Audiokniha Nemčina pre opatrovateľky

Doba z druhé ruky
Četba z knihy oceněné Nobelovou cenou za literaturu za rok 2015. Text je mozaikou skutečných příběhů, které běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová sestavila z mnoha rozhovorů. Ženy vyprávějí o tom, jak věřily v sovětský komunistický systém, o tom, jak v něm žily…

Kořist
Někdy je ticho signálem toho, že vás nikdo neuslyší křičet… Malá skupinka Islanďanů vyrazila vstříc mrazivé pustině. S jakým cílem? A proč v odlehlém srubu zanechali svoje oblečení? Záchranářka Jóhanna během pátrání po pohřešované výpravě čelí vlastním traumatům a znepo…

Paní z šedivého domu
Král české detektivky Eduard Fiker, tentokrát ve stylu Edgara Wallace. Stará dobrá Anglie na počátku 30.let. Na panství slavného filmového producenta přichází tajemný muž. Má informace k loňské sebevraždě jeho dcery. Než je vysloví, je sám zavražděn. Případu se ujímá sl…

Bílý tesák
Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího…

Obrazy v čase
Láska za lásku – rozhlasový cyklus pořadů hudby, příběhů a rozjímání, které pro vás ve svém malířském ateliéru připravil Jiří Anderle s papouškem Žandou

Svědkyně ohně
Policie při vyšetřování komplikovaných případů běžně využívá pomoc spiritistů a médií. Ale není zaznamenán jediný případ, kdy by někdo z nich přispěl k vyřešení případu. Flora Hansenová sama sebe nazývá spiritualistickým médiem a už řadu let si vydělává na živobytí tak,…

Hrobník
Žije život ohraničený hřbitovní zdí. Nikdy neopustil svůj rodný hřbitov, své království, které zdědil po svém otci a otci jeho otce. Zoufalý hrobník hledající ztracený řád. Muž zodpovědný, trpělivý, obětavý a vážný. Smířený s osudem celoživotního služebníka s mozolem na…

Tajný život našich tajemství
Zamyslete se, jaká tajemství skrýváte před ostatními. Nemělo by to trvat příliš dlouho; behaviorální vědec Michael Slepian totiž zjistil, že v průměru máme v každém okamžiku až třináct tajemství. Z jeho výzkumu, kterého se zúčastnilo více než 50 000 lidí z celého světa,…

Toulky českou minulostí 1-200
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich protagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal ask…

Mrtvá a živá
„Dovedla bych zápasit s živou ženou, ale mrtvá je nad mé síly.“ Když bezejmenná vypravěčka potká v Monte Carlu ovdovělého krajana Maxima de Wintera, slovo dá slovo a brzy je i ruka v rukávě. Zámožný anglický šlechtic je sice dvakrát starší než ona, ale co na tom, pokud …

Patriot
V knize najdete život Alexeje Navalného popsaný jeho vlastními slovy. Dočtete se o jeho dětství v Sovětském svazu, o politickém prozření, o milované rodině, o upřímném a zapáleném odporu proti zkorumpovanému režimu, a hlavně o lásce k Rusku a k jeho lidu. Travičský atak…

Elixír života
Hra o lékaři a vědci, který se zasloužil o objev inzulínu. Jaké okolnosti předcházely tomuto úspěchu? Poslechněte si hru Zdeňky Psůtkové Elixír života s Ladislavem Frejem v hlavní roli.Roku 1921 se Fredericku Bantingovi, kanadskému lékaři a vědci v oboru medicíny, a jeh…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Satanské tango
V nekonečném dešti a svíravém bahně následují proroka, který vstal z mrtvých, aby je dovedl ke spáse… nebo do nicoty. Na vylidněné vesnici kdesi v maďarské pustině jako by se zastavil čas. Poslední hrstka obyvatel odevzdaně utápí své bezvýchodné životy ve vzájemné nenáv…

Příběhy o hamižnosti a zradě
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Falešný tolar Královský písař Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem řeší zapeklitý případ na samém jihu Čech. Z cestování přes Šumavu mají …

O víle Spinkalce
Když už jsme si se vším pohráli, když jsme všechno spapali, když už jsme dnes všechno viděli a něco nového se naučili, je čas jít spinkat. Ale ono to jaksi nejde. Druhý pokus. Taky nic. Co teď? Zavoláme Spinkalku! Začtěte se společně do pohádkového příběhu o snech pro …

Černé světlo
V černém světle vystoupí na povrch minulost. Enzo Macleod už dokázal rozlousknout dva zločiny ze sedmi nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů. Na třetí případ ovšem nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali zákeřnou chorobu, a se mu kdosi sna…

Farma zrůd
Sugar. To jméno zní sladce. Ale smrt sladká není. A Sugar je mrtvá... Hank Giorgio a Larisa Kramer jsou povoláni k případu, který bude osobnější, než si na první pohled mysleli. Nejde jen o to, že zavražděná je Larisinou milenkou. Ozývá se minulost, která chce Hanka ušt…

Dokonalá kořist
Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šál…

Stát se investorem
...„Dobrá investice vychází z nás. A proto abychom mohli na burze uspět, musíme nejprve objevit svůj vztah ke světu a k sobě samotným. Stát se investorem znamená stát se jedinečným vyjádřením našich osobních kvalit a předpokladů – stát se osobností“... O knize Zní to s…

Bereme, co je
Pavla, hrdinka generačního románu Bereme, co je, se narodila po druhé světové válce. Její prarodiče, cihelňáci z předměstí Vídně, přijali výzvu prezidenta Beneše k zahraničním Čechům, a vrátili se do původní vlasti. Byla počata devatenáctiletou Vídeňankou a stejně mladý…

Velká denní hudba
Rozhlasová hra podle povídky Adolfa Branalda. Drama českého vězně a amatérského muzikanta, který se v koncentračním táboře stal obětí zvráceného experimentu - mučení hudbou. Dramatizace Hana Šotová. Režie Karel Weinlich.Účinkují František Němec, Dana Syslová, Jaroslav K…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Svědkyně obžaloby a další povídky
Záměr, náhoda, nehoda? Anebo vyšší moc? Pokus o vraždu nabere nečekaný obrat, neboť najednou se role útočníka a oběti vymění… Ženský šestý smysl a nabitý revolver – to nevěstí nic dobrého… Motorista v nesnázích hledá útočiště v blízkém sídle, avšak je přivítán prazvlášt…

Dlouhá hra
Pokračování Spalující rivality – jiskřivá MM romance, kterou nebudete chtít odložit! Navenek jsou rivalové. Ve skutečnosti jsou pro sebe vším. Deset let. Tak dlouho se Shane Hollander a Ilja Rozanov tajně vídají. Deset let se skrývají před rodinou, přáteli… i před ligou…