrálním pobytu v kalifornské Euforii a na jeho židli výměnou přistane zámořské pedagogické eso Morris Zapp, je…

Obrázek podcastu ZvukoSochobásně

ZvukoSochobásně

Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat…

Obrázek podcastu Exotem na této zemi

Exotem na této zemi

Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga, „pastýře undergroundu“, je putováním po stopách Božího milosrdenství na této zemi. Krátké příběhy jsou vyprávěny samotným autorem a doprovázeny jeho vlastní hudbou. Setkávají se v nich dva světy: svět Heryánovy kněžské …

Obrázek podcastu Arnoštova cesta

Arnoštova cesta

Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…