Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Audiokniha Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Délka:

42 min

Čte:

Luděk Munzar

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Príhody tuláka po Slovensku

Príhody tuláka po Slovensku

Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p

Obrázek podcastu Svoboda

Svoboda

Paměti 1954-2021 Politické memoáry desetiletí Život v NDR, vzpomínky na Prahu, pád Berlínské zdi, sjednocení Německa, Obama, Trump i Biden, Putin i Zelenskyj, obsazení Krymu, klimatické konference, ekonomické výzvy, covid, válka na Ukrajině… Čte Renata Volfová „Nemusíte

Obrázek podcastu Lovci mamutov a tí druhí

Lovci mamutov a tí druhí

Audiokniha pre mladých čitateľov, kde autor na základe nových paleontologických objavov vyrozprával históriu Slovenska v praveku. Devätnásť príbehov o dejinách praveku a životných osudov objaviteľov vyšlo po prvý raz v roku 1983. Autor už mal za sebou prvé štyri "knihy

Obrázek podcastu Na vlně 57 metrů

Na vlně 57 metrů

Poznal tajemství jihoamerických džunglí, procestoval Spojené státy i Evropu. Pracoval na zaoceánských parnících, setkal se s válečnými hrdiny i desperáty amerického Středozápadu. Své příběhy sbíral v rozpáleném Orientu i na dálném mrazivém Severu. Otakar Batlička, jeden

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu

Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu

Valentýnský večírek na Gregově škole převrátil jeho svět vzhůru nohama. Greg se ze všech sil snaží najít holku, s kterou by na něj šel, a bojí se, že zůstane na ocet. Jeho nejlepší kamarád Rowley taky nemá růžové vyhlídky, ale to je chabá útěcha. Nečekanou souhrou náhod

Obrázek podcastu Šachové figurky

Šachové figurky

Bývalý policejní detektiv Fin Macleod se po rozvodu definitivně usadil na rodném ostrově, kde si našel i práci jako šéf ostrahy pro místního majitele rozsáhlých pozemků, které pravidelně plení pytláci. Největší zálusk má jeho nový zaměstnavatel na vychytralého Piskoře M

Obrázek podcastu Hříchy pro pátera Knoxe

Hříchy pro pátera Knoxe

Detektivní divertimento. Deset detektivních povídek, v nichž Josef Škvorecký připomíná pravidla pátera Knoxe, která nesmí autor v detektivce porušit. V hlavních rolích poručík Borůvka a zpěvačka Eva Adamová. Ronald Arbuthnot Knox (1888–1957), anglikánský kněz, který kon

Obrázek podcastu Krotitel

Krotitel

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Při ohledání vychází najevo, že byla během svého uvěznění vystavena nelidskému

Obrázek podcastu Temnota

Temnota

Po devíti krocích jsme dospěli ke konci – přímo do srdce Temnoty. A je příznačné, že nás vítá ikonický autor z Irska jménem Bram Stoker. A s Drákulou po boku. Tedy – ne tak docela. Drakulův host je jedna z povídek, které vydala vdova po něm až po jeho smrti. A ač v názv

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu O víle Rozince

O víle Rozince

Příběh o princi, kterému se podle věštby má stát osudnou královská vinice. A to právě ta, kde bydlí půvabná víla. Pohádku O víle Rozince napsala Drahomíra Měsková. V režii Marie Křepelkové účinkují: Ivana Andrlová, Libuše Švormová, Josef Kemr a další.

Obrázek podcastu Začátečník ve městě

Začátečník ve městě

Jste věčný začátečník? Chtěli byste alespoň trochu mluvit anglicky, naučit se nová slovíčka a zlepšit si výslovnost? Tato audiokniha, Začátečník ve městě, je 3. díl “Začátečníka” a jeho dalších 50 anglických konverzačních rozhovorů. Těchto 50 rozhovorů vám pomůže zlepši

Obrázek podcastu Křesťanská konference 1994 – Derek Prince

Křesťanská konference 1994 – Derek Prince

Kompletní digitalizovaná nahrávka z Křesťanské konference 1994, jejímž hlavním řečníkem byl britský biblický učitel Derek Prince. Ten kázal o úřadech v církvi a o duchovní situaci v Evropě. Nadčasové vyučování vás znovu povzbudí na vaší cestě za Ježíšem.

Obrázek podcastu Angličtina pre všetkých 2

Angličtina pre všetkých 2

Praktická audio učebnica angličtiny, s ktorou významne pokročíte pri učení. Každú vetu počujete najprv po anglicky, potom v slovenskom preklade a znovu v originálnom znení. Počúvam - rozumiem - hovorím. Rovnako ako v prvej časti spoznávate cudziu reč počúvaním takmer 24

Obrázek podcastu Svatby v domě

Svatby v domě

První stránky Hrabalovy autobiografické trilogie Svatby v domě, Vita nuova a Proluky spatřily světlo světa koncem sedmdesátých let dvacátého století, tedy v době, kdy spisovatel až na výjimky nesměl ve své vlasti oficiálně publikovat (ve stejné době mimochodem vznikala

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př

Obrázek podcastu Těžké melodično

Těžké melodično

Tenhle chlapík s kytarou hraje jako o život… totiž o svůj život. Kolikrát jste už o nějakém koncertu prohlásili, že to byl vskutku magický zážitek? Není proto divu, že na Zeměploše, kde magie opravdu existuje, může síla hudba přemoci dokonce i smrt. Tedy trochu jí pomoh

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu

Obrázek podcastu O statečné princezně

O statečné princezně

Známý malíř a spisovatel Josef Lada napsal "nezbednou pohádku", ve kterém klasickou pohádku obrátil naruby. Poslechněte si ji ve skvělém a neopakovatelném podání herečky Ivy Janžurové.Sudičky vyvěštily Honzovi, že ho ve dvaceti letech odnese čert! A bylo tomu opravdu ta

Obrázek podcastu Poslední Laponec

Poslední Laponec

Zatímco se vyšetřovatelé zvláštní odnože norské policie, specializované na problémy sobího chovu, Klement Nango a Nina Nansenová sehrávají jako noví parťáci, vesnice Kautokeino se chystá na návrat starého šamanského bubnu. Mnoho původních bubnů bylo v minulosti zničeno

Obrázek podcastu Ó, ó, ó, vajíčko!

Ó, ó, ó, vajíčko!

Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve

Obrázek podcastu Gygův prsten

Gygův prsten

Básnický příběh o lydském králi i jeho řeckém příteli, jejichž osudy a životy rozhodne láska.Nejrozšířenější verze Gýgova příběhu se zakládá na několika Platónových zmínkách a na údajích u Lúkiana a Cicerona. V tomto podání je Gýgés pastýřem ve službách lýdského krále K

Obrázek podcastu Šarlatové písmeno

Šarlatové písmeno

Slavný román Šarlatové písmeno vyšel poprvé v roce 1850. Jeho autor americký spisovatel Nathaniel Hawthorne v něm své čtenáře zavádí do Nové Anglie 17. století a vypráví příběh ženy, která odmítá říct jméno otce svého nemanželského dítěte a je veřejně odsouzena. Osoby

Obrázek podcastu Svobodnej národ

Svobodnej národ

„Nac mac Fíglové! Svobodnej národ! Nae králik! Nae králka!“ Na křídových pláních se prý žádná pořádná čarodějka narodit nemůže. Věřila tomu i jedna z nich – slečna Bystromila Klíšťová –, ale jen do setkání s devítiletou Toničkou, vnučkou již zesnulé babičky Bolavé. Na r