Audiokniha Němý svědek

O vysoké věži
Poručit větru, dešti, to by si přál umět každý - a přitom stačí jen postavit věž na počasí. Že je to možné tvrdí obyčejným lidem z Krkonoš Fernando Grando alias Ferda z Kozí Lhoty. Sedne našinec na lep mluvkovi nebo ne? Do hry se vloží Anče, Kuba, hajný i milostpán z Kr…

Knight: Lassie se vrací
Nesmrtelný příběh o přátelství psa a člověka Kniha o psí věrnosti, která vyšla a vychází v dalších reedicích a dojímá již třetí generaci čtenářů a čtenářek, je konečně k dispozici i jako audiokniha. Absolutní klasika pro široké vrstvy posluchačů, od dětí po prarodiče. …

Podivuhodná dobrodružství barona Prášila
Přibližovat českému posluchači postavu barona Prášila by bylo nošením dříví do lesa. Kdosi uvedl, že knížka dobrodružných baronových příběhů byla původně napsána jen proto, aby se stala odstrašujícím příkladem všem chlubilům a chvastounům. Však také předmluva k vydání z…

Kolo času V.: Oheň z nebes
„Za obzorem propuknou bouře a oheň z nebes očistí zemi. Bez zničení není vykoupení, není naděje na této straně smrti.“ V Randu al’Thorovi by už málokdo poznal plachého ovčáka z Dvouříčí. Stal se z něj zdatný šermíř i respektovaný vůdce a je také čím dál zběhlejší v usmě…

Bobulka a Lísteček
Poslechněte si příběhy kluka Jakuba a jeho dvou nových kamarádů Lístečka a Bobulky, bavičů, kteří vymýšlejí hry a legraci pro stromy.V archivu Českého rozhlasu znovuobjevený seriál pro děti napsala a režírovala Helena Philippová. Hrají: Zdeněk Řehoř, Vlastimil Brodský a…

Tichá pošta
Hrdinství není fráze Čtyři povídky zasazené do období od konce druhé světové války až do nedávně minulosti spojuje výjimečná autorská erudice Jiřího Stránského, smysl pro vystižení atmosféry a především víra v lidi a vzájemnou pomoc. Čtyři povídky Jiřího Stránského js…

Program Jošua
Neveľmi úspešný spisovateľ Max Rhode a jeho manželka Kim, povolaním pilotka, vychovávajú nevlastnú dcérku Jolu. Max je bezúhonný občan, dodržiava zákony a na rozdiel od svojho brata Cosma, ktorý sa terapiou opakovane pokúša zbaviť pedofilných sklonov, sa nikdy v živote …

Neznámí hrdinové mluvili i německy
Z třinácti milionů obyvatel Československa patřily v prvním dvacetiletí jeho existence více než 3 miliony k německé národnosti. Tito českoslovenští občané mluvící německy byli mnohdy ochotni za náš stát a jeho demokratické principy položit i život. Přesto upadly jejich …

Kabaret U dobré pohody 4
V pestrém výběru písniček, scének, parodií a veselých výstupů z roku 1980 můžete slyšet Felixe Holzmanna, Lubomíra Lipského, Ivu Janžurovou, Miroslava Horníčka a další

Jak jsem se zbláznila
Pracovní zatížení, hluční sousedé a další sled událostí ji totiž dovedli až do blázince. Ale v tom našla inspiraci, a tak spatřila světlo světa kniha, která líčí celou dlouhou cestu, jež ji do tohoto zařízení přivedla, a samozřejmě také to, co tam zažila. Autorka s lask…

Baron Prášil
Fantastická dobrodružství slavného hrdiny v mistrném hereckém podání Miroslava Táborského Baron Prášil je jednou z nejznámějších literárních postav. Jeho nestárnoucí příběhy baví malé i velké již po mnoho generací. Neuvěřitelné příhody legendárního dobrodruha a mluvky …

