Audiokniha Není římského lidu

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

Pomsta je sladká, a.s.
Čo majú spoločné Masajský bojovník, geniálny podnikateľ, polosirota Kevin a rozvedená Jenny? Autor knihy Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, sa vracia s očarujúcim dobrodružstvom o chamtivosti a pokrytectve, ale aj lekciách o tom, čo je v živote skutočne d…

Doteky hříchu
Devět detektivních povídek podle skutečných případů. Legenda české detektivní tvorby Roman Cílek vydává již několik let edici detektivních povídek, ke kterým čerpá inspiraci studiem policejních spisů. Na poměrně malé ploše dokáže dramaticky popsat celý případ tak, aby s…

Reiner, Viewegh, Šrut: Tři tatínci a maminka
Půvabná kniha o tom, jak byla maminka malou holčičkou Janičkou, která posléze vyrostla a narodily se jí dvě děti Josífek a Maruška. Ti zažívají něco podobného, co jejich maminka, když byla dítětem. Mají totiž všichni tři stejného strýčka Antonína, moravského samorosta, …

Pískací kornoutek
Legendární pohádky pro nejmenší lidičky. Oblíbená dětská knížka se spoustou veselých a milých příběhů s originální zápletkou, které zvednou náladu a pohladí na duši nejen před usnutím. Nejmilovanější dětská kniha plná pohádek a bajek pro nejmenší děti, které vás pobav…

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Spolok Judášov
Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Plyšový Buddha
Životní příběh muže, který prošel skutečně vším možným. Narodil se na palubě letadla, vyrůstal na farmě bez adresy, dospíval v ulicích velkoměsta, vystřídal desítky zaměstnání, téměř zemřel, aby se mohl znovu zrodit… Ústředním mottem knihy je myšlenka: Hra je tak vážná,…

Přístav v mlze
Komisař Maigret řeší případ záhadné vraždy, nenadálého dědictví a tajemných rodinných souvislostí.

Purpurové řeky
V prostředí skal a ledovců jsou postupně nalezena tři zmučená těla – všechna ve stejné, zvláštní pozici. Rituální vraždy, nebo dílo šílence? Na druhém konci Francie dojde k nevysvětlitelné krádeži dvacet let staré školní kartotéky a podivnému vniknutí do místní hrobky. …

Tajný život stromů
Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, doko…

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …

Dvanáct a půl
Gary Vaynerchuk, známý také jako Gary Vee, je uznávaný podnikatel, investor a mediální magnát s více než 10 miliony sledujících na sociálních sítích. Proslul svou schopností předvídat trendy v digitálním marketingu a sociálních médiích, díky čemuž se stal vyhledávaným ř…

Vrahova žena
DOKUD JE SMRT NEROZDĚLÍ… Před čtrnácti lety byl manžel Jessicy Yardleyové odsouzen za sérii brutálních vražd. Stálo ji spoustu úsilí si po tom všem se svou dcerou dát život zase dohromady a teď je uznávanou právničkou. Jenže když kdosi začne znovu zabíjet a provedením v…

Mrtvá šelma
Mrtvá šelma, první ze série detektivních případů Souřadnice zločinu, se odehrává v Táboře. Zmizení renomovaného profesora uvede do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kuráto…

Černá píseň
Dokáže zastavit zlovolného dobyvatele, aniž by sám zaujal jeho místo? Poté, co Kehlbrand Reyerik přezdívaný Temný rytíř se svou hordou fanatických válečníků zpustošil Ctihodné království, pokračuje ve svém krvavém tažení na Dálný západ. Kupecká království padají jedno p…

Tak to dělá Virgin
V audioknize Tak to dělá Virgin vám Richard Branson umožní nahlédnout pod pokličku jeho jedinečného stylu vedení lidí. Dozvíte se, jak zábava, rodina, vášeň pro věc či umění naslouchat utvářejí to, co Bransonovi lidé označují jako „styl Virgin“.

Nachové pustiny
Sedmnáct let uplynulo od chvíle, kdy OSN schválilo bombardování Prahy. Katastrofu to neodvrátilo. Agresivní parazit pohlcuje zbytky zdevastované civilizace a proměnil krajinu v Nachové pustiny. Tomáš dosud žil v relativním bezpečí jedné z posledních výsep Čech. To se vš…

Pochovaní zaživa
Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa …

Týden v Nejistotě
Největší tma je prý vždy před úsvitem… Vítejte v Nejistotě, vesnici, která skutečně dostojí svému jménu! „Ty se vážně jmenuješ Netřesk?“ „Moje máma ráda zahradničila.“ Do vesnice Nejistota přichází muž s mečem u pasu a šupinatou šelmou po boku. Hlad a prázdný měšec ho p…

Zimní královna
Historický životopisný román ze 17. století vypráví příběh půvabné a vzdělané Alžběty Stuartovny, dcery anglického krále Jakuba I. Když se provdala za Fridricha Falckého, budoucího českého krále, netušila, jakému dobrodružství vychází vstříc. Fridrichova vláda v Čechách…

Pamrplice
Nikdy nekopej do muchomůrek, nebo probudíš Pamprlice. To tvrdí moudrý bylinkář děda Matěj. A ví, co říká. Dostat se do křížku se zlomyslnými lesními strašidly není jen tak, jak prozradí rozverná pohádka s Michalem Dlouhým, Alenou Vránovou a Vlastimilem Brodským. Jenže p…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…