Obrázek podcastu Nepil: Tělověda pro dorostence

Audiokniha Nepil: Tělověda pro dorostence

Autor:

František Nepil

Délka:

47 min

Čte:

František Nepil

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu U Zlatého havrana

U Zlatého havrana

V kavárně U Zlatého havrana na vás čeká pan vrchní Bejšovec, místní učitel, pan koncipient, sluha Vondrák, nezbytný kibic a další štamgasti. Každý se svým drobným příběhem. Sestaveno z povídek Karla Poláčka. Jan Kraus, Miroslav Donutil, Petr Nárožný a další si vyprávějí…

Obrázek podcastu Le Petit Prince

Le Petit Prince

Audiokniha nabízí pohádku Antoine de Saint-Exuperyho, která je převyprávěna zjednodušenou francouzštinou. Nemusíte se proto obávat, že byste textu neporozuměli, je výbornou volbou pro začínajícího posluchače, ať dítě či dospělého. Poslechnete si tak druhou po Bibli nejp…

Obrázek podcastu Dula

Dula

Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval. Vlastní dcery ho moc vídat nechtějí, a tak ústřední…

Obrázek podcastu Čtvrtý věk

Čtvrtý věk

Fascinující pohled na budoucnost člověka. Čtvrtý věk, audiokniha, která se zabývá fascinující otázkou: Jak technologický pokrok ovlivní budoucnost lidstva? Autor Byron Reese v této audioknize poodhaluje různé scénáře a předpovědi o tom, co nás čeká v době, kterou nazýv…

Obrázek podcastu Skřítek v láhvi

Skřítek v láhvi

Středobodem Stevensonova příběhu je přímo ďábelská láhev. Splní člověku každé přání, ale musí se jí zbavit dřív, než zemře, jinak ho čeká věčné zatracení v pekle. Prodat ji však může jen se slevou. A co si počne chudák, který ji koupí za tu nejposlednější drobnou minci?…

Obrázek podcastu Psí detektivní kancelář

Psí detektivní kancelář

Dennodenně zasahují proti zločincům nebo pomáhají hodným lidem. Jaké případy je čekají?Jezevčice Dáda, kokršpaněl Pickwick, špic Din, boxerka Kamilka, ratlík Alex, voříšek Bugsy, bíglice Líza, fenka špice Dina... Tahle sehraná parta tvoří slavnou psí detektivní kancelář…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Výběr z mistrovských povídek anglického spisovatele v báječném hereckém obsazení.Hector Hugh Munro, používající umělecký pseudonym Saki, byl navzdory orientálně znějícímu jménu britský spisovatel, který získal popularitu krátkými černohumornými povídkami s často ďábelsk…

Obrázek podcastu Paříž pro jednoho a jiné povídky

Paříž pro jednoho a jiné povídky

Nell je dvacet šest a nikdy nebyla v Paříži. Nikdy předtím nebyla ani na romantickém víkendu – a vlastně nebyla pořádně nikde. Cestování prostě není její parketa. Když ji ale přítel nechá na holičkách, má Nell šanci všem – a především sama sobě – dokázat, že i ona umí b…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Tygr pana Boška

Tygr pana Boška

První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto …

Obrázek podcastu Život víry 2023/10

Život víry 2023/10

Život víry 2023/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. * Terry Virgo: Propojit lidi Ducha a lidi Slova (rozhovor) Britský vedouc…

Obrázek podcastu Kniha hřbitova

Kniha hřbitova

Neodvážíš-li se ničeho, pak na konci dne nic bude vše, co jsi získal. Hřbitov není místo, kterého bychom se měli bát. A Neil Gaiman nás o tom přesvědčí. Jedna ze sta nejlepších knih z oblasti young adult podle časopisu Time. Chtělo by se říct, že Nikdo Owens (v originál…

Obrázek podcastu Ako na zlato – Peniaze pre neveriacich

Ako na zlato – Peniaze pre neveriacich

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o zlate. Juraj Karpiš, autor populárnej knihy o finančnej kríze Zlé peniaze, vás krok po kroku prevedie dôvodmi a technickými aspektmi sporenia kúpnej sily v zlate. Zlato je unikátnou poistkou voči zlým politickým, ekonomickým a finančn…

Obrázek podcastu Čechura: Medvěd 09

Čechura: Medvěd 09

Rudolf Čechura (*5.2.1931–†7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku, Medvěd 09...). Supraphon v roce 1989 vydal LP album 11 08…

Obrázek podcastu Život za podpis

Život za podpis

Po Zániku samoty Berhof pokračuje vydavatelství Tebenas v kompletaci díla Vladimíra Körnera novelou Život za podpis, vydanou poprvé knižně v roce 1989. Prusko-rakouská válka a její dopad na morálku a životy obyčejných lidí. Na postavě studenta Ludvíka Machla ukazuje a…

Obrázek podcastu Lektorské dovednosti

Lektorské dovednosti

Plná srozumitelných, konkrétních a osvědčených nápadů, tipů, triků a doporučení. Jak pracovat se skupinou i jednotlivcem, jak řešit obtížné a koplikované situace, metody učení a jejich použití. Hlavním záměrem bylo především popsat, co to znamená, jestliže v různých for…

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Člověk obojživelník

Člověk obojživelník

Scenárista Radek Veselý upravil předlohu Alexandra Romanoviče Běljajeva, spisovatele, který se celý život věnoval vědeckofantastické literatuře, a jak sám přiznával, velmi na něho zapůsobila právě četba děl Julese Verna. Hlavní postava románu, doktor Salvátor, je pod tl…

Obrázek podcastu Jak se domluvit

Jak se domluvit

Jefferson Fisher si na sociálních sítích získal miliony sledujících zásluhou krátkých, srozumitelných a praktických videí, ve kterých vysvětluje, jak se méně hádat a více domlouvat. Ať už jde o zvládání vyhrocených debat, jednání s náročnými lidmi, nebo sebevědomé prosa…

Obrázek podcastu Ščipačov: Sloky lásky

Ščipačov: Sloky lásky

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu titulu DV 15190 "Stěpan Ščipačev Sloky lásky" vydanému v Supraphonu v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Není snad obdobného příkladu, jaký v české překladové literatuře, zvláště pak v poezii, představuje milostná l…

Obrázek podcastu Tramvaj plná strašidel

Tramvaj plná strašidel

Bojíte se tmy? Co když se v ní schovávají strašidla? Davidovi rodiče pracují dlouho do noci, a on tak musí trávit večery v bytě pod Vyšehradem sám. Je rozmrzelý a strašně se nudí. To ovšem skončí ve chvíli, kdy se mu za oknem v pátém patře začne zjevovat – tramvaj plná …

Obrázek podcastu Obchodníci s vesmírem

Obchodníci s vesmírem

Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit…

Obrázek podcastu Jak táhla mračna

Jak táhla mračna

Obrazy ze života básníka Jaroslava Vrchlického v rozhlasové hře se skvělkým hereckým obsazením.Osoby a obsazení: Jaroslav Vrchlický (Pavel Soukup), Bedřich Frída, jeho bratr (Vlastimil Fišar), Sofie Podlipská (Jaroslava Adamová), Ludmila-Mimi, její dcera a Vrchlického ž…

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď

...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď

Vladimír Čech se do našich myslí nesmazatelně zapsal svým charismatickým projevem podtrženým uhrančivým pohledem a hlasem. Jeho vysoká postava byla nepřehlédnutelná a dodávala mu přirozený, úctu budící lidský i herecký projev. Zaposloucháte-li se do místy velmi intimníh…