O Dudáskovi
Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti v původním skvělém hereckém obsazení.1. Jak Dudásek budil křepelky, 2. Kvítkové slavnosti, 3. Obláčkový výlet, 4. O kvítkových hodinách, 5. O lučním koníkovi, 6. O sedmikrásce Osoby a obsazení: vypravěč (Vladimír Ráž),…

Černý mustang
Náčelník Komančů osnuje úklady, ale nepočítá s Old Shatterhandem a Vinnetouem. Vinnetou s Old Shatterhandem překazí plány náčelníka Komančů Černého mustanga na zastavení stavby železnice a přepadení osady bělochů. Žádný z rudých kmenů dosud nevykopal válečný tomahavk.…

Halt v nebezpečí
Audiokniha Halt v nebezpečí je devátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Halt, Horác a Will sledují Tennysonovu stopu do Pikty. Jsou odhodláni zastavit kazatele nezasvěcených a jeho zbylé stoupence dřív, než překročí hranice do Araluenu. V Clonmel…

Oblomov
Roku 1859 vydal Ivan Alexandrovič Gončarov svého Oblomova. Román byl vřele přijat pro to, jak vystihl ducha doby a zkarikoval její neduhy. Oblomov není schopen ničeho, ani kariéry, ani lásky a promarní svůj život v pasivitě a nečinnosti. Pro svou nerozhodnost bývá Oblom…

Píseň o Viktorce
Známá postava Babičky Boženy Němcové rozehrála autorovu fantazii tak, že básnicky ztvárnil její osobnost, osudy i city, jimiž hořelo i trpělo její srdce, a promítl do nich spisovatelčin trpký lidský a citový úděl. „Prvně jsem ji četl (a z úst spolužáků ji poslouchal) v …

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Cestovní kancelář Jinosvěty 2: Na hraně oceánu
VÍTEJTE V CESTOVNÍ KANCELÁŘI JINOSVĚTY, KDE VÁS KAŽDÝ KUFR ZANESE DO JINÉHO SVĚTA. STAČÍ JEN VSTOUPIT DOVNITŘ… Flick Hudsonová je hrdou členkou Cestovní kanceláře Jinosvěty a právě se s Jonatánem, který je správcem Jinosvětů, vydává za dobrodružstvím. Královna pirátů Ny…

Už zase skáču přes kaluže
Příběh statečného chlapce s velkou touhou. Román australského spisovatele Alana Marshalla Už zase skáču přes kaluže, který prvně vyšel v roce 1955, se brzy stal světovým bestsellerem a oslovuje čtenáře i dnes. Autor v něm zachytil zkušenosti ze svého dětství. V šesti l…

Schindlerův seznam
Strhující audioknižní zpracování osudů Oskara Schindlera – kariéristy, válečného zbohatlíka, milovníka elegance, přepychu, alkoholu a krásných žen, jenž ve stínu osvětimských komínů našel svoji lidskost a riskoval nejen majetek, ale i vlastní život, aby nedopustil vyvra…

Lolita
Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nápoj lásky
Víte, která slavná legenda inspirovala mladíka Nemorina k pátrání po Nápoji lásky, jenž se objevil i v názvu oblíbené komické opery Gaetana Donizettiho? A byl tím tajemným nápojem opravdu elixír od mastičkáře Dulcamary? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně …

Hory a nekonečno
Kultovní hikerská kniha Hory a nekonečno se dočkala zvukové verze. V režii Karolíny Škápíkové čte autorka Viktorka Rys, originální hudbu složil Jan Neruda. Nechte se vtáhnout do děje barvitým zpracováním! Viktorka se během své sedmiměsíční cesty vydala pěšky přes Kavka…

Prokletí Spřízněných: Jiskra Věčného plamene
Když vzplanou stará tajemství, všechno kolem shoří. Světu smrtelných vládnou krutí Dědicové, potomci samotných bohů, kteří kdysi osídlili devět říší Emarionu. Diem Bellatorová se pokouší nevyčnívat, ale vskrytu duše touží opustit svou chudou, uzavřenou vesnici. Když n…