Audiokniha Nenapravený omyl

Herecký portrét Ladislava Peška
Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po…

Vyhasínání mozku Martina Kleina
Svědectví člověka, kterému ve stáří postupně zhasíná mozek. Od prvních náhlých příznaků, téměř roztomilé zapomnětlivosti, až k chaotickým koncům, kdy už mozek vnímá z reality jen jakési záblesky a nemocný je zcela odkázán na péči svého okolí. Ale není to příběh jen o ch…

JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA
Čtyři půvabné knížky básníka Robina Krále určené malým dětem, jejich rodičům a starším sourozencům. Jeje, jeje, jeje, něco se mi děje je souborem vtipných říkadel z dětské každodennosti od kojení po přebalování. Opatrně na to mrně přivítá do rodiny mladší sestřičku, se …

Rolf zálesák
Rozhlasová hra na motivy slavné knihy E.T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti, bezprostředním podnětem …

Španielska gramatika pre začiatočníkov A1
Ďakujeme za záujem o audio kurz Španielska gramatika A1. V tomto kurze pre začiatočníkov a mierne pokročilých sa naučíte základy taliančiny, vrátane výslovnosti, členov, najčastejšie používaných slovies, spojky s předložkami ako aj základné konverzačné frázy a obraty…

Čertovská pohádka
Záchrana princezny přece stojí i za cestu do pekla! Poslechněte si vyprávění o tom, co všechno na své cestě zažil kašpárek s Honzou. Poznáte, jaké je to v pekle a dozvíte se, co všechno čerti dovedou a zmůžou. Jestlipak kašpárek s Honzou princeznu nakonec z pekla dostan…

Angličtina - Nepustilova metoda – Vedlejší věty
CD Vedlejší větyje poslechovou verzí všech drilových cvičení obsažených ve stejnojmenné knize. Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část cvičení je namluvena americkými rodilými mluvčími. CD je určeno pro středně a více pokročilé studenty (B1…

Karkulín je nejlepší
Příběh pro malé i velké čtenáře od oblíbené Astrid Lindgrenové. V obyčejné ulici ve Stockholmu bydlí obyčejná rodina Svantessonových – tatínek, maminka a tři děti Albert, Bety a Ben. Na střeše v domečku za komínem bydlí však ještě někdo, jmenuje se Karkulín. Je to polop…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nešpor: Kudy do pohody
Kniha "Kudy do pohody" získala ocenění "Český Bestseller" v kategorii "Zdraví & životní styl". Nyní nově vychází v audioknižní podobě. Audiokniha známého lékaře MUDr. Karla Nešpora, kterou namluvil společně s herečkou Terezou Bebarovou, ukazuje cestu přímo "do pohody".…

Líný rodič
„Nechte je být.“ – H. Lawrence Pryč s organizovanou zábavou i se dny, které jsou přecpané aktivitami. Neveďme děti k soutěživosti ani ke stresující nutnosti dosahovat vytyčených cílů. A zkroťme i vlastní horlivé snahy být dokonalým rodičem. Dejme v nejkrásnějším období …

Rambo – Pro přítele
Záchranná mise v Afghánistánu. Rambo letí do Afghánistánu zachránit svého velitele z ruského zajetí. Po bezpočtu nebezpečných situací bývalý elitní voják opět zakončí svou misi vítězně. Závěrečný díl o bývalém příslušníkovi speciálních jednotek a válečném veteránu Johnu…

Život víry 2019/9
Život víry 2019/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Lída Hojková, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Lance Wallnau – Žijete ve zlomové době, a…

Šimek & Grossmann: Návštěvní den 4
Narozdíl od předchozích tří Návštěvních dnů vydaných Bontonem, které vycházely z původní pantonské verze a byly pouze doplněny bonusy nahrávek, jež se na vinyl nevešly nebo "nebyly vejity", tento Návštěvní den označený pořadovým číslem čtyři, spatřuje na zvukovém nosiči…

Sami na této zemi?
Známý salesiánský kněz ve své nové audioknize vede posluchače k tomu, aby si uvědomil, jak intenzivně nás Boží přítomnost obklopuje. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali d…

Album pohádek "Supraphon dětem" 10. - Budka, O kohoutkovi, slepičce a zvířátkách v lese, Rmuténka z Mrákotína a další
Pro desátý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsme připravili výběr známých i méně známých pohádek převážně vyprávěných a jednou, také méně známou, pohádkou dramatizovanou. Začínáme Budkou, pohádkou pro nejmenší děti, v možná trochu nečekané interpretaci bavi…

Vzpomínka na Karla Högera
Komentář Jiřího Šrámka k původnímu titulu 2 18 0429 "Vzpomínka na Karla Högera" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně. Deska, kterou máte před sebou, vznikla mimo ediční plán, doslova osudovým zásahem, který z posledního nahrávání s nár…

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Neumannovy Poděbrady 1982
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - posluchači vysokých divadelních škol - Září …

100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014
Host L. Výborné - M. Hrdinka (moderátor Nočního proudu ČRo, scénárista, producent)

Poslední dialog
Na podkladě autentických dokumentů napsal Jiří Kamen imaginární rozhovor kabaretní a divadelní herečky Xeny Longenové a spisovatele, výtvarníka, herce a režiséra Emila Artura Longena.Výjimečný rozhlasový tvar hudbou ve vlastní interpretaci doplnil Alan Vitouš.

Osmijankove rozprávky
Osmijanko sa raz vybral do sveta, aby pre deti nazbieral rozprávky. A nazbieral ich veru neúrekom! Osem o zvieratkách, osem o zázračných krajinách, osem o detektívoch, osem o vtáčikoch, osem podvodných rozprávok, osem sladkých a osem lesných rozprávok nuž a napokon aj o…

Bárta: Muzikantská pohádka pro tuze pěknou princeznu
...představ si princeznu, která sedí u takové truhlice s jarmarou a hraje na ni...a vezme si jenom toho, kdo dokáže zahrát tak, jako ona... Tak začíná pohádka plná muziky a písniček o putování muzikanta Martina za tou tuze pěknou princeznou, co hraje na ..na co to vlast…

Život ve staletích – 14. století
Jak se žilo lidem ve 14. století? Další díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 14. století. Ve třetím dílu cyklu Život ve…

Houbeles
Bláznivé příběhy rytíře Houbelese Břečky, drobného šlechtice a majitele panství Opodál. V jeho osobě se snoubí to nejlepší z Alexandra Velikého, Tomáše Bati, Jiřího Gutha-Jarkovského, Járy Cimrmana, delfína obecného a Heleny Fibingerové. Zdánlivě pro děti určená nahrávk